Hirdetés

Resident Evil: Revelation 2 (PS Vita)

Resident Evil hamisan muzsikál a Vitán

A Sony valamilyen úton-módon meggyőzhette a Capcomot (mostanában amúgy is jóban vannak, a Street Fighter V exkluzivitás is ezt mutatja), hogy ugyan készítsenek már egy PlayStation Vita konverziót is, mert ég az arcuk, hogy ők túlságosan spúrok a saját gépükre rendes játékokat fejleszteni. A munkát elvégezték, viszont érződik az izzadság szag a végeredmény kapcsán. Ezt azonnal megtapasztalhatjuk indítás után, mivel akkora töltési időket kapunk az extra letölthető tartalmak mellé, hogy simán bevághatunk alattuk egy kávét meg egy krémest. Az említett extrák alatt egyébként a két történetet kiegészítő bónusz küldetést, valamint a karakter kosztümöket értem.

Resident Evil: Revelation 2 (PS Vita)
[+]

A Vita adottságaiból néhányat beépített a játékba a Frima Studios, így a guggolás, életerő visszatöltés vagy a zseblámpa funkciók az érintőképernyő sarkaira bökve érhetőek el. A vezérlés összességében használhatóra sikerült, azonban a kisebb kijelzőnek és analóg karoknak köszönhetően nehézkesebb lett a célzás. A mozgásérzékelő vagy a hátsó tapipad ezúttal nem jutott szóhoz, ha jobban belegondolunk nem is lett volna rájuk szükségünk. A Resident Evil játékok sosem voltak híresek a kifogástalan vezérelhetőségükről, Vitan megelégszünk azzal is, hogy minden funkció elérhető.

Akad néhány becsülhető erénye is a Revelations 2 vitás kiadásának, így nagyon kár érte, hogy teljesen lerontják ezeket az értékeket a technikai megvalósításból fakadó bosszantó hibák. Annyira rosszul sikerült a portolás, hogy akadtak játszhatatlanul szaggató szakaszok, esetleg totális kifagyások töltés alatt. Grafikai téren az eredeti nagygépes kiadás sem volt egy VGA durrantó effektparádé, így meglepő, hogy mekkora kompromisszumok révén sikerült ebben a formában Vitara átültetni.

Resident Evil: Revelation 2 (PS Vita)
[+]

A szegényes környezetet még lejjebb butították, a textúrák kellemetlenül ízlésrombolóak, ráadásul megesik, hogy még villódznak is a környezeti elemeken. Szóval vizuálisan olykor lapos, kevés, csúnyácska, a hasonló átiratokkal ellentétben a kis képernyőn ezúttal közel sem néz ki annyira ütősen, mint várnánk. A közel 1 gigás 1.01-es patch nem véletlenül érkezett nem sokkal a megjelenés után, ugyanis stabilizálja a Raid módot, javítja a grafikai bugokat, finomítja az irányítást és pár kimaradt kosztümöt is hozzácsap a játékhoz.

Resident Evil: Revelation 2 (PS Vita)
[+]

A Resident Evil: Revelations 2 PlayStation Vitan egy sziporkázó alkotás is lehetett volna, de nem sikerült élvezhető és látványos formában implementálni a hordozható konzolra. A hangok nagyon erőtlenül, tompán szólnak a gép hangszóróiból, így célszerű fülhallgatóval játszani, de ez csak egy újabb bosszantó hátránya, amit kiküszöbölhettek volna. Aki nem találkozott még a játékkal és van egy sajnálatosan porosodó kis csodamasinája, az mindenképpen gondolkozzon el a kipróbálásán.

Pro:

  • Hordozható verzióban ölhetjük a zombikat;
  • igazán tartalmas: bónusz küldetések, kosztümök;
  • a Raid mód egyedül és társaságban is élvezetes.

Kontra:

  • Több sebből vérző átirat;
  • a Vita ennél minden valószínűség szerint szebb látványra lenne képes.

67

A Resident Evil: Revelations 2 tavasztól elérhető PC-n, PlayStation 3-on, PlayStation 4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on, augusztus 18-ától pedig már PlayStation Vitan is.

Rage23

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények