Hirdetés

2018. június 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat / Xbox One rovat

Forza Horizon 3 Hot Wheels bemutató

Minden korábbinál extrémebb irányba löki a Microsoft játékát a hozzá érkezett utolsó kiegészítő, a felszín alatt mégsem történt lényeges változás.

Játékból (majdnem) valóság

Az utóbbi években érdekesen változott meg az autós játékok piaca. Míg korábban az árkád típusú autóversenyek voltak túlsúlyban, és konzolon nagyítóval kellett keresni a komolyabb szimulátorokat, addig manapság a trend megfordulni látszik. Egyre több komoly cím jelenik meg, a könnyedebb produkciók pedig szinte kivétel nélkül eltűntek. A Forza sorozat sajátos helyzetben van, mert mindkét szegmensben megvetette a lábát. Jelenleg a Forza Horizon 3 tarol, mint a (szinte) egyetlen talpon maradt minőségi árkád autós játék. Ezért sem meglepő, hogy a videojátékok piacán egyre aktívabb Hot Wheels a Microsofttal lépett együttműködésre, hogy elvigyenek minket egy őrült virtuális kalandra.

A játék utolsó tartalmi bővítése tehát az eddigi legvadabb: Ausztrália partjai mentén a Horizon fesztivál szervezői mesterséges szigeteket hoztak létre, amire rikító narancssárga és kék műanyag elemekből hatalmas Hot Wheels pályát építettek. Hurkok, döntött kanyarok, szédítő dugóhúzók, hatalmas ugratók, és a pálya mellett itt-ott üvöltő, mechanikus T-Rexek tanúskodnak róla, hogy ez messze nem a megszokott Forza élmény. Ennyire extrém körülményeket még soha nem kaptunk egyik játékban sem, ugyanakkor az is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a felszín alatt a játékmenet és az új kampány felépítése egy cseppet sem változott.

Aki játszott a Forza Horizon 3 előző kiegészítőjével, a Blizzard Mountain DLC-vel, az rögtön látni fogja, hogy most is minden ugyanúgy zajlik. A bevezető verseny után elkezdődik a kampány, aminek versenyein és kaszkadőr mutatványain (traffipaxok, ugratók, drift- és sebesség zónák) csillagokat gyűjtve jutunk egyre előbbre, hogy végül a finálét is megnyerjük. A DLC új autókat (köztük néhány ikonikus Hot Wheels járgány életnagyságú mását), 27 versenyt, 5 „bakancslista” eseményt, egy sufnikincset és 25 széttörhető XP táblát tartalmaz, vagyis az új terület elég kicsi, és ennek nagy részét is a kesze-kusza, szűk műanyag utak teszik ki. Tulajdonképpen annyi történt, hogy a fejlesztők fogták az első kiegészítőt, alá tettek egy új térképet, és megszórták néhány új jelenettel és szöveggel.

Forza Horizon 3 Xbox One

Az egyébként gyönyörű, színes, a valódihoz megtévesztésig hasonlító műanyag utak nem kínálnak merőben eltérő vezetési élményt. A tapadás az aszfaltéhoz hasonló, a legtöbb autóval pedig nem gond áthajtani bármelyik ugratón vagy hurkon, mindössze a megfelelő sebességre kell figyelni. Az utak nagy része a levegőben lóg, és sok helyen le lehet esni róluk, ami multiplayerben okoz vicces (vagy épp frusztráló) pillanatokat, de ezt leszámítva a megszokott élményt kapjuk. Ami nem feltétlenül baj: a Forza Horizon 3 a mai napig a létező egyik legszórakoztatóbb autós játék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.