Új hozzászólás Aktív témák

  • Karima

    őstag

    Sziasztok!

    Én is tervezek egy Xiaomi okosotthon rendszert kiépíteni, és ezzel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem.
    Az utolsó jópár hozzászólást végigolvasva jól értem, hogy ha minél jobban ki akarom aknázni a lehetőségeket, akkor kínai csatlakozójú gateway-t kellene beszereznem EU-s helyett, és egy átalakítóval kellene használni? (A kiegészítő cuccokat is külföldről rendelném a jövőben.)
    Wifi-s aljzatokat is szeretnék majd, itt is a fenti megoldást kellene választanom, hogy rendesen együttműködjön a kínai csatlakozójú gateway-el? (azaz kínai (apa) csatlakozójú aljzat + EU-s átalakító?)
    Már van egy hazai beszerzésű Xiaomi Mi WiFi 360 1080p kamerám, ez a Mi Home-al működik is rendesen, de ha kínai csatlakozójú gateway-t rendelek, azzal is fog működni?

    Illetve egy kicsit más, de mégis a témához kapcsolódó kérdés: Van a Xiaomi-nak olyan megoldása automatizálásra, hogy ha felcsatlakozik a telefonom az otthoni wifire, akkor az legyen a trigger, és ennek hatására kapcsolódjon fel a lámpa, tv, stb., ha lecsatlakozok a wifiről, azaz elmegyek otthonról, akkor meg kapcsolja le a cuccokat. Nézegettem a Mi Home alkalmazást, de ilyet nem nagyon találtam, és a nyitásérzékelős megoldás nekem annyira nem jön be (mert pl. ha jön a pizzás, kinyitom neki az ajtót, akkor ne kapcsolgassa már az eszközöket :) ).

    Előre is köszi a segítséget! :)

Új hozzászólás Aktív témák