The Anacrusis - Belenéztünk a korai kiadásba

Az űrben senki nem hallja a sikolyunk, avagy megnéztük, milyen a Left 4 Dead eltitkolt földönkívüli mutáns kistestvére.

Űrbarátok

A kooperatív akciójátékokat nagyon régóta szeretik a felhasználók, így amikor egy új bejelentést kapunk, az kiemelt figyelmet kap a közösségtől. Anno a Left 4 Dead sorozat volt ennek az egyik úttörője, amelynek második része 2009-ben jelent meg és azóta is rengetegen játszanak vele (frissítéseket is kap rendszeresen), ezért logikus, hogy mások is próbálnak hasonló alkotásokat a piacra dobni, elég csak a tavaly ősszel megjelent Back 4 Bloodra gondolni, vagy cikkünk alanyára a The Anacrusis-ra.

A Stray Bombay bandája tavaly június elején a Summer Game Festen mutatták be nekünk a programot, amelyről az derült ki, hogy egy négy fős, kooperatív módra kihegyezett, belső nézetes lövöldözős alkotásnak készül, ám ezúttal nem élőhalottak seregei ellen kell a Földön harcolnunk, hanem egy óriási csillaghajó lesz a helyszín, amely az ismert, eddig felfedezett világűr szélén rekedt velünk és csapatunkkal.

Bár a kerettörténet nem árul el sokat, végül annyi kiderült, hogy az egykor zsúfolt űr-teknő találkozott egy idegen fajjal, ennek köszönhetően pedig eddig nem látott rusnyaságokká alakultak át az utasok, akik így nyilvánvalóan az életünkre törnek, a mi feladatunk pedig a túlélés lesz, minden eszközt felhasználva. A csapat jelenleg is dolgozik a végleges kiadáson, azonban úgy döntöttek, hogy 2022. január 13-án elindítják az early access verziót, amely nem csak PC-n, hanem Xbox konzolokon is elérhető lett: utóbbin egyébként Game Preview-nak hívják ezt a verziót.

A játék bekerült a Game Pass rendszerébe, így lehetőségünk volt arra, hogy extra költségek nélkül kipróbáljuk egy Xbox Series X-en, hogy mivel készülnek a fejlesztők. Fontos megjegyezni, hogy a korai verzió eltérhet a végső változattól, így az itt látottak egyelőre még nem prezentálják a játék végső összképét, számos dolog vélhetőleg még változni fog az elkövetkező hetekben/hónapokban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények