Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
Sziasztok, én csak annyit szeretnék megcsinálni, hogy a hálószobában lehessen különböző hangulatvilágításokat aktiválni. Ehhez ez is elegendő lenne, vagy - a későbbi felhesztéssel is számolva - okosabb a klasszik Yeelight?
Illetve (végigolvastam a topikot, és még némi irodalmat) valami nem világos.
Ha Yeelightot veszek, és meg akarom szüntetni hogy több izzó egyszerre használja a wifit, és veszek egy Xiaomi hubot, akkor az égőkben lekapcsol a wifi modul, és a hub tudja vezérelni őket zigbee-n keresztül? Vagy ez a Yeelight wifi only? Elnézést ha láma kérdések, de szerintem eléggé logikus, és mindenhol csak a reklám bullshitet találom az égővel meg a hubbal kapcsolatban. Egy képen (itt) találtam egy leírást, ami utal ilyesmire, de gondoltam inkább bekérdezek.
Köszönet"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Olvasgatom a fórumot amíg jönnek a Yeelight-jaim.
Írtad valahol, hogy ha bekapcsolsz valami dev módot a xiaomi gatewayben, akkor kiadja a helyi hálón a begyűjtött érzékelők jeleit, amit el lehet fogni. De ha van egy helyi vezérlőd, pl a raspberry egy domotitz-zal, akkor az hogy fog izzókat kapcsolgatni? A Yeelight nem valamelyik saját szerverére van rágyógyulva? Mitől fog elfogadni parancsokat egy tök más rendszertől? Vagy ahhoz ugyanúgy kelleni fog a német vagy kínai szerver? Na én ezt nem értem."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
-
Blizzardking
őstag
Én azt nem értem, hogy ilyen esetben a zigbee protokollt mi kezeli le? Van valami usb stick a raspberryben? Vagy erre jó a xiaomi hub? Mitől fog tudni zigbeen kommunikálni egy raspberry egy zigbee érzékelővel?
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz stickermajom #823 üzenetére
"a gateway-jel kommunikál" De milyen gateway? Pl Xiaomi Aquara? És vannak olyan outputok (kapcsolók, relék stb) ami nem wifin kommunikál hanem az is zigbee-n? És azt is támogatja az xiaomi gateway, a vezérlést, vagy csak az érzékelők kiolvasásának a közzétételét? Bocsánat hogy ennyit értetlenkedek.
Mindenkinek kano, Degeczi"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz stickermajom #830 üzenetére
Értem, köszönöm.Degeczi, neked is!
Szerintem első lépésben szórakozok az égőkkel mi home-al, utána veszek egy xiaomi Gatewayt, szórakozok azzal is, utána wifis reléket, és egy domotitzot raspberryn, és ha még tart a lendület, utána az RFlink. Ezalatt kiderül beleunok-e, illetve mennyi időt emészt fel a dolog, és mennyire fog meg a gyakorlatban.
Köszi mégegyszer!"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz stickermajom #908 üzenetére
Lehet hogy hülye kérdés, de ha beizzítod a raspberryt, akkor a kínai szerveres mi home-ot valahogy deaktiválni kell? Vagy hogy lehet elkerülni, hogy egy eseményhez (pl megnyomsz egy kapcsolót) a mi home szerver is és a saját home assistantod is hozzárendeljen egy parancsot? Nem tudom érhető-e mire gondolok.
-
Blizzardking
őstag
Olvasgatom itt a fórumot mielőtt megrendelném az első kört; azt valaki el tudná mondani, hogy ha a kínai szerveren minden működik, más szerverrel meg a cuccok háromnegyede nem, akkor ki- és miért használ a kínain kívül bármi mást?
Ha saját domo vagy HA szervert akarok építeni, de addig is amíg összeáll (ahogy időm engedi) minden menjen gyáriba, akkor igaz-e, hogy egy Mijia upgrade version-nal csájnából és a hozzá való kapcsolókkal, érzékelőkkel csájnából nem járok szarul? Kb ezt vettem le, erősítsetek meg. Androidos vagyok.
-
Blizzardking
őstag
válasz Degeczi #1823 üzenetére
Basszameg pont most akartam belekezdeni egy ilyenbe.
Most rendeltem közel száz rugóér minden szart kínából, és most akartam kinézni milyen raspberryt vegyek.
Miért csinálják ezt ezek a nyomik? A vásárlóik hány százaléka csinál vajon saját szervert? Ahh nemár nem lehet hogy ez csak valami kacsa hír? Mindenki ugyanazt a 3 hozzászólásos chatet linkeli.
Remélem valami másik nagy gyártó, pl Sonoff reagál és megcsinálja a saját olcsó cuccait.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz Degeczi #1827 üzenetére
A mai világban ez a "max nem engedem a firmwaret frissülni" nagyon macerás, 1000 féleképpen meg tudnak szopatni. Kezdve attól hogy mindenféle ablakok ugrálnak fel és terrorban tartanak, egészen addig, hogy a zigbee cuccok lekérdezik a hub firmware-ét, és ha az nem megfelelően reagál, nem működnek stb. Egyszer úgyis veszel majd valamit amin gyárilag új firmware van, és majd azzal rákényszerítenek a frissítésre.
Legalább adnának ki beta firmwaret amit rábűvölhet aki akar, ugrik a garancia, szarnám én le, csak ne kelljen már sötétben gittelnem csak mert elment az internet."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
-
-
Blizzardking
őstag
Sziasztok, megjöttek a cuccaim. Van köztük egy Mijia 2 gateway, kínai beszerzés, kínai szerveren. (Egész pontosan ez.) Saját szervert akarok, de azért csak ránéztem mit virít a gyári megoldással. 1.4.1_150.0143 firmware van rajta, felajánlotta hogy frissítsek 1.4.1_170.0158-ra, de nem frissítettem. Kinyitottam a wireless communication protocolt, látszólag aktiválta is, viszont Nmap-ról ránézve a 9898-as és a 4321-es port is zárva van.
Essek neki valami soros átprogramozóval*, vagy van még előtte valami varázslás amivel aktiválni lehet a lan módot? Ennek ez a topikja, vagy inkább az otthon automatizálós?* később sonoff reléket is akarok flashelni, szóval előbb utóbb kelleni fog egy. Ez jó lesz? Vagy van valami kikötés amit már kitapasztaltak az öreg rókák? Köszönöm !
-
Blizzardking
őstag
-
Blizzardking
őstag
válasz G_Zsoltiii #1902 üzenetére
Eu szerver? Német? Én csájnából rendeltem, volt vagy 5 hét mire ideért, viszont irdatlan mennyiségű eszköz van felsorolva. Szerintem ez ilyen régió dolog lesz. A hub-on aktiváltad a lan módot? Csak kérdezem, nem függ össze ezzel.
-
Blizzardking
őstag
válasz MaCS_70 #1948 üzenetére
Ha egy öngyújtóból kiengeded a gázt közvetlenül alatta, vajon bejelez? Vagy átrakod a konyhába és ott elgázosítod laborkörülmények között. Azért lehet tesztelni nem? A gombbal magát az érzékelőt nem teszteled, csak hogy jól van-e a rendszerbe kötve. Mondjuk a Honeywell jól hangzik.
-
Blizzardking
őstag
Nekem is csinálta most. Vannak olyan taskok amiknek másképp kell viselkedniük éjjel és nappal. Nekem nem váltott át, nappal is ugyanazt csinálta mint amit éjjel kellett neki. Letiltogattam őket, utána 5 perc múlva visszakapcsolgattam és jó lett.
Úton van a Rpi3 cuccom, a végleges megoldás úgyis saját szerver lesz, ez a kínai marad biztonsági megoldásnak."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Autós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest