Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Szeretnék fogyási célllal valami módszert kipróbálni, így bukkantam erre a topikra.
A témaindító cikket elolvastam, kedvet kaptam tőleJelenleg egy káposztaleveses diétát csinálok, a második napnál tartok. Még ha hosszútávú hatásra nem is számíthatok, egy jó kis méregtelenítésre jó lesz.
Szerintetek a diéta után egyből elkezdhetem a ketogén étrendet?
Egyébként még elég komplikáltnak tűnik nekem a ketogén étrendet összeállítani, mit tanácsoltok első körben, mire figyeljek oda? Az első hétre kéne valami terv, utána már talán könnyebb lenne fenntartani ezt az újfajta étkezést.
A kenyér biztos hiányozni fog, de nem az íze miatt hanem mert arra lehet kenni dolgokat
Például készítettem zsírból és ledarált csirkemájból ilyen kenhető állagú cuccot. Ezt mire tudom rákenni ha nem kanalazni akarom? Egyelőre sajtszeletre gondoltam, lapos, erős, finom -
Melorin
addikt
Mennyire kell sósan enni? Ha jól olvasom a cikkben, kell egy minimum szint. Nem tudom hogy tudnám nyomon követni a napi sóbevitel mennyiségét, de szerintetek az baj, ha egy kicsit túllépem?
-
Melorin
addikt
válasz Cathfaern #1443 üzenetére
Tegnap abbahagytam a káposztaleves diétát és elkezdtem ketózni.
Ma reggel összedobtam az uzsonnásdobozt amiben sülthús, májas sültzsír, szalámiszeletek, tepertő és uborka van. Hozzá egy kis tökmag. Kimértem mindet mérlegen és ha ezt mind megeszem, 35g fehérje, 6g szénhidrát, 44g zsír és 580kcal lesz bennem.
Amit keveslek az a zöldség/köret, ezen még gondolkoznom kell, hogy mit tudok majd hozni a munkahelyre, mert ez a kis uborka kevésnek tűnik ennyi zsíros étel mellé.Ami pedig kérdéses az a májas sültzsír, mert nem tudom hányad része zsír és máj és hogy ez mit tartalmaz. Ezt pedig sűrűn fogom enni mert finom és mert én csináltam
Szerintetek ezt hogy tudom kideríteni? Amikor készítettem, fél kiló sertészsírból és 40dkg csirkemájból csináltam. -
-
Melorin
addikt
válasz Cathfaern #1487 üzenetére
Beleteszem a zsírt egy lábasba, fokhagymát, borst, sót és zsályát (kihagyható) teszek bele és elkezdem melegíteni.
Közben a csirkemájakat ha túl nagyok, kettévágom, megszabadítom a gusztustalan lógó izéktől
Beleteszem az olvadt zsírba és kb 15 percig főzöm/sütöm, nyílván nem lobogó, fortyogó fokozaton, hanem olyan nyugis, enyhén mozgó felszínű zsírban. AMikor eléggé megfőtt/sült (megkóstolom), kikapcsolom a tüzet, és kiszedem a májakat egy tálra és szétnyomkodom őket apróra, vagy ha van húsdaráló, azzal ledarálom.
A darált májat visszateszem a még meleg zsírba, 1-2 percig alárottyantok majd elzárom a gázt és hagyom az egészet kihülni. Amikor már kezd sűrűsödni az egész, berakom a hűtőbe mert már nem túl meleg hozzá, és 10 percenként felkavarom az egészet hogy ne üljön az aljára a máj. Néhány ilyen kavargatás után teljesen szilárddá válik az egész de azért kenhető marad.
Sós, ízletes és nem olyan csömörlős mint a natúr zsír
Lehet variálni a zsír és a máj arányát, de ha túl sok a máj, akkor nehezebben kenhető.Hogy szoktam enni? Természetesen hidegen, eddig kenyérre kenve, de most kipróbáltam milyen sajtra vagy sült hússzeletre kenni és nagyon jó, csak legyen elég sós.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz BurgBurg #1494 üzenetére
400g máj és 500g zsír kb. 3 gerezd fokhagyma, fél teáskanálnyi zsálya. A zsályát még az elején tedd bele hogy minél tovább főjön mert nyersen, félig főve mérgező is lehet, bár nem ekkora mennyiségnél, mindenesetre jobb vigyázni! Elvileg 5 perc főzés után már minden rendben. Én szeretem a zsályát májhoz, nagyon passzol szerintem a 2 összetevő ízvilága egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Ízesített ásványvizet szabad inni? Vagy milyen opciók vannak a vízen kívül mert már kezdem unni
-
Melorin
addikt
válasz Cathfaern #1510 üzenetére
Köszi a választ
Más kérdés: kaptam egy egész házi nevelésű csirkét. Gondoltam főzök belőle egy nagy fazék levest. Eddig ugye nincs gond mert csak zsír és hús. Viszont hogy egy kicsit megbolondítsam, tennék bele zöldségeket is, pl répát, hagymát, amiknek magas a szénhidrát tartalmuk. Az ugye nem fő bele a levébe? Szóval ha a zöldséget nem eszem meg csak a levet és a húst, abban elvileg nem lesz Ch?
-
Melorin
addikt
3 hete ketózok, közben elkezdtem lightosan edzegetni. 2 hete folyamatosan fájnak a vállaim, majd szétszakadnak
Elképzelhető, hogy köze van az étrendváltozáshoz? -
Melorin
addikt
válasz Cathfaern #1819 üzenetére
Érzek némi cinizmust a szavaidban de hidd el, én azt szeretném elsősorban tudni, hogy a táplálkozásnak lehet-e bármi köze a dologhoz, nehogy tovább rontsam a helyzetet.
Direkt hozzászoktató edzéseket csinálok: 40cm magas vasrúdon 3x6db fekvőtámasz és 1m magas vasrúd alá fekve húzom fel 3x5 alkalommal. Nem ilyen intenzitással fwjeztem be a legutóbb az edzést.
Akkor nem fáj ha edzek, inkább van úgy, hogy úgy ébredek, hogy fáj, de akkor egész nap. -
Melorin
addikt
Én fogyás céljából ketózok 2 hónapja. Lassan elérem a célomat és az lenne a kérdésem, hogyan szoktassam vissza a szervezetemet a szénhidrátra. A tervem 120g CH.
-
Melorin
addikt
Kinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen