Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
válasz margithid #1449 üzenetére
Ez vállalható?
Összetevők
Pulykahús 55%, Sertésszalonna, Csontokról mechanikusan lefejtett pulykahús 10%, Ivóvíz, Marha kollagén műbél (ivóvíz, kollagén rost, savanyúságot szabályozó anyagok: ecetsav, tejsav; emulgeálószer: cellulóz), Étkezési só, Stabilizátorok: E451, E450, Dextróz, Fûszerek (mustárral), Antioxidáns: nátrium-aszkorbát, Szárított glükóz szirup, Aromák, Cékla koncentrátum, Élesztõ kivonat, Cukor, Füstaromák, Tartósítószer: E250 -
Cathfaern
nagyúr
válasz Teasüti #1450 üzenetére
Nyilván az ár a gond. Amíg az a lényeg, hogy a legolcsóbbat vegyük le a pultról, a minőségű húst meg utolsó napi le kell akciózni töredék árra (vettem már lidlben marha steaket kb. csirkemáj árban), addig nem fognak a boltok tartani minőségi húst. Meg a hentesek se.
De lássuk be, ez meg valahol az igényesség hiánya is. Nyilván van az a réteg, aki nem teheti meg, hogy drágábbat vegyen, de azért megyeszékhely szinten bőven lenne pénz a minőségibb termékre is. Csak igény nincs.margithid
Feldolgozott élelmiszerekből vannak finomak, de ettől még nem lesz minőségi, meg nem is segít ha az ember alapanyagot akar venni.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz szuszinho #1451 üzenetére
Mennyi ebben a ch? Ugye ami keto szempontjából mindenképp problémás, az a: Dextróz, Szárított glükóz szirup, Cukor. Ez mind ch, kérdés hogy ebből csak a pác látott, vagy töményen bele van keverve.
Amúgy ez tipikus esete annak szerintem, hogy nem baj ha az ember néha eszik ilyet (ha elég alacsony ch-s), vagy ráteszi egy ketos pizzára, stb, de jobb lenne ha nem ez adná a kalória (protein) nagy részét. (mondjuk ez ketotol függetlenül is igaz)
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Cathfaern #1452 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van.
Odahaza a spórolás a kultúra része. Most amíg szüleink sajnálnak megvenni egy Globus majonézt, ami azért egy átlag háztartásban sokáig elég ha csak feltétnek eszi az ember néha és így az ára havi szinten levetítve lehet, hogy egy instant kávé árával vetekszik, de mégis megveszi inkább azt a majonézt, aminek az egységára vetekszik egy instant kávé árával.Ugyanakkor erre ahogy írod is ráállt a kereskedelem is és az a helyzet, hogy még pénzért sem kapom meg a jó minőséget némely esetben, mert egyszerűen nincs.
-
margithid
veterán
válasz Cathfaern #1452 üzenetére
Persze, hogy az.
Én se sajnálom magamtól, de azért amiket írtam azokat nem veszem meg, mert egy nagy étkű vagyok, kettő rászoknék
De azért lidl-ben nem rossz az ár/érték arány szerintem.
Azért szerintem pesten lehet találni normális minőséget jó áron.Teasüti
A globus pont nem is jó minőség.
LIDL majonéz és ketchup sokkal jobb! Ráadásul ketchup cukormentes. -
válasz Teasüti #1442 üzenetére
"Mit értesz méregtelenítés alatt pontosan? Tudtommal ilyesmi nem létezik, csak marketing bullshit."
Nem egészen van ez így. Nyilván valóan folyamatosan működik a méregtelenítés. Ezek az anyagok a vizelettel, a széklettel, a kilégzéssel és részben a bőr felületen távoznak. A legfontosabb méregtelenítő szerv a máj, de a vese és tüdő is bele fele a mérgek eltávolításáért.
Ha felteszed a kérdést, hogy vannak vannak méregtelenítő szerek, akkor csak igen lehet a válasz. Tipikus példa a kígyóméreg ellen ellenanyagot adnak. a betegnek. Kevésbé ismert a máriatövismag olajának gyógyhatása. gyorsítja a máj regenerációját. Gombamérgezés esetében különösen hatásos anyagot tartalmaz.A méregtelenítés, tehát létező és működő dolog. De a káposztaleves kúrától nem méregtelenítést kell várni. A fosató hatású kúrák amit méregtelenítésnek gondolnak, csak a bélflórát teszik tönkre.
"A kúraszerű tápanyagmegvonásokat én meg egyszerűen betíltanám, sőt büntetném..."
Bizonyos betegségeknek a gyógymódjához tartozik a kúraszerű tápanyag megvonás.
Ráadásul némely esetben még akkor is sikeresek a kúrák, ha nem teljesen megalapozott a kúra.Az első főnököm valami majonézes fogyókúrát csinált. Ettől persze folyamatosan ideges volt. (A munkahelyen megkapta a "lábonjáró" csúfnevet. Ez volt a rövidítése, a két lábon járó, rosszindulatnak.) Ráment a házassága. Válás és elhúzódó gyermek elhelyezési per végére, valóban lefogyott. Mondja valaki azt, hogy a majonéztől nem lehet fogyni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Teasüti
nagyúr
válasz Hieronymus #1462 üzenetére
Nem a biológiát tagadom, hisz mint gyakorló időszakos böjtölő nagyjából képben vagyok milyen folyamatok játszódnak le a testben tápanyagmegvonás esetén (ami nem egyenlő a "csak egy valamit eszek" kúrákkal). Azt mondom azokat a mondvacsinált diétákat kellene sorban betiltani, amikből terméket csinálnak és vmi "fogyasztószert" forgalmaznak az alap - még akár működő - koncepció mellé. Tipikusan ezeket szokták eladni a bűvös Méregtelenítés® varázsszóval. Az egyszerűség kedvéért én betíltanék mindent, aminél el akarnak nekem adni vmit.
Amúgy emberek nem betegségek miatt szoktak általában fogyókúrázni. Ezt a részét hagyjuk is inkább, nem erről volt szó!
[ Szerkesztve ]
-
Arpee78
senior tag
válasz Teasüti #1439 üzenetére
Én meg úgy gondolom olyan káros nem lehet, ha egyszer ebből épül fel a test több főbb alkotóeleme,
Az emberi test több mint fele víz, mégis van vízmérgezés, amikor valaki túl sok vizet iszik.A telített zsírsav (is többek közt) elengedhetetlen a test normális működéséhez, új sejtek létrehozásához, stb. Tudsz erre nem wellnessmamás színvonalú hivatkozást dobni? Ha bizonyítottan így lenne, akkor az ajánlásokban minimum értékeket is megadnának.
Te úgy gondolod, én meg így gondolom. És most akkor mi van? Semmi, mindenki azt gondol amit akar. Ellenben, senki nem terjeszthet másoknak ártalmas állításokat. Súlyosabb esetben akár a hatóság is rámozdul az illetőre. Enyhébb és kevésbé egyértelmű eseteknél csak egy vitapartner megjelenésére lehet számítani.
AJCN: Evidence from clinical trials and prospective epidemiologic studies support the cardiovascular benefit of substituting polyunsaturated fat for saturated fat, but the benefit of reducing saturated fat below ≈9% has not been evaluated. Nincs új a nap alatt, a hivatalos ajánlások is max 8-10% telített zsír javasolnak.
Pubmed: Úgy tűnik ugyanaz mint az AJCN-en, dátumból és a szerzők nevéből ítélve.
(#1440) Cathfaern Link
Továbbra sincs alapja az egészséges a 80%-nyi telített zsír állításnak.
-
Arpee78
senior tag
Jé, mennyi ismerős név: nutrition-sources-you-should-avoid
Chris Kresser
Jason Fung
Joseph Mercola
WellnessMama.com -
Teasüti
nagyúr
válasz Arpee78 #1465 üzenetére
Nem engem kell győzködni. Ellenben hagyom magam meggyőzni az ellenkezőjéről.
Ezért, hogy nehogy egyoldalú legyen a topik, jöhetnek a kutatási eredmények amik a hivatalos ajánlásokat támasztják alá!Ellenben, senki nem terjeszthet másoknak ártalmas állításokat. Súlyosabb esetben akár a hatóság is rámozdul az illetőre. Enyhébb és kevésbé egyértelmű eseteknél csak egy vitapartner megjelenésére lehet számítani.
Te nem vitázol, te csak kritizálsz. Azt könnyű. Hozzál szépen forrásokat, aztán majd megszakértjük mennyire hitelesek is azok!
Amúgy mindenki azt terjeszt, amit akar (egészen addig, amíg nem böki a csőrét vmi hatalmas embernek, akkor úgyis elintézik az illetőt). Ha csak az igazságot lehetne terjeszteni, akkor nem létezne politika, média, sajtó. Ismeretlen fogalom lenne a propaganda, megtévesztés, csalás.
Nem vagyok ellene az igazságnak, de akkor kezdhetjük azzal, hogy fellógatjuk a világ lakosságának nagy részét, azok közül akinek bármiféle anyagi érdekeltsége van bármilyen felelős pozícióban.[ Szerkesztve ]
-
Arpee78
senior tag
válasz Teasüti #1467 üzenetére
Az korábban hivatkozott MDOSZ írása miért is nem elég? Miért kell nekem, nekünk, nektek kutatást ásni? Kutat ásni? És helyesen értelmezni, helyes következtetéseket levonni?
A kutatók már levonták a megfelelő következtetéseket és ajánlások formájában tálalták nekünk. Úgy gondoljátok előbbre vagytok vele? Az MDOSZ, WHO, stb javaslata nem hiteles számotokra, míg egy Wellnessmami igen?
Saturated Fat Consumption and Risk of Coronary Heart Disease and Ischemic Stroke
In conclusion, strong evidence supports the partial replacement of SAFA-rich foods with those rich in cis-PUFA to lower LDL-C and reduce CHD risk.Reduction in saturated fat intake for cardiovascular disease
The findings of this updated review are suggestive of a small but potentially important reduction in cardiovascular risk on reduction of saturated fat intake. Replacing the energy from saturated fat with polyunsaturated fat appears to be a useful strategy, and replacement with carbohydrate appears less usefulSaturated fat and cardiovascular disease
The 2009 European Society of Cardiology Textbook of Cardiovascular Medicine states that, in cohort studies, the positive relationship between fat intake and CVDs was linked to their saturated fatty acid content.[41]
2007's Cardiovascular Prevention and Rehabilitation states that large epidemiological studies have shown consistent associations between the intake of saturated fatty acids and CHD mortality.[42]Ő ketózik és felső határérték közelében van a koleszterinje.
Egyébként zsírokról és telített zsírokról részletesebben: link
Az egészségügyi ajánlások alapján a étrendnek a teljes energia-bevitelhez viszonyítva 20-35% zsírt kell tartalmaznia. Az extrém alacsony zsírtartalmú étrendeknek nincs kiemelkedő hatékonysága a CVD megelőzés vonatkozásában (erről írtam az Ornish diétánál), illetve az extrém alacsony zsírtartalmú étrendek más területeken kockázatnövelő hatásúak. Ugyanakkor az EFSA ajánlás elismeri, hogy a 35% feletti zsírbevitel is összeegyeztethető az egészséges életmóddal, természetesen az egyéb életviteli, étrendi tényezők megfelelő kialakítása mellett.
A telített zsírok bevitelére az ajánlás a teljes energia-bevitel 10%-a, amit ha a teljes zsírbevitelhez viszonyítunk, akkor kb. 1/3-nyi mennyiséget jelent. Ennek az aránynak a fenntartása egy kiegyensúlyozott, változatos étrend mellett nem jelenthet problémát, a legtöbb élelmiszerünkben a telített zsírok aránya elmarad ettől a szinttől, az alacsony és magas telített zsírtartalmú források együttes használatával az arány tartható. -
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #1466 üzenetére
Mondjuk ilyen weboldalt én is tudok csinálni, ahol felsorolom az ő általa hitelesnek hozott neveket és weboldalakat, mint kerülendő forrás Magyarázatot nyugodtan copy-pastelhetem, mivel a low carbos oldal szerint a "hivatalos oldal"-al pont az a probléma, mint amiket ő felsorol a low carbos oldalnak.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #1470 üzenetére
Nah végignéztem, kommentjeim:
https://www.dietdoctor.com/ - bizonyítékként csak egy általános paleo-t vitató videó van. Konkrét hivatkozás nincs, illetve dietdoctor (legalábbis mióta én ismerem az oldalt) ketot tol, nem paleot. Mondjuk igazából 1-2 recepten kívül nem sok mindent néztem innen.
Mercola.com - ismerős volt, de megnézve az oldalt nem rémlik, hogy bármit is vettem volna innen. Amúgy ahogy körülnéztem az oldalon, nem is direkt ketos az illető.
WellnessMama.com - innen is max pár recept rémlik. Mondjuk alapból nem bízok olyan oldalba, ami kezdőoldalom a képembe nyomja, hogy "vedd meg ezt meg azt". Egyébként ahogy nézem az oldal inkább a természetességre megy rá, nem a low carbra (bár tény, hogy azt is tolja).
Tim Noakes - róla pont lentebb linkeltem, nem rég nyerte meg (másodfokon is, elsőfokon már jó 1 éve) az ellene indított Health Professions Council of South Africa általi pert (ugye ő Dél-Afrikában praktizál).
Gary Taubes - Nyilván ismerem, bár egyik könyvét se olvastam. Felteszem amikor az ember ilyesmi könyvet ír, a figyelemfelkeltés fontosabb, mint a tudományos tényszerűség Ez alapján legközelebb nem fogom ajánlani, mint ahogy korábban tettem egy neked szóló kommentben.
Jason Fung - ő alapvetően nem low carbot, hanem böjtölést tol (mondjuk nála se tudom miért az a link ami)
A többi nevet / weboldalt / könyvet nem ismerem / nem olvastam és/vagy tudom hogy megbízhatatlan forrás.
Szóval összeségében csak ajánlani tudom az oldalt, ha valaki talál valami ketos forrást, és az oldalon szerepel az illető vagy a weboldala, akkor célszerű kétkedéssel fogadni. A keresőjét ([link]) meg kipróbálom majd, a fentiek alapján ígéretesnek hangzik. Szóval köszi a linket, hasznos volt
Egyébként miközben nézegettem a listát, rájöttem hogy korábban sikerült kihagynom az egyik leghíresebb low carb / ketos embert, aki ráadásul még "Nutritional Sciences and Biological Sciences" végzettséggel is rendelkezik Dominic D'agostino
Illetve tőle olvastam még sokat, őt se láttam a listákban: [link]. Ő mondjuk nem direkt low carb, inkább általános étrendi szkepticizmus. De azért a konklúziói a low carb felé mutatnak. Illetve pszichiáter végzettsége (általános biológus diploma mellett), szóval nyilván erősen foglalkozik az étrendek ezen aspektusával.
Illetve ott a kedvenc koleszterin cikksorozatom írója, ő sincs a listán. Ő egyébként sebész végzettségileg.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
American Diabetes Association 2018 Konferencia low carb résztvevőkkel: [link].
-
Dingle
tag
Sziasztok!
Mennyire fér bele a tökmag a ketogén étrendbe?
Két különböző kalóriás táblázatban is 4g szénhidrátot írnak, míg viszont megnéztem a csomagolást ott meg sokkal több volt, ha jól emlékszek.
Valakinek személyes tapasztalat esetleg? -
Arpee78
senior tag
Kijön ötféle, ezek közül neked tippre a hámozott, pörkölt, sótlan van. Ebben 14,71g CH van.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Mennyire kell sósan enni? Ha jól olvasom a cikkben, kell egy minimum szint. Nem tudom hogy tudnám nyomon követni a napi sóbevitel mennyiségét, de szerintetek az baj, ha egy kicsit túllépem?
-
nagysz
tag
Szia,
nekem simán belefér. 13gr van 100gr-ban a zacskóra írva, 80gr a zacskó. Ha 3 alkalomra eszed meg (ki szoktam előre porciózni) akkor még egy kis mandula is belefér mellé De alapvetően bármelyik napra belefér 1 marék mandula+tökmag vegyesen. nem kosárlabdázó markom van.. A lényeg, hogy mérjed, mert "eteti magát" aztán egyet pislantasz és elfogyott egy egész zacsi. akkor meg utána már csak színhús marad arra a napra.. -
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #1480 üzenetére
Amerikában a ch-ba beleszámolják a rostot is. Ami ugye nem szívódik fel, azt ki kell vonni.
Melorin
Sózz annyira mennyire kívánod a sót. Ha kezdeti időszakban (első 1-2 hét) fejfájásod lenne, próbálj meg valami sósat enni, kezdeti vízhiány miatt kellhet. Később nem nagyon kell ezzel külön foglalkozni, sózz annyira amennyire szoktál.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Cathfaern #1443 üzenetére
Tegnap abbahagytam a káposztaleves diétát és elkezdtem ketózni.
Ma reggel összedobtam az uzsonnásdobozt amiben sülthús, májas sültzsír, szalámiszeletek, tepertő és uborka van. Hozzá egy kis tökmag. Kimértem mindet mérlegen és ha ezt mind megeszem, 35g fehérje, 6g szénhidrát, 44g zsír és 580kcal lesz bennem.
Amit keveslek az a zöldség/köret, ezen még gondolkoznom kell, hogy mit tudok majd hozni a munkahelyre, mert ez a kis uborka kevésnek tűnik ennyi zsíros étel mellé.Ami pedig kérdéses az a májas sültzsír, mert nem tudom hányad része zsír és máj és hogy ez mit tartalmaz. Ezt pedig sűrűn fogom enni mert finom és mert én csináltam
Szerintetek ezt hogy tudom kideríteni? Amikor készítettem, fél kiló sertészsírból és 40dkg csirkemájból csináltam. -
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Melorin #1485 üzenetére
"Ami pedig kérdéses az a májas sültzsír, mert nem tudom hányad része zsír és máj és hogy ez mit tartalmaz. Ezt pedig sűrűn fogom enni mert finom és mert én csináltam
Szerintetek ezt hogy tudom kideríteni? Amikor készítettem, fél kiló sertészsírból és 40dkg csirkemájból csináltam."Akkor tudsz mindent Kinézed a fél kiló sertészsír adatait adatbázisból, meg 40 dkg csirkemájét, kettőt összeadod, leméred az elkészült terméket, és akkor vissza tudod számolni egyszerű arányszámítással, hogy 100g-ra vonatkozóan mi mennyi. Vagy b) verzió, hogy ha tudod hogy kb. 4 részben fogod megenni, akkor a nem kell visszaszámolni 100g-ra, hanem egyszerűen a teljes mennyiséget negyedeled. Nyilván nem lesz halál pontos, mert lehet egyik adagban kicsit több lesz a máj, a másikban kicsit több a zsír, de némi mérési hiba mindig benne lesz a rendszerben.
Egyébként ezt hogy szoktad enni? Simán hidegen? Illetve ez olyan egyszerűen készül ahogy gondolom (zsírban kisütöd a májat majd be edénybe zsírral együtt), vagy van valami bonyolítás?
-
Melorin
addikt
válasz Cathfaern #1487 üzenetére
Beleteszem a zsírt egy lábasba, fokhagymát, borst, sót és zsályát (kihagyható) teszek bele és elkezdem melegíteni.
Közben a csirkemájakat ha túl nagyok, kettévágom, megszabadítom a gusztustalan lógó izéktől
Beleteszem az olvadt zsírba és kb 15 percig főzöm/sütöm, nyílván nem lobogó, fortyogó fokozaton, hanem olyan nyugis, enyhén mozgó felszínű zsírban. AMikor eléggé megfőtt/sült (megkóstolom), kikapcsolom a tüzet, és kiszedem a májakat egy tálra és szétnyomkodom őket apróra, vagy ha van húsdaráló, azzal ledarálom.
A darált májat visszateszem a még meleg zsírba, 1-2 percig alárottyantok majd elzárom a gázt és hagyom az egészet kihülni. Amikor már kezd sűrűsödni az egész, berakom a hűtőbe mert már nem túl meleg hozzá, és 10 percenként felkavarom az egészet hogy ne üljön az aljára a máj. Néhány ilyen kavargatás után teljesen szilárddá válik az egész de azért kenhető marad.
Sós, ízletes és nem olyan csömörlős mint a natúr zsír
Lehet variálni a zsír és a máj arányát, de ha túl sok a máj, akkor nehezebben kenhető.Hogy szoktam enni? Természetesen hidegen, eddig kenyérre kenve, de most kipróbáltam milyen sajtra vagy sült hússzeletre kenni és nagyon jó, csak legyen elég sós.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Woodslave #1490 üzenetére
Szerintem ez úgy történik, hogy elküldik valami laborba a mintát, akik azt lemérik. Az történhetett, hogy amit elküldtek mintát 28 és fél éve, abban éppen ilyen arányban volt a ch, és azóta is azt írják a csomagolásra.
B verzió, hogy megnézték valaki másét, és lemásolták
C verzió: hasra ütöttek...Aki él és nem boldog, az téved!
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem így a három eggyüt Ugye továbbra is probléma, hogy a gyártó nem felelős azért, hogy a helyes érték szerepeljen a csomagoláson...
Érdekes egyébként, hogy általában ilyen magoknál nagyon nagy a szórás, napraforgómagokat is megnézve hasonló a helyzet. Én úgy döntöttem, hogy ezeknél az USDA-nak hiszek és nem a csomagolásnak. Nem állítom, hogy ez a helyes döntés, de valahogy át kellett hidalnom a ~10g ch különbséget
-
Melorin
addikt
válasz BurgBurg #1494 üzenetére
400g máj és 500g zsír kb. 3 gerezd fokhagyma, fél teáskanálnyi zsálya. A zsályát még az elején tedd bele hogy minél tovább főjön mert nyersen, félig főve mérgező is lehet, bár nem ekkora mennyiségnél, mindenesetre jobb vigyázni! Elvileg 5 perc főzés után már minden rendben. Én szeretem a zsályát májhoz, nagyon passzol szerintem a 2 összetevő ízvilága egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Kíváncsiságból rákerestem, hogy hogyan mérik a különböző ételek szénhidrát mennyiségét, találtam egy leírást angolul: [link]. Akit érdekel érdemes megnézni, de előre szólok, hogy hosszú és száraz
Röviden a lényeg, hogy túl azon, hogy van 14 féle módszer a mérésre, meg 3-4 féle módszer a preparálásra, mindegyiknek meg van a maga hibafaktora. Tehát alapból is elég sok buktatója van a méréseknek, ráadásul az eltérő módszerek adhatnak eltérő eredményeket is.
Felteszem továbbá, hogy itt is igaz, hogy idővel fejlődtek a mérési módszerek, tehát lehet egyik cég újabb, másik régebbi adatbázist használ, és ebből (is) adódnak a különbségek.Plusz mint ahogy írtam a gyártónak nincs felelőssége ebben a kérdéskörben, tehát egyszerűen akár az is lehet, hogy ők néztek el valamit és hibás adatot írtak a zacskóra.
[ Szerkesztve ]
-
psyche
csendes tag
Szerintetek a halászlé ketobarát?
Elvileg csak hal van benne, az edesvizi halak pedig csak zsírosak es feherjedusak, 1 gramm körüli szenhidráttal, jól gondolom?
Tészta nélkül természetesen
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 2042
- Computex 2024: az ASUS nem viccel, ha felsőkategóriás billentyűzetről van szó
- Robogó, kismotor
- Szemüveges topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- 4GB DDR3 PC3 PC3L 1600MHz 1333MHz RAM memória LAPTOP -ba eladó
- Dell Optiplex 7070 SFF: Az igazi kis erőgép: i7 8700, 32GB RAM, 512GB SSD, 2xDP+HDMI+USB-C, Win11Pro
- Dell Optiplex 7070 SFF:A tökéletes irodai/otthoni PC:i5 8500,16GB RAM,256GB SSD,2xDP+HDMI+USB-C,Win
- Kellemes árú vezetékes gamer egerek
- CLEVO P775DM3-G gaming laptop
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen