2017. október 20., péntek

Gyorskeresés

DOOM előzetes

Hangosan nyikorogva egyre szélesebbre tárul a pokol rozsdás kapuja, néhány hónap és lerohannak a démonok. Néhány hónap és megérkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra az id Software pokoljárása, a legújabb DOOM.

Hirdetés

Érkezik a legújabb végzetünk

A DOOM kapcsán sokáig nagy volt a csend és a tanácstalanság fejlesztői oldalon, hiszen a munka már hét éve folyik, de alig pár hónapja láthattuk ez első, kifejezetten bizalomgerjesztő videoanyagokat a játékot illetően. 2011-ben nyilatkoztak úgy az alkotás kapcsán, hogy lelketlen, személyiség nélküli szörnyeteget kreáltak, így inkább újrakezdték a fejlesztést. Nem reboottal, de nem is folytatással igyekeznek a gyökerekhez visszatérni, az ősi hangulatot szeretnék visszaadni a modern kori játékosoknak, valószínűleg ezért változtatták meg a címét is Doom 4-ről csupán DOOM-ra.

A DOOM az eddigi tapasztalatok alapján két komoly részből fog állni, azaz lesz egy tartalmas, borzongató és akciódús egyjátékos kampánya, valamint egy még akciódúsabb, pörgős és innovatív, többjátékos mészárszéke. Az id Tech 6-os motor igazán kellemes látványt fog prezentálni, a robbanások és a különböző látványfokozó effektek csodásan vegyülnek majd a pompás fény-árnyék hatássokkal. A lineáris játékmenet természetesen megmarad, de ezúttal a vaksötétség és ijesztgetés helyett a tempós mészárlás fog komolyabb szerephez jutni, amihez valamivel tágasabb tereket biztosítanak a fejlesztők. Az ember alkotta létesítményekre vízszintes felépítés lesz a jellemző, míg a pokolra a függőleges elrendezés.


[+]

A single player részlegtől történetileg semmi eget rengetőt nem várunk, a DOOM mindig is az Imp tűzlabda egyszerűségével vetekedő sztorival büszkélkedett, pontosabban 1993 óta, mikor is először nyílt portál kapu a Marsról a pokolba. Ezúttal is egy doki (Dr. Olivia Pierce) szabadítja rá a poklot a világunkra, de a történetben valamilyen vallási szekta is szerephez fog jutni. A választható fegyverek között az összes régi nagy kedvenc szerepelni fog. A duplacsövű shotgun, a chaingun, a rakétavető, a plazmaágyú és a Big F*cking Gun 9000 mellett azért várunk még néhány extra finomságot is. A delejesen brummogó láncfűrészünk ezúttal sem fog távol maradni a mészárszéktől, a démonokat meglepő alapossággal vághatjuk vele ketté, persze csak a kisebbeket, vagy a már kellőképpen leamortizált dögöket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.