Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Melorin #1994 üzenetére

    Én 120g-ra pont nem állnék vissza. Azzal begyűjtöd mindkét étrend legrosszabb részét, enni fogsz relatív sok zsírt, közben meg szép kis inzulin tüskékkel küldözgeted meg a szervezeted. Aminek többek között az is lesz az eredménye, hogy a vele együtt bevitt zsírt le is pakolja rögtön, és ugye lesz is mit. Gyakorlatilag pont erről a 120-150g-os étrendről szólt a nem rég beszélgetett tanulmány, aminek az lett az eredménye, hogy ezen az étrenden magasabb a halálozási arány, mint a hivatalosan ajánlot 50-55%-os ch-n.
    További hátránya, hogy ez a ch mennyiség bőven elég arra, hogy mindenféle tömény cukros meg erősen feldolgozott élelmiszerek is beleférjenek, tehát nagyobb a kísértés (ketoval szemben ahol jelenleg annyira sok feldolgozott élelmiszert még nem tudsz megenni). Abban meg szerintem mindenki egyetért, hogy ezeket kerülni kéne.
    Szóval szerintem vagy maradj max. 40-50-60g környékén (edzésmennyiségtől függően), vagy állj át "rendes" 50-55%-osra (275-300g ch).

    Egyébként átállást én úgy csinálnám, hogy fokozatosan növelném a ch adagot.

    Arpee78:
    "A ketoval nem két év után lesz negatív tapasztalatod, hanem évtizedek múlva, ha 80-85 év helyett élsz 75 évet."
    Ok, térjünk vissza a témára pár évtized múlva :) Egyébként tény, én is szoktam mondogatni, hogy 10 évig bírják általában a vegánok, 4-5 évet kis túlzással bármilyen étrenden ki lehet húzni.

Új hozzászólás Aktív témák