Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Mr Bond 007 #4782 üzenetére

    Köszi. Azt biztosra vettem, hogy van ilyen, csak még nem kerestem soha. Plussz azt nem tudom milyen a sebesség ilyen esetben, 3rd party driveren/programon keresztül. Belső hálón a jelenlegi gigabit/HDD sebesség által kapott max átvitelről (80-100MB/s körül) nem szívesen mondanék le.

    Egyelőre igazából csak ismerkedem a NAS sw körítéssel, ez a fő ok, ami miatt ki akartam próbálni az XPE-t. Eddig a Windows alap nekem elég volt. Inkább volt HTPC ez a gép és mellette a filmek, progik, zenék kívülről is elérhetőek voltak SMB-n, FTP-n. A mobilos SMB elérés volt lassú ill. a speciális NAS sw-k hozzáadott értéke érdekel elsősorban, mit tudnak nyújtani mondjuk extraként mondjuk zene és főleg kép szinkronizációban, megosztásban.*

    Asszem ezt kipróbálom a jelenlegi VBox környezetben és ha lesz hasznos funkció a sima Win-es megosztásokon felül akkor utánanézek az esxi-nek és egy ilyen komolyabb kiépítésnek.
    Köszi szépen!

    *Vicc egyébként, hogy a megszűnő Picasa-n kívül nincs egy értelmes, hasznos funkciókat támogató, intelligensen, akár több eszköz között is szinkronizálni tudó, esetleg felhős, megosztást is támogató és még gyorsnak is mondható képkezelő app/szolgáltatás.

    Tegnap feltettem a Synology photo app-ot telefonra, ez sem kápráztatott el paraméterekben, de az nem derült ki a szinkronizáció mi alapján történik, név/timestamp, stb... azért még jó lehet.

Új hozzászólás Aktív témák