Hirdetés

Marvel's Spider-Man: Miles Morales beszámoló

Az Insomniac Games új játékában a már korábban megismert Mile Morales bőrébe bújva kell rendet teremtenünk, hogy a mentorunk távolmaradása idejére mi legyünk a környék közkedvelt szuperhőse.

Nagy erő, nagy felelősség, más nézőpontból

Pókember, Pókember
Mindent tud, amit egy póknak kell.
Méretes hálót sző,
nem futhat előle bűnöző.
Figyelj! Itt jön a Pókember!

Manapság olyan embert találni, aki nem tudná, hogy kicsoda Pókember nagyon nehéz, hiszen az évek során számos képregényben, filmben, sorozatban és bizony videojátékban is szerepet kapott a “Barátságos és közkedvelt” hálószövő. Utóbbi esetében Peter Parker kalandjai már egészen korán megkezdődtek, hiszen már 1982-ben Atari 2600-ra is jelent meg játék, amelyet aztán végül rengeteg próbálkozás követett az elmúlt több mint harminc évben, olyanok is, amelyekről jobb nem megemlékezni. Időnként feltűnik a színen egy-egy újabb program, amik között gyöngyszemeket is fellelhettünk (rád nézek Spider-Man Shattered Dimension!), de az igazi, remekbeszabott vérbeli Pókember játékra egészen 2018-ig kellett várnunk.

A PlayStation 4 exkluzív verzió jött, látott és bizony bitang jó lett, ezt nem csak a sajtó (a Metacritic-en látható 87 pont és a 8,7-es felhasználói átlag elég beszédes szerintünk), hanem a vásárlói visszajelzések is szinte kivétel nélkül mind ódákat zengtek a különleges alkotásról. (mi is imádtuk, anno 90 pontot kapott tőlünk) Mindezek után adta magát a kérdés, hogy vajon a csapat min dolgozik a siker után, mi várható tőlük a jövőben, esetleg van esély arra, hogy visszatérhessünk New-Yorkba, hogy ismét a felhőkarcolók között lengedezve tegyünk rendet a bűnözők között?

Nyilván a válasz egyértelmű volt, azonban mielőtt megkaptuk volna a leleplezést a készítők 2019-ben összehoztak egy VR és egy AR játékot (Stormland, Strangelets), amiután 2020-ban azon a bizonyos június 12. éjjelén kiderült, hogy készül és még idén megjelenik a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, amely kezdetben PlayStation 5-re lett bejelentve, de később kiderült, hogy a Sony előző generációs gépére, vagyis PlayStation 4-re is elérhető lesz a játék. Mi a PS5 verziót vettük kicsit komolyabban szemügyre, lássuk tehát, hogy mi fán terem az új pókmanus kaland, amelyben ezúttal nem Parker híres hősruhájába bújhatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt