Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz huskydog17 #6247 üzenetére

    Nézd az NV szabadon eldöntheti, hogy milyen optimalizáláshoz adják a nevüket. Korábban is láttuk, hogy nagyon rossz optimalizálással is jó az NV-nek egy játék. Tekintve, hogy sok szabad kapacitásuk van nem valószínű, hogy válogatnak a potenciális címek között.

    rocket: Vannak az AMD-nek effektjei. Rengeteg. Radeon SDK a gyűjtőneve. Az valóban igaz, hogy ez nem zárt, hanem nyílt forráskódú. Ez azért van, mert a zárt forráskód sokszor megakadályozhatja az effekt beépítését. Nem véletlen az az irány 2015-ben, hogy nyitják meg sorra az eredetileg middleware-eket. Nagyon sok potenciális licencelőnél ez kritérium lett.

    A másik dolog amiért az AMD nem csinál GameWorks alternatívát stratégiai jelleggel, mert nem tartják jó ötletnek az egy éve kiadott hardverek teljesítményét mesterségesen limitálni csak azért, hogy az új generáció jobbnak tűnjön. Ennek nem örülne a felhasználó.

    Felsoroltam párat fentebb, hogy az AMD milyen játékokon dolgozik jelenleg. Több cím nem szerepel a doksikban. Annyit tudok még mondani, hogy némelyik játékban vannak olyan funkciók, amelyeket csak Radeonokkal érhetsz majd el. Elsődlegesen azért mert a Mantle-höz kötődnek.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • huskydog17

    addikt

    válasz Abu85 #6251 üzenetére

    Nem az NV-re céloztam, hanem az ARK fejlesztőire. Még el sem kezdték javítani a nagyon súlyos teljesítmény problémákat, de már tervezik a Shitworks-öt.

    Ha egy játék Shitworks-öt használ, nem az NV-t kell elővenni, hanem mindig a fejlesztőt.

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

  • Malibutomi

    nagyúr

    válasz Abu85 #6251 üzenetére

    Sajnos nem mukodik a dolog. Keves felhasznalo all hozza ugy hogy szemet nv visszafogja a kartyakat a gameworkssel, es alavag az amd-nek ezert amd-t veszek. Rengetegen meg azt mondjak nem erdekel miert nem megy jol a jatek nekem olyan kartya kell amin minden jol megy es veszbek nvidiat, mert azon a sajat GW cinek jol mennek, az amd cimeket meg maga az amd optimalizalja nv kartyakra is teljesen idiota modon.

    Sot sokan meg ugy fogjak fel hogy az nv mekkora kiraly mert azon az amd jatekok is jol mennek, mig amd-n az nv jatekok szarul. Holott ez sokkal inkabb azon mulik hogy az egyikben alatesznek az ellenoldal kartyainak a masikban nem.

    [ Szerkesztve ]

  • Televan74

    nagyúr

    válasz Malibutomi #6253 üzenetére

    Amíg NV -n jól futnak a mai játékok,addig az AMD nem tud mit kezdeni.Akármilyen jövőbelátó is az új játéktechnikai elképzelése.

    Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

  • wjbhbdux

    veterán

    válasz Malibutomi #6253 üzenetére

    Én szeretem max beállításokkal tolni a játékot, de a physx szikrákat is leszartam, és a gameworks esőcseppjeit is leszarom, ha ezek miatt 60-ból 30 FPS lesz ha bekapcsolom, mint az Ubi tavalyi játékaiban. Amíg valós kinézetet nem befolyásolnak, csak egy kis extrát adnak hozzá, addig kibirom nélküle, akár vinné a kártya akár nem, fel se merül hogy egy ilyen miatt SLI-t vagy Titant intézzek.. és a többség még lejjebbi beállításokon játszik sztem, ez a top top GW bekapcsolás max 5%-át érinti a usereknek, akiknek 970/980+ van.

    A Frostbite meg egy huszadrangú motor PC-n, a legnépszerűbb BF4el annyian játszanak hogy épp hogy csak beférne a Steam top20-ba (hardline top100ba se :DDD ), ha ott lenne fent.

    /s

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #6251 üzenetére

    "A másik dolog amiért az AMD nem csinál GameWorks alternatívát stratégiai jelleggel, mert nem tartják jó ötletnek az egy éve kiadott hardverek teljesítményét mesterségesen limitálni csak azért, hogy az új generáció jobbnak tűnjön. Ennek nem örülne a felhasználó."

    Tehat akkor menjen csodbe a ceg inkabb, mint hogy limitaljak a regebbi kartyaik teljesitmenyet, hogy jobbnak tunjon az uj? Zsenialis huzas :DDD

    Ez meg Magyarorszag szintu gazdasagi helyzetben levo orszagban is rohejes, nem, hogy a piac nagy reszet kitevo nagyobb anyagi lehetosegekkel biro orszagokban.

    Fogyasztoi tarsadalomban elunk, jonnek az uj gyorsabb dolgok, sok szegmensben van mestersegesen visszafogott termek, hogy az uj jobbnak tunjon.
    Az AMD nem karitativ szervezet, ezt kene mar felfogniuk.

    "Annyit tudok még mondani, hogy némelyik játékban vannak olyan funkciók, amelyeket csak Radeonokkal érhetsz majd el. Elsődlegesen azért mert a Mantle-höz kötődnek."

    Ez megint ongol szagu dolog, mert latvanyban gondolom majd nagyitoval kell keresni a kulonbseget, de cserebe, lassabb lesz joval mint az effektek nelkul NV-n.
    Olyan effekt kell ami fekszik a GCN-nek, de nem a Maxwellnek, Roy Taylor a DX12_1 hianyara pl. az aszinkron shaderekkel valaszolt, de ahelyett, hogy mondott volna valami remeny kelto tenyt, esetleg szoftvereket amiben viszont latjuk majd, belinkelt egy 3 honapos videot az elmeleti mukodeserol.

    Tesszellacio kapcsan mekkora hype ment anno, aztan ahelyett elore lepett volna az AMD benne, csunyan leragadt a rajtnal, es ma mar azzal (is) szivatja oket a GW.

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Malibutomi #6253 üzenetére

    Olvasd a GeForce fórumot, hogy milyen felháborodás van a GameWorksből. Abból, hogy a Radeonok egy szimpla driverbeállítással minőségvesztés nélkül nagyon gyorsan tudják futtatni a HairWorksöt, és abból, hogy a Kepler a TWIMTBP játékokban, miért van ennyire leszakadva a Maxwelltől. Ezt baromira el akarja kerülni az AMD, mert ez nem üzlet. Az NV-nek az, mert átállítja az embereket a felhőbe.
    Kínálják majd a GRID-et előfizetéssel, és mehetsz oda játszani. Sőt, alapvetően vannak olyan GameWorks effektek fejlesztés alatt, amelyek nem is a kliensgépen futnak, hanem a felhő kiszámolja az aktuális részinformációkat, és visszaküldi az adatot a kliensgépnek, ami összerakja a képkockát az adatok alapján. Ez a jövőkép az AMD szerint nem jó, mert nagyon kevés hely van a világon megfelelő internetinfrastruktúra az effekteket a felhőben számoltatni.

    (#6255) wjbhbdux: A Frostbite a PC számára fontos, mert az EA akkora lépésekben halad előre, hogy a többieknek mérföldes lemaradásuk lesz sebességben és minőségben a Frostbite új verzióihoz képest. Csupán abból származik majd a Frostbite előnye, hogy az EA-nek van egy valag pénze kutatni, fenntartanak egy teljes stúdiót csak motorfejlesztésre, és mindent saját maguk írnak meg. Ezzel gyakorlatilag lekövetik azt a modellt, amit a Sony felvázolt még pár éve, hogy grafikai áttörés nagyrészt ebből lesz. Ezért kampányolt az EA elsőként a low-level irány mellett, mert szükségük van a nagy kontrollra a hardver felett, hogy kiépítsék az előnyöket. Valószínűleg nem sok kiadó lesz, aki képes majd követni őket. A Squate Enix EIDOS divízió már elindult utánuk, illetve a Capcom is, de az, hogy ők csak később fedezték fel a 100%-ban saját kód jelentőségét időhátrányt jelent az EA-vel szemben. Az Ubisoft még esélyes lenne erre, ha figyelmet fordítanának a PC-re, de annyira ezt a platformot nem tartják fontosnak.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • #85552128

    törölt tag

    válasz Abu85 #6257 üzenetére

    "és abból, hogy a Kepler a TWIMTBP játékokban, miért van ennyire leszakadva a Maxwelltől."

    Egyetlen egy, kiírom számmal is: 1 GW játékban volt jelentősen nagyobb különbség a Maxwell előnyére, ami inkább a fejlettebb hardverfelépítés miatt jött elő (48 / 56 ROP - 780Ti/970) azóta meg arra is jött driver.
    AMD-nél meg szinte minden új játéknál probléma van GW nélkül is, az itteni Dragon Age: Inquisition topiban is kb. 4 ember jelezte, hogy rendszeres crashek vannak még most is AMD kártyával pedig az "saját" cím...

    Persze lehet ezen lovagolni, hogy mekkora átvágást csináltak és egy ideig pár FPS-sel kevesebb volt, csak nem az AMD-t kéne felhozni mint pozitív példa...

    [ Szerkesztve ]

  • huskydog17

    addikt

    válasz Abu85 #6257 üzenetére

    Ez a GRID egyszerre nevetséges és szánalmas:
    A Gaikai és az OnLive több éves tapasztalttal a hátuk mögött lehúzták a rólot, de majd az NV nulla tapasztalattal megmutatja hogyan kell! Igen, igen.....én nem hiszek a mesékben.

    A Capcom-nak mi a fő motorja és milyen PC portokat raktak le eddig?

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

  • Asbee

    veterán

    válasz #85552128 #6258 üzenetére

    Elképesztő, hogy hogyan ki van emelve az a witcher 3 állandóan. Érdekes módon arról nem beszélnek, hogy az elmúlt hónapokban megjelent új játékokban, hogyan alakulnak az erőviszonyok, milyen gondok vannak. A project cars mai napig játszhatatlan komolyabb szinten amd-n. Vagy, hogy milyen f...a cf támogatások vannak...

    (#6253) Malibutomi: Rengetegen meg azt mondjak nem erdekel miert nem megy jol a jatek nekem olyan kartya kell amin minden jol megy es veszbek nvidiat

    Tehát szerinted nem az a normális, hogy olyan kártyát veszek, amin minden jól fut? Az a normális, hogy szívassam magam, mert bizony az amd-nél milyen kis okos elképzelések vannak a jövőre? Rég olvastam ilyen következtetést...

    [ Szerkesztve ]

  • Malibutomi

    nagyúr

    válasz Televan74 #6254 üzenetére

    De tudna, ahogy fentebb mondtak csinalnia kellene nekik is egy amdworks-ot, amibe nem lat bele az NV, aztan egybol nem futnanak jol az amd jatekok az nv kartyakon.

  • Malibutomi

    nagyúr

    válasz Asbee #6260 üzenetére

    Ez nem kovetkeztetes volt hanem tenymegallapitas es a szoveg tobbi reszere vonatkozott hogy az AMD miert nem csinal valamit, mert igy ez tortenik...

    (#6262) axton
    Miert lenne ongyilkossag? Ha jonnek ki az AMD tamogatott cimek, es az o kartyaik jobban muzsikalnak, az nem ongyilkossag, hanem tobben akik most nv-t vesznek meggondolnak hogy ujra amd-t vegyenek.

    Ez amit most csinalnak az ongyilkossag, az nv kizarja oket a GW cimekbol, hogy alig-alig lehet rajuk optimalizalni, ok meg szivelyesen megcsinaljak az nv optimalizalast a sajat jatekaikban

    [ Szerkesztve ]

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #6256 üzenetére

    Valószínűtlen, hogy az AMD egy akkora rage-et akar a felhasználóktól a fórumon látni, mint amit most az NV kap. Emellett tényleg meg kell érteni, hogy tök logikátlan húzás lenne az AMD-től zárt middleware-ekt fejleszteni. Van a PC-n egy vezető iparági igény arra, hogy szabaduljunk meg a feketedobozoktól. Elsődlegesen az API szintjén és ebben az AMD vezető szerepet vállalat. Kidolgozták a lehetőségeket, hogy hogyan lehetne ezt megtenni, és a Microsoft és a Khronos ezt kisebb nagyobb mértékben átemelte, illetve még átemeli szabványba. Az AMD a PC iránt tényleg érdeklődő nagy stúdióktól folyamatosan azt hallja nem akarnak feketedobozt, de akarnak ISA dokumentációt, használható fejlesztőeszközöket, esetleg ISA disassemblert. Az NVIDIA is tudja ezt, azért annyira még nem távolodtak el ezektől a stúdióktól, hogy Johan Andersson, Daniel Baker, Joshua Barczak, John Kloetzli, Kevin Floyer-Lea, Emil Persson, Tiago Sousa, Masaru Ijuin, stb, lényegében az iparág keménymagjának a véleményét ne ismerjék arról, hogy mennyire nem akarnak feketedobozokat, ettől függetlenül az feketedobozt elimináló igényeikre újjabb feketedobozzal válaszoltak. Twitteren erről olvashatsz is tényleges PC-s fejlesztőktől véleményt: [link] Van köztük Timothy Lottes és Bart Wronski, anno az NVIDIA/Epic Games és az Ubisoftnál dolgoztak. Timothy már az AMD-nél van, míg Brat elment a Sony-hoz. Az Ubisoft esetében például fontos, hogy a technikai csapat magja Michal Drobottal az élen az elmúlt év végén kilépett, és ebben nagy szerepe volt ahhoz, hogy nevüket adták olyan projektekhez, amelyeket valójában nem tudta optimalizálni a sok-sok feketedoboz miatt, illetve alapvetően olyan irányokra kényszerítette őket az Ubisoft, amiről már helyből tudták, hogy nem fog működni, de azt kellett csinálniuk, mert a "hozzáértő" szakemberek a vezetőségben azt mondták, hogy jó lesz. Az NVIDIA is azt mondta nekik. Annyira jó lett, hogy még a GeometryWorksöt sem tudták integrálni, mert képtelenek voltak működésre bírni az egészet, tehát, amire felépült a projekt, hogy majd rajzolási parancsokat spórolnak a tesszellálással teljesen tévút volt. Ezért néz ki az AC: Unityben sok felület sokkal rosszabbul, mint az AC: Black Flagben. Főleg a tetők. Úgy volt tervezve, hogy lesz tesszellálás, de nem működött a zárt middleware-en keresztül. Ezért éri meg a vezetőségnek a döntéseit a technikai csoport véleményére hagyatkozva meghozni, mert ők ismerik a motort, míg például egy külső cég nem. Aztán persze ígérni sok dolgot lehet, majd azok 90%-a a játék kiadásáig nem fog teljesülni. Ezért is volt az Ubisoftnál az elmúlt évben ez a sok downgrade botrány, mert hiába akarsz egy grafikai szintet, ha az zárt effekteket nem tudod működésre bírni. Egy dolog, hogy mit akarsz és mi valósítható meg. CD Projekt is ezzel küzdött. Elgondolták, hogy majd beimplementáljuk a middleware-eket, aztán, ahogy jöttek a middleware-ek sorban derült ki, hogy hát ez ezzel nem kompatibilis, akkor ezt jó lenne átírni a motorban, akkor ezt az effektet így bukjuk, stb. A végére elfogyott az idő, még a megjelenés csúszásával is, és jött a downgrade, mert hiába terveztek dolgokat feketedobozokkal valójában mindig nagyon nehéz dolgozni. Nem a fejlesztőn múlik, hogy valami megvalósítható-e. Ezért látod 2015-ben azt a vezető irányt, hogy egyre több middleware-t nyitnak meg. Annyira komplex lett az egész, hogy sok esetben másképp nem lehet biztosítani a működést, downgrade-et pedig senki sem akar.
    Még, ha az AMD-nek ugyanaz meg is fordul a fejében, hogy valahogy mesterségesen érdemes lenne visszafogni az előző generációt, hogy az új jobbnak tűnjön, alapvetően az egyetlen lehetőség erre tényleg egy GameWorks-féle stratégia. De az a hátrány, amit ez ad a fejlesztőknek a sok beláthatatlan downgrade-del a megjelent játékokon, sokkal jobban árt a PC-nek hosszútávon, mint amekkora előnyt jelent az adott időszakban az eladásokban. A konzolok ilyen irány mellett előnybe kerülnek, mert hiába van bennük egy csúcs-PC-hez képest korlátozott teljesítmény, akkor is az előny, hogy amit elgondol a fejlesztő azt képes megcsinálni, míg feketedobozok mellett ez sok esetben nem sikerül. Mindegy, hogy hogyan kommunikálód le a downgrade-et, elmondod nekik, hogy használhatatlan zárt effekteket kaptál, vagy kitalálsz valami kíméletes hazugságot, maga a grafika leépítése megtörtént, és a PC-s játékos szomorú lesz.
    És alapvetően az a gond, hogy nem a valós problémáról beszél az ipar. Mert a GameWorks esetében az, hogy xy hardveren rosszul fut, nem valós probléma, kapcsold ki és kész, vagy iktasd ki driverben a teljesítményzabáló részeit. Az a gond, hogy teljesen értelmetlen fejlesztési modellt kényszerít ki, és a végére rengeteg terv nem fog megvalósulni. Egyszerűen egy építésznek is baromira nehéz lesz a munkája, ha azt várják el tőle, hogy egy kész tető alá építsen egy házat. Kvázi ezt várja el a GameWorks a fejlesztőktől. És akkor csodálkozunk, hogy a megjelenés előtti bemutatókon a játék sokkal szebb volt, mint ami végül megjelent? :U Ez a valódi problémája a feketedobozoknak. Minden formájuknak. Mindenki döntse el magában, hogy ez jó-e a PC-nek vagy sem.

    Nem tudom pontosan, hogy mik lesznek az extrák. Vagy több sebesség, vagy több effekt. Két dolgot tudok a fejlesztőktől, hogy a DX12-ből két számukra fontos dolog hiányzik, ami megvan a Mantle-ben. Az LDS tartalmának korlát nélküli olvasása, és a GDS korlát nélküli használata. Ezeket használni fogják konzolon, sőt, már használják is, így az erre épített effektek átmenthetők. Például az Ubisoft HRAA élsimítása az LDS korlát nélküli olvasására épül. Gyakorlatilag PC-re a konzolon alkalmazott AEAA konstrukcióval csak Mantle-re menthető át.

    A DX12-ből négy vezető kihasználású funkció lesz, amelyet gyakorlatilag mindenki bevet. A Typed UAV loads, az aszinkron DMA, az aszinkron compute és a multiadapter valamilyen formája. Az első hármat azért alkalmazzák a fejlesztők, mert összességében konzolon 40-70%-os extra sebességet is hozhat, és a kód gyakorlatilag módosítás nélkül átmenthető PC-re, ahol ugyanennyi előnyt fog kínálni. A multiadapter PC-s dolog, de annyira egyszerű használni, hogy legalább az IGP+dGPU rendszerekre lesz valamilyen implementáció. Azok annyira elterjedtek a világban, hogy megéri velük foglalkozni.

    A tesszelláció kapcsán ha megnézed a vezető irány a fixfunckiós blokk elhagyása. Ez hardverben megmarad, de például a LORE motor már compute shadert használ a háromszögek felbontására. Az eredmény az, hogy jobb lesz a minőség és gyorsul tőle a program. Több motor is átvált a jövőben szoftveres tesszellálásra, mert a fejlesztők jobb minőséget akarnak nagyobb sebességgel, és erre a fixfunkciós blokk korlátozottan alkalmas.

    (#6258) Szaby59: Kettő, de nem a szám lényeges, hanem az, hogy megtörténik.

    Többször mondtam, hogy a Dragon Age: Inquisition DX11 kódja nem stabil. Az EA support hivatalosan a Mantle kódot ajánlja. Ezért van beépítve. A DX11 kód sosem lesz teljesen stabil a mutex zárolásaival. Nagyon nem véletlen, hogy a Microsoft ezeket a technikákat nem ajánlja implementálni, függetlenül attól, hogy lehetséges. Sajnálom, de ez van. A következő körben már mindenki kap low-level támogatást.

    (#6259) huskydog17: A Capcom a Panta Rhei motort fogja később használni mindenre. Ma még nem létezik PC-s portja, mert DX11-re kvázi portolhatatlan, de később meg lesz oldva.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • huskydog17

    addikt

    válasz Malibutomi #6261 üzenetére

    Nem kell, mindössze annyit kellene tenniük, hogy leállítják az NV architektúrák visszafejtését. Ez nem kevés erőforrást visz el, továbbá ha leállítanák, akkor utána az NV kapkodhatná a fejét, hogy a legdrágább kártyájukat elveri egy középkategóriás AMD VGA.
    Emlékszünk mi volt kezdetben a Ryse PC verziójánál? Pontosan ez történt, a Crytek jók csinálta. Nem voltak hajlandóak visszafejteni a zöld architektúrákat, így az NV kártyák teljesítménye a béka segge alatt volt. Ahogy megjelent a játék, az NV rögtön ment a Crytek-hez segíteni. :)

    Majd kíváncsi leszek, hogy Jim Anderson mit fog kitalálni.

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

  • Asbee

    veterán

    válasz Malibutomi #6263 üzenetére

    Milyen személyeskedés? :U Azért mert az a véleményem, hogy nem normális a megállapításod? Miért szivassam magamat egy gyengébb kártyával, ha az összes játékot nézve végeredményben egy ideje jobb az NV? Vannak az NV-nek olyan húzásai amiről ugyanúgy megvan a véleményen, de jelenleg ez a helyzet és puszta fanságból vagy ilyen olyan technológia mesékre meg elképelésekre nem fogok kártyát venni és általánosságban nem is vesznek. Ezért is meg lehet nézni a sokszor emlegetett piaci helyzetet...
    Majd ha változnak az erőviszonyok akkor miattam lehet AMD vagy akár Intel.

    (#6265) huskydog17: Mesének jó. Csak lassan nem lesz erőforrás.

    [ Szerkesztve ]

  • Malibutomi

    nagyúr

    válasz Asbee #6267 üzenetére

    Bocs az az en hibam volt..ugy olvastam reg olvastal ilyen jo kovetkeztetest..de ki is vettem. Beszolosnak hangzott ugy felreolvasva

    A tobbi tovabbra is all.

    Ez egy megallapitas volt, ez tortenik mert az amd toketlenkedik, te is pont ezt irod szoval nem is ertem igazan min vitatkozol

    [ Szerkesztve ]

  • mlinus

    őstag

    válasz Malibutomi #6263 üzenetére

    Szerintem nem nagyon találnál olyan fejlesztőgárdát, aki belemenne, hogy amd specifikus optimizációkat tartalmazzon a játéka (ami nvidián rosszul megy) amikor a játékosok 70-80%-a nvidiás. Nem az amd szívná meg közvetlenül, hanem a játékot húznák le /nem vennék meg, de nyilván végeredménye az amd-re menne a fújjolás.

    Aki ténylegesen játszik, a legfrissebb címekkel, AAA játékokkal, az tudhatja hogy sokkal kevesebb a fejfájás az Nvidia kártyákkal manapság. Rengeteg játékfórumon ha valaki kiposztolja hogy lassú, vagy bugos a játék, az első kérdés az, hogy AMD kártyát használsz-e... ha igen a válasz, akkor pedig jön a kismillió 1.0, hogy ne csodálkozz, mert szar az amd. Szóval itt tartunk, és azt gondolom hogy az amd-nek ugyanazt csinálnia mint az NV-nek a jelenlegi pozicióból nem lenne túl okos döntés.

    [ Szerkesztve ]

  • Yllgrim

    őstag

    válasz #85552128 #6258 üzenetére

    .Figyelj, 4 ember??? Ertelmezd mar, 4 azaz NEGY ember... En a user error fogalmat szimplan ideraknam... Sokszor alap dolgokat nem veszel eszre, 10 perc utan meg letorli a hujeje mert crashel es szar a ...

    Ha 400 AMD-s felhasznalo uvoltozne napi szinten ezerrel azt mondom oke... Melombol kifolyolag eleg jol tudom mi az a 4 a tobbi 10e felhasznalohoz kepest szoval emlitesre sem melto, valaki elnezett vagy elrontott valamit, ebben az esetben a 4 user...

    Azt kellene megerteni, hogy valakinek mart csak azert nem tetszik az a GW mert zart rendszer es nincs kontrolja felette. Ennyi, az hogy mellette meg szarul is optimalizalva es csak par hardvert reszesit elonyben...

    de meg nem is a legnagyobb gond, hanem az NV vasarlokore tudja hogy a ceguk egy szemet szarhazi ceg es tapsolnak nekik es tolljak bele a penzuket :) Ilyen es ehhez hasonlo forumokon meg istenitik oket :) Szoval tartalomhoz a forma en szerintem.

    Persze akinek nem inge, nem veszi magara, vannak akik csak bedolnek ennek es jobb az "egyszerubbet" megvenni :)

    [ Szerkesztve ]

    Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

  • #85552128

    törölt tag

    válasz Yllgrim #6270 üzenetére

    Csak ezen a fórumon 4 ember jelezte, hogy crashel a játék és érdekes módon mindnek AMD VGA-ja volt... Az EA fórum is tele van/volt vele.
    Még a márciusi AMD driverben is benne volt mint "known issue" a Mantle crash, de ugyanúgy DX11 alatt is megvan/volt hónapokkal a megjelenés után.
    A GTA V MSAA bugja meg 1 hónapja nincs javítva...

    [ Szerkesztve ]

  • Yllgrim

    őstag

    válasz #85552128 #6271 üzenetére

    Napi szinten supportalok tobb 10e felhasznalo bazisu IT rendszereket, amikor meglatom hogy a 2nd line atdob valamit mar fogom a fejemet mert az alapveto dolgokat vagy az ismert hibakat nem nezik at, aztan kiderul a vegen hogy nem is az a hiba... sorolhatnam.

    Nezd meg az aktiv tagok listajat 4816, ebbol vegyel ki 4-et... ez semmi, persz nem mindenki PC-zik, nem mindenki DA:I-zik, nem mindenkinek van AMD-je, de ha ez a szam mondjuk 100 es abbol 4-nek van ilyen gondja... Nem mervado, jol hangzik hogy uristen, 4%! Drama van, aztan lefogadom hogy a 4-bol legalabb 2 user error (ebbe a friss driverek, updatek, eredeti valtozat-nem tort, ha mast nem OS reinstall is benne volt) a masik kettonel meg elojehetett valami belso gond, 2% mondjuk...

    Ja es ne higgy el mindent, tevutra visz :)

    Arrol ma nem is beszelek, hogy hogy egyszerubb megkeresni a hibat, ugy hogy van egy rendesen dokumentalt forraskodod vagy odaadnak egy mar leforditott progit magaban mindenestul es old meg? :) Nem jo hozzaallas ez, raadasul lehet mondani hogy kapitalizmus, meg az Nv-nek az erdeke, erre nekem mindig Linus jut az eszembe...

    [ Szerkesztve ]

    Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #6264 üzenetére

    Nehany tucat forum felhasznalo velemenye nagyon ugynezki nem szamit, az eladasokban semmi nem tukrozi amirol irsz. (en meg azt a nagy felhaborodast se latom a kulfoldi forumokon, sokkal nagyobb felhaborodas van amikor 1-1 jatek megjelenese utan a csucs single GPU Radeon az NV single GPU kozepkategoria teljesitmenyet hozza.)
    AMD eseteben olyan hosszutavu dologrol irogatsz amit egyatalan nem biztos a ceg megel mai formajaban, penzt kellene keresniuk, hogy ujra legalabb az NV szintjet eltudjak erni R&D koltsegekben.
    Ehez meg kellenenek szoftverek amik elgondolkodtatjak egyatalan a felhasznalokat, hogy NV helyett AMD DGPU-t vegyenek, most ez mar egyre kevesbe van meg, ismetlem meg a 10-15 eve lojalis Radeon felhasznalok kozott sincs mar meg.

    Piacot kene szerezni, de kifog 390X-et venni amikor a jatekok 90% day1 megfelelo teljesitmennyel a konkurenciahoz kepest jatszhato Maxwell2 NV-n, de csak gondok vannak AMD-vel.

    Fiji gyorsabb lesz nehany jatekban mint a 980TI az se egyertelmu siker, mert ott van a felhasznalokban, hogy milesz majd amikor jonnek a GW nagynevu jatekai, mig forditott esetben Gaming Evolved cimbol semmi hatrany nem varhato.
    Fiji erkeztere kezdesnek ott lesz majd a Batman Arkham Knight, meglatjuk milyen jol fut majd a csoda Radeonokon :)

    Annyira rossz lenne a GW megitelese a fejlesztok es felhasznalok kozott mint te nehany Twitter kommentbol vizionalod, akkor az NV nem merte volna atnevezni a VrDriectet GameWorks VR-re.

    A cegnek nagyon is sikeres a GW, a felhasznaloik nagy resze meg vesz Maxwell2-ot, es nem sirankoznak, hogy jaj csunya NV nem foglalkozik a regebbi generacios termekekkel.

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • -Solt-

    veterán

    válasz rocket #6244 üzenetére

    Pont azt kellett volna idoben felismerjek (ugy 8-10 evvel ezelott), hogy a sajat fekete dobozukat megalkossak, mostmar ~22%-os piaci reszesedessel ha akarnak se tudnak elkesziteni, hogy sikeres is legyen.

    Olvastam már itt pár megdöbbentő mondatot, de ez viszi a prímet... nem fér a fejembe, hogy egy felhasználó miképpen képes azt kívánni, hogy minél jobban szívatva legyen.

    www.smart-bus.hu

  • rocket

    nagyúr

    válasz -Solt- #6274 üzenetére

    AMD-rol van szo mint ceg, ami uzleti vallalkozaskent mukodik.
    Az o oldalukrol probalnam felfogni, hogy a jelenlegi strategiajukkal mikent nem fogjak csodbe vinni a ceget.
    Mivel 2 szereplos a GPU piac es az egyik csinalja (78%) a masik nem (22%), akkor sok valasztasi lehetoseguk nem marad, arra ugye nulla az esely, hogy az NV bezarja a GW-t, mert Johan Anderssonek irtak nehany kommentet Twitteren, hogy nekik mennyire nem tetszik ez.
    Semmit nem tudnak ellene tenni, mert akkora a piaci reszesedese az NV-nek, hogy nem tudjak mivel buntetni oket szoftver oldalon, mert ha megtennek akkor mar a sajat eladasaikat veszelyeztetnek, az AMD meg nem kepes akkora tamogatast nyujtani cserebe amivel az igy kieso bevetel kivalthato legyen.

    Ezert kellett volna a sajatjukat megcsinalni sok-sok evvel ezelott, es akkor most lennenek szoftverek amik profitalnak a GCN erossegeibol, es az NV-re varna a hetek-honapok alatt elvegezheto optimalizacio.

    Nem mondtam sehol, hogy ez jo dolog amit az NV csinal, de forum/FB/Twitter stb. kommentekkel nem lehet ellene tenni, pont.
    A felhasznalok tehetnenek ellene, ha elegedetlenenek lennenek, de a tobbseg mar felgota, hogy a fogyasztoi tarsadalomban haladni kell a korral, igy a Fermi-s vackaikat, Maxwell2-re cserelik, es a tobbseg mar annyira meglatta a fatol az erdot, hogy ha lenne is versenykepes AMD alternativa akkor se vennek meg, mert nem kivancsiak a day1 teljesitmeny problemakra a jatekok nagy reszenel, amiken hetek-honap alatt javit az AMD (mar ha javit egyatalan), de tokeletes sose lesz.

    Witcher 3 az egyetlen GW jatek egyebkent ahol a Fermi jelentos hatranyt szenvedett a Maxwellhez kepest, de eleg hamar javitottak a teljesitmenyen, tehat ez a lufi is kipukkadt :)

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #6273 üzenetére

    A GameWorks minden hardveren hátrány. Kérdezz meg bárkit, hogy a HairWorks vagy a TressFX minősége a jobb. Még számos NV tulajdonos is azt mondja, hogy a TressFX. Le is írtam egy cikkben, hogy mi hiányzik a GameWorksből, hogy elérjék a TressFX szintjét. Csak ezt nem lesz egyszerű megtenni, mert rengeteg erőforrást elpazarol az algoritmus, lényegében a semmire.

    Amit nem értek, hogy ezen miért kell siránkozni? Igen a PC átalakul. A jövőben nem lesz olyan, hogy egy márkán belül mindent elérhetsz. Lesznek GeForce és Radeon exkluzív dolgok. Nem mondom, hogy ez jó, de ez van. Viszont a döntés a tietek, hogy milyen hardvert vásároltok a PC-be. Vagy akár az is, hogy mentek konzolra, teljesen mindegy. De azért siránkozni, hogy az AMD stratégiailag még mindig értékesebbnek tartja az optimalizált játékot, mint a mesterségesen magas gépigényt egyszerűen blődség. Ők ezt az utat választották és kész. Az NVIDIA az ellentétes irányt választotta, fogadjátok el azt is. Ott is ki lehet fizetni 1000 eurót évente az új csúcsért. De alapvetően egyetlen piaci szereplő sem kényszeríti rátok, hogy megvegyétek az új VGA-kat.

    A kritizáló fejlesztőkkel mégis mit kezdjen az NVIDIA? Ők választottak, és nem kérnek a GameWorksből. Ennyi. Nekik sem kötelező elfogadni egy olyan szerződést, hogy nem optimalizálhatják a kiadásra váró játékot. Szép is lenne, ha ez kötelező lenne. :)

    (#6275) rocket: Félreérted a fejlesztőket. Johan Anderssont nem érdekli, hogy a GameWorks létezik-e vagy sem. Magasról tesz rá, hogy az NVIDIA éves szinten mennyi pénzt éget el különböző fejlesztésekre, amiket nem lehet végül beépíteni sehova, mert ha megmozdul valami, akkor képi hiba van (lásd GI Works). Ez totál hidegen hagy mindenkit, aki ezt a csomagot kritizálja. Ami nem hagyja hidegen őket, hogy az NV nem dokumentálja a hardvereit, eléggé leépítették a fejlesztőeszközeiket, és nem kínálnak ISA disassemblert. Még ha akarnak sem tudnak jelen formában GeForce-ra optimalizálni. Nem mondja meg az NV, hogy miképp kell. Erről is írt már Matías N. Goldberg, hogy ez miért baj számára, meg azt is, hogy ez régen nem volt így az NV-nél. [link]
    Itt alapvetően azt akarják a fejlesztők, hogy az NV ne legyen ilyen elzárkózó. Az, hogy a GameWorksöt nem nyitják meg őszintén szólva senkit sem érdekel, mert nem akarják használni, de az már érdekli őket, hogy amit írnak az mennyire optimalizáltan fut GeForce-on. Az az érdekük, hogy jó legyen, főleg a low-level irány mellett, ahol a fejlesztőkön elég sok múlik a kernel driver eltűnése következtében, és az NV a problémák esetén simán rájuk mutat, hogy ők a hülyék és nem a driver a probléma, mert driver már hagyományos értelemben nincs is.

    Sajnos a GCN és a Maxwell még mindig lényegesen gyorsabb Witcher 3-ban, mint a Kepler, Fermi, TeraScale 2, stb. Az R9 285 és a GTX 960 még mindig a GTX Titan szintjét képes hozni, mert annyit ezek is gyorsultak, amennyit a Kepler. Mondjuk ez nem baj, de ettől függetlenül nem történt felzárkózás.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • imi123

    őstag

    válasz Abu85 #6276 üzenetére

    Azért hagy bosszantson már bennünket hogy az AMD ostoba üzlet politikája tönkre teszi a Radeont is.
    Megnyertem volna az ötöst kivásároltam volna a Radeon-t: :)

    [ Szerkesztve ]

    Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

  • Yllgrim

    őstag

    válasz Abu85 #6276 üzenetére

    Alljunk meg egy szora tanar ur, 1000 euro lesz az uj ATI csucskartya? :)

    Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

  • imi123

    őstag

    válasz Yllgrim #6278 üzenetére

    Hoppá kikotyogta.Most az AMD küldi a bérgyilkosokat! :)

    Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Yllgrim #6278 üzenetére

    Nem arra írtam az 1000 eurót, csak úgy általánosan írtam le. De ha visszaolvasol a Radeon találgatós topikban, akkor írtam, hogy nem lesz olcsó.

    (#6277) imi123: De mivel? Hogy megőrzi a PC-n az innovációt? Ennek örülni kellene. Jelenleg ezt az Intel és az AMD kutatásai képviselik.

    (#6265) huskydog17: Ez nem olyan egyszerű. Az EA, Square Enix/EIDOS, a SEGA, a Capcom, még a Crytek is főleg azért partnere az AMD-nek, mert nekik vannak olyan hozzáértő mérnökeik, akik még egy nagy tudású programozónál is jobban megértik a GeForce hardverek működését. Egyszerűen csak azért, mert maguk is ilyen rendszereket terveznek. Nagyon fontos a PC-ben érdekelt cégeknek, hogy ha az NVIDIA nem mondja meg, hogy mit-hogyan-merre, akkor legalább valaki más tegye meg. Nyilván egy csomó cégnek teljesen jelentéktelen az a modell, amit az NV kínál a zárt middleware-ekkel. Ők kiszámíthatóságot akarnak, és azt csak saját kódokkal lehet elérni. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy a downgrade-ek szempontjából az EA és a Square Enix jellemzően nem szokott hírbe kerülni. Képesek maguk irányítani a sorsukat.

    Azért meg lehet nézni, mondjuk a Rebelliont. Ők totál független fejlesztők, nincsenek semmilyen kiadó pénzcsapján. Mégis olyan optimalizált játékokat tesznek le az asztalra, hogy azokat sok nagy kiadó is megirigyelné, és azt sem lehet mondani, hogy nem csinálnak semmi különöset, mert például az Asura az első olyan PC-s motor, amely obscurance fields effektet használ. Ez a saját fejlesztésű implementációjuk, és ez egy pici kis angol stúdió, és több grafikára vonatkozó technikai újítást raknak le, mint több nagyobb kiadó, nem beszélve a példás optimalizálásról. Azt akarom ezzel mondani, hogy nem a szaktudás hiányzik azokból a stúdiókból, akik rossz optimalizációval állnak elő. Egyszerűen sok esetben nincs is lehetőségük az optimalizálásra, mert egy vagy két vízfejű a vezetőségben, különböző értelmetlen szerződések megkötése után nem engedi meg, hogy a technikai csoport célirányosan dolgozzon, vagy esetleg nem adnak rá pénzt.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • imi123

    őstag

    válasz Abu85 #6280 üzenetére

    Te is tudod hogy az emberek hálátlanok.
    Hiába az innováció ha más kaszál rajta.
    Attól hogy tudom hogy egy csomó dolog az AMD-nek köszönhető ettől függetlenül Intel+Nvidia van a gépemben.
    Azért valamit keresni is kellene hogy legyen miből fejleszteni.

    Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #6276 üzenetére

    Latszik nem hallottal meg a piaci elonybol adodo erofolenyrol, ezert nem vagy kepes felfogni mirol van szo, ezert nem arrol irsz amirol en, igy elbeszelunk egymas mellett.

    Majd ebresszel fel ha latunk egy Gaming Evolved jatekot amit tele nyomtak aszinkron shaderekkel, es kimagaslik a GCN architektura teljesitmenyben.

    #6277:Magyar lotto otosbol biztos nem, meg jelenlegi helyzetben is legalabb 400milliard forintot er az AMD :)

    #6280:Az az ar amit irtal anno "out fo date", akkor meg senki nem gondolta, hogy 650$-ert hozza a 980TI-t az NV.

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • imi123

    őstag

    válasz rocket #6282 üzenetére

    Csak a Radeon kellett volna. :)

    Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

  • huskydog17

    addikt

    válasz Abu85 #6280 üzenetére

    "Egyszerűen sok esetben nincs is lehetőségük az optimalizálásra, mert egy vagy két vízfejű a vezetőségben, különböző értelmetlen szerződések megkötése után nem engedi meg, hogy a technikai csoport célirányosan dolgozzon, vagy esetleg nem adnak rá pénzt."

    Pontosan, ezzel tökéletesen egyet értek.

    Amúgy a kisebb független csapatoknál a Rebellion mellett én még megemlíteném a Croteam-et és a Flying Wild Hog-ot, ugyanis ez a két csapat is saját motort fejleszt. Mondjuk ez a két banda igazi ős PC-s, beleértve a vezetőséget is, szóval a nagy stúdiók tőlük tanulhatnának!

    A Panta Rhei motorral milyen játékok fognak érkezni PC-n?

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

  • rocket

    nagyúr

    válasz imi123 #6281 üzenetére

    Pontosan az a lenyeg, hogy nem eleg innovativnak lenni, abbol profitalni kell, nehany kisebb reszsikert leszamitva nem volt meg az ATi-ban, es az AMD-ben sincs meg.

    Mire teret nyer a low level API a Pascal foldbe dongoli a GCN-t, leaaratva a baberokat, mikozben a GCN2 6-9 honapra lesz :)

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Malibutomi

    nagyúr

    válasz rocket #6285 üzenetére

    Azert ezt majd varjuk ki, en tovabbra is ugy gondolom az amd is a 14nm-re oszpontositja az eroforrasokat. Ezert hoz most csak kis frissitest.

    [ Szerkesztve ]

  • imi123

    őstag

    válasz rocket #6285 üzenetére

    Azért földbe döngölés nem lesz!
    Kisebb fogyasztással és melegedéssel erőre kaphat a Radeon!

    Az Nvidia sem hülye.Pont annyit fejleszt amennyit kell.
    Mondjuk ők meg is fizettetik!

    [ Szerkesztve ]

    Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Malibutomi #6286 üzenetére

    Gondolod a mar alapbol is nagyobb eroforasokkal rendelkezo NV malmozott az elmult 9 honapban? (ugye azota van piacon a kis frisstesen atesett Maxwell2)

    #6287:Azzal, hogy 28nm-en rekedtek a GPU-k plusz evekre, eleg nagy teljesitmeny ugras varhato 16nm-tol, es ha csak nem kell az NV-nek 2-3 plusz tapeout, akkor biztos, hogy nagy elonnyel fog piacra szallni, mikozben a tuloldalon 4+ eves architektura probalja allni majd a sarat.

    Azzal, hogy az NV a highend GPU-kkal kezd majd 16nm-en arra lehet kovetkezteni, hogy arra jatszanak amivel a G80 es a G204-el.

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • imi123

    őstag

    válasz rocket #6288 üzenetére

    Nem gondolnám hogy jövőre az AMD csak annyit csinál hogy 16nm-re vált.
    Nem 4 éves technológiát fog harcba küldeni.

    Remélem össze kapják magukat mert nincs kedvem 300 ezreket költeni kártyára.
    A monopol helyzet csak az Nvidiának lenne jó.Mi szívnánk rendesen!

    [ Szerkesztve ]

    Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

  • Yllgrim

    őstag

    válasz Abu85 #6280 üzenetére

    Nyugi, nincs izgalom :) Nem erdekes az ara, megoldjuk, csak legyen rendes vizes megoldas is :)

    Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

  • #85552128

    törölt tag

    válasz imi123 #6289 üzenetére

    A 14/16nm-re váltás azért már önmagában elég kedvező dolog, de nem hinném, hogy az architektúrába mélyebben belenyúlnának. FIJI kb. feleennyi lenne méretre mint most, majd pakolgatnak bele pár magot és kész is az új csúcskártya, esetleg egy új GCN revízió, de több nem hiszem, hogy lenne. Eleve arra játszanak (legalábbis eddig), hogy a konzolok miatt előnyben lesznek.

    [ Szerkesztve ]

  • Malibutomi

    nagyúr

    válasz rocket #6288 üzenetére

    Nem is az architekturarol beszelek, hanem hogy a z amd is most arra hajt hogy minel elobb kint legyenek majd a 14nm kartyak.
    De ha jol tudom oda mar ok is a gcn 2.0-at viszik ami nagy valtozas lesz a mostanihoz kepest.

    Mibol gondolod hogy 6-9 honappal le lennenek maradva?

    Amugy en egy szoval sem mondtam hogy az nv aludt vagy ilyesmi. Azt mondtam az amd (szerintem) azert nem rak tul sok energiat a 3xx sorozatba, mert a 14nm valtas a lenyeg, arra oszpontositanak.

    [ Szerkesztve ]

  • Xmister

    senior tag

    válasz imi123 #6289 üzenetére

    Nincs semmi baj ezzel a technológiával, folyamatosan fejlődik (GCN1.0 != GCN1.2).
    Konzolok+low level mellett amúgy is előny, ha minél jobban hasonlítanak az architektúrák.

  • -Solt-

    veterán

    válasz rocket #6275 üzenetére

    Ezert kellett volna a sajatjukat megcsinalni sok-sok evvel ezelott, es akkor most lennenek szoftverek amik profitalnak a GCN erossegeibol, es az NV-re varna a hetek-honapok alatt elvegezheto optimalizacio.

    Ez tényleg milyen jó lenne a júzereknek... :) Biztos bennem van a hiba, de az optimális felállás nálam az lenne, ha ilyenekre egyik irányban sem kellene várni...

    Nem mondtam sehol, hogy ez jo dolog amit az NV csinal, de forum/FB/Twitter stb. kommentekkel nem lehet ellene tenni, pont.

    Nem mondtad sehol, hogy ez jó dolog, de van egy olyan érzésem, hogy ezt az üzletpolitikát rendszeresen támogatod vásárlással, ráadásul erkölcsileg is kiállsz mellette, mert követendő példának tekinted.

    A felhasznalok tehetnenek ellene, ha elegedetlenenek lennenek

    Na ebben egyetértünk! :)

    ha lenne is versenykepes AMD alternativa akkor se vennek meg, mert nem kivancsiak a day1 teljesitmeny problemakra a jatekok nagy reszenel, amiken hetek-honap alatt javit az AMD (mar ha javit egyatalan), de tokeletes sose lesz.

    A túlzásra, általánosításra nem reagálnék, de azért annyit hozzáfűznék, hogy ezek az elégedetlenek majd gondolkozzanak el azon, hogy melyik a nagyobb elégedetlenség... várni pár hetet javításra, vagy támogatni azt az üzletpolitikát amit az NV követ, és majd az AMD eltűnésével aranyáron venni a hardvereket.

    Bármilyen problémával találkozik az ember szembe, mindig a kiváltó okot kell keresni, mert a felületi kezelés hosszabb távon még nagyobb problémát szül.

    www.smart-bus.hu

  • rocket

    nagyúr

    válasz -Solt- #6294 üzenetére

    "Nem mondtad sehol, hogy ez jó dolog, de van egy olyan érzésem, hogy ezt az üzletpolitikát rendszeresen támogatod vásárlással, ráadásul erkölcsileg is kiállsz mellette, mert követendő példának tekinted."

    Azert van a GF2 GTS ota Radeonom, mert az NV torekveseit tamogatom :DDD

    Nem tamogatom se erkolcsileg, se mashogy, de ez van!!!!, GW letezik es letezni fog, nem tud a felhasznalo ellene tenni, de nem sajat maga ellensege, hogy elturje a day1 problemakat amit az AMD sajat maga idez elo a megfelelo alternativa hianyaval.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • imi123

    őstag

    válasz -Solt- #6294 üzenetére

    Most komolyan Te azért veszel AMD kártyát hogy fent tartsd a versenyt?

    Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

  • gbors

    nagyúr

    válasz imi123 #6296 üzenetére

    Szerintem az teljesen rendben van, ha valaki erkölcsi meggyőződésből választ valamilyen terméket. Az már kevésbé van rendben, amikor ebből valamiféle erkölcsi felsőbbrendűséget próbál levezetni...

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

  • rocket

    nagyúr

    válasz Malibutomi #6292 üzenetére

    A multban tortentekbol (a tortenelem nagy mertekben ismetli onmagat a DGPU piacon) es a jelen helyzetbol, plusz hozza vettem, hogy a biztosabb 16nm helyett a TSMC-nel, a 14nm-et valasztottak a GF-tol, akik minimalis tapasztalattal rendelkeznek GPU-k gyartasaban.

    Nem tunik nyero dontesnek, es mivel a multban is csak gond volt az alacsonyabb csikszelesseg uldozesbol a highend GPU-knal, raadasul kevesebb problemaval kuzdottek akkoriban meg a bergyartok, nem latom okat a hurra optimizmusnak.

    Persze megvan a lehetoseguk, hogy ram cafoljanak :)

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • -Solt-

    veterán

    válasz rocket #6295 üzenetére

    Nem tamogatom se erkolcsileg, se mashogy, de ez van!!!

    A hozzászólásaid nem ezt tükrözik, de lehet én értek félre valamit.

    de nem sajat maga ellensege, hogy elturje a day1 problemakat amit az AMD sajat maga idez elo

    Hogy ezeket ki idézi elő, az lehetne vita tárgya, de ehhez most meleg van! :) A júzer akkor saját maga ellensége, ha türelmetlen, illetve, ha minden aprósággal a vásárlási szokásai befolyásolhatóak. Tételezzük fel, hogy ezek a problémák nem hardvercserére ösztönöznék a vásárlókat, hanem arra, hogy a következő alkalommal nem vennék meg az adott kiadó termékét, vagy csak jóval megjelenés után, fél áron. Vajon akkor is lenne ennyi probléma, illetve működne-e a jelenlegi NV-s üzletpolitika?

    (#6296) imi123: Természetesen nem. Azért veszek AMD kártyát, mert nekem semmi gondom vele, és mert az AMD üzletpolitikája szimpatikusabb. Van egy pont, ameddig a szimpátia dönti el a választásom... a magam ellensége én sem vagyok, de az ingerküszöböm jóval magasabban van annál, hogy XY játék az első napon, vagy az első 3 hónapban, hogy működik. Már rég beálltam arra a sok csalódás miatt, hogy szoftvert csak nagy leárazáskor veszek fél évvel a megjelenés után... addigra jellemzően a hibák száma is a töredékére csökken.

    (#6297) gbors: Nyugtass meg, hogy az én hozzászólásaimban nem vélsz felfedezni ilyet! :)

    [ Szerkesztve ]

    www.smart-bus.hu

  • Malibutomi

    nagyúr

    válasz rocket #6298 üzenetére

    Van benne realitas, de en mashogy latom...pont ez a valtas kinullazhatja az idobeli elcsuszasokat, ezzel ha nem dilinyosok az amd-nel is tisztaban vannak...ezert gondolom hogy erre kell hogy hajtsanak. Most van eselyuk hogy elkapjak az NV-t hogy kozel egyszerre jojjenek ki az uj sorozatokkal.

    A TSMC GloFo viszonylatban GPU szinten igazad van, de a TSMC meg le van maradva (le volt maradva sajna naprakesz infoim nincsenek( a Samsunghoz kepest. Ez persze siman kiegyenlitodhet mire a gyartast elkezdik

    Persze ez mind csak talalgatas, jovore kiderul.

Új hozzászólás Aktív témák