Hirdetés

Ingyenes játékok Xbox 360 platformon

Ascend: Hand of Kul

A Signal Studios nevét eddig leginkább a Toy Soldiers sorozat okán ismerhették az Xbox 360 tulajdonosok. Éppen ezért kissé meglepő volt, amikor a kirklandi székhelyű csapat következő projektje egy teljesen komoly, ráadásul free-to-play üzleti modellre építő fantasy szerepjáték lett. Az Ascend: Hand of Kul lassan készült el, fejlesztés közben közben átesett egy névváltoztatáson is (korábban New Gods alcímmel futott), így minden esély megvolt rá, hogy a Microsoft egyik első próbálkozása ebben az új szegmensben kudarcra lesz ítélve.

Hirdetés

Végül azonban nem így lett, az Ascend egy határozottan pozitív kicsengésű, bár korántsem tökéletes RPG-vé nőtte ki magát. Egy ősi, sötét fantasy világban járunk, amely a régi istenek bukása után káoszba fulladt. A védtelen embereket szörnyek és megvadult, elátkozott teremtmények tizedelik, a teljes uralomért pedig három új hatalmasság, a Sötétség, a Fény és az Üresség istene küzd. Háborújukat nem közvetlenül vívják, az ő helytartóik a gigászi Caos harcosok – egy ilyet irányítunk mi is.

Ascend Xbox 360

Caos harcosunkkal a cél bejárni az Ascend teljes világát, és az éppen aktuálisan szolgált isten képére formálni azt. Mi választjuk meg, hogy a három frakció közül melyiknek vetjük alá magunkat, mindhárom más és más bónuszokat, perkeket, fejlesztéseket garantál. A játék egyik egyedi ötlete, hogy bizonyos szintek elérése után felemelkedhetünk, és képességeink megtartása mellett új isten szolgálatába állhatunk. Így kiaknázhatjuk mindhárom háborúzó fél extráit és teljesen személyre szabhatjuk karakterünket. Mindehhez egy méretes, akár több tízórás kampány társul.

Az Ascend világa perzisztens, a három szemben álló isten hatalmi harca a világtérképen követhető. Vannak további online funkciók is. Más játékosokat valós időben láthatunk a harcmezőn, és bár közvetlenül nem vagyunk rájuk hatással, a többiek játékélménye közvetve befolyásolható. A saját világunkból ellenségeket teleportálhatunk másokéba, megáldhatjuk vagy megátkozhatjuk őket, és ugyanezt megtehetik velünk is. Ez a funkció változatosabbá és érdekesebbé teszi az egyébként kifejezetten jó harcrendszerű, élvezetes szerepjátékot.

Ascend Xbox 360

A játék abban is eltér más free-to-play címektől, hogy itt csak egyetlen "valutával" kell számolni: a lelkekkel. Ilyet kapunk minden megölt ellenfél után, de vehetünk valódi pénzért is, a lélek-egyenleget felhasználva pedig számtalan fegyvert, páncélt, ruházatot, karakterfejlesztéseket aggathatunk a karakterünkre. Az Ascend nem erőlteti a vásárlást, bár tény, hogy rendszeresen emlékeztet rá, és pénzköltés nélkül a történet végigjátszása jóval nehezebb, mint azok számára, akik nem szégyellnek a zsebükbe nyúlni.

Nem hibátlan és nem egetrengető alkotás az Ascend: Hand of Kul, de azon Xbox Live Gold előfizetők számára, akik szeretik a jó RPG-ket, nagyon kellemes kikapcsolódás lehet igen hosszú időre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények