Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
A legolcsóbb ($3) nyitásérzékelőre vonatkoztatva igen.
Nem sokkal drágábban (és még mindig féláron a Xiaomi-hoz képest), $5 körül azonban már kapsz olyat, ami nyitásról és zárásról egyaránt küld jelet. -
válasz Degeczi #1199 üzenetére
Ma lehet, hogy én is megcsinálom. Nekem egyszerűbb, mert nincs irányfény. Annyival bonyolultabb, hogy 2 wc van. Talán a legegyszerűbb megoldás, hogy különböző színt kapcsolok a wckhez. Zöld az egyik, kék a másik, ha mindkettő foglalt, akkor piros. Csak ezt, hogy oldom meg egy folyamatban?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
kano
nagyúr
válasz tobias40 #1207 üzenetére
Csak annyi, hogy a router nem a szolgáltatód DNS-ét fogja használni, hanem a Google-ét. De ugyan úgy jó az 1.1.1.1 is.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
veterán
Belefutottam egy csúnya hibába a MiHome és Gateway riasztási feltételeivel kapcsolatban. Huncut módon a riasztás aktiválásához (ha a gyári szabályt használjuk) létre lehet hozni delay időtartamot, mielőtt minden elkezd vinnyogni és jelezni, de a kikapcsoláshoz már nem adható ilyen késleltetés, bármi is a trigger. Magyarán, hiába lehet egy gombra felvenni eksönként, hogy aktiválja a riasztót, és mondjuk duplaklikkre deaktiválja, idő utóbbira már nem lesz, hiszen azonnal jelez, kivéve persze, ha az ajtó elől disarmolsz telefonról a lakásba lépés előtt, ami igen tróger. Ahogy nézem a fórumokat, ez már elég régi probléma, és nem nagyon akarják megoldani a fiúk. Külön szabályokkal persze minden megoldható (így nem is használom inkább a gyári riasztó modult, ehelyett összekonfoltam mindent kézzel), de azért mégis csak érdekes, hogy erre nem gondoltak, illetve hogy nem javítják a sok jelzés ellenére sem.
Más. Egyéni riasztó hangot hol tudok állítani a gatawey-re azokon felül, amelyek alapból benne vannak? Ha nem lehet, akkor újabb hiba van a XIAOMI Magyarország weboldalán szereplő leírásban. Márpedig ilyen hangra több szempontból is szükség lenne: egyrészt az alap hangok inkjább siralmasak, mint értelmesek, másrészt jó lenne definiálni egy visszajelzést a riasztó kézi be és kikapcsolásához (amit én gombbal végzek), mondjuk egy pitteynést, mint az autóknál, de így nem lehet. Jobb híján fény villogást állítottam be, de itt meg az a baj, hogy gyakorlatilag azt a fényt lehet kapcsolgatni, ami amúgy is be van állítva egyéb akciók mellé, külön színt, vagy fényerőt nem lehet definiálni hozzá, pedig egy vörösen világító HUB hamarabb emlékeztetné az Asszonyt is, hogy elfelejtett kiriasztani.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A Gateway nem riasztó, semmi értelme annak használni.
Hangot egyébként persze lehet rátölteni, egy darabig olyanokat játszottam be különböző eseményekhez, de nem praktikus mert fix mp3-ak, ad-hoc hálózati hangszóróként nem tud üzemelni sajnos (és egy csomó dologhoz változó szöveg kellene, azaz text-to-speach, ezért végül aktív hangszórót kötöttem a házautomatizálási központomra) -
veterán
válasz Degeczi #1211 üzenetére
Nézd, ha szerepel benne egy olyan funkció, hogy "Alert - Guard your home", azért azt nem mondanám, hogy nem riasztó. Olyan, amilyen. Az egy dolog, hogy ez nem egy profi rendszer, nem is annak szánom nyilván. Mindössze arra használnám az adott funkciót, hogy üvöltsön fel, és értesítsen, ha netán valaki a lakásba lép hívatlanul. Ezt meg is teszi, de jó lenne, ha lenne idő ezt hatástalanítani is az akció előtt, szerintem ez logikus opció lenne.
Nekem nem is kell hálózati hangszóróként menjen, arra ott a Chromecast Audio, de a pofás lenne, ha legalább a sziréna hangját át tudnám állítani valami általam feltöltöttre. Úgy gondolom, a V2 verzió ezt már nem tudja (Lurdy-s), mert más fórumok bejegyzései alapján nem csak én nem találom meg benne a "+" gombot a hangok kiválasztásának menüpontjában. Gondolom, Neked V1 lehet, ha abban van ilyen lehetőség, esetleg a mainland china lehet még a különbség, én szingapúri régióban üzemeltetem.
-
Degeczi
nagyúr
Mindegy, a kínaiak barátaink minek hívják, akku és belépési késleltetés nélkül ez nem riasztó (az pedig, h tényleg évek óta olvasni a fórumokon emiatt panaszokat, azt is jelzi, h valójában mit gondolnak ők is erről a funkcióról)
Mindenesetre saját vezérléssel persze nincs akadálya ilyesminek sem.Nem tudom, az enyém tavaly februárban vásárolt kínai Gateway kínai szerveren, ezen a csengőhangok alatt ott a + jel a feltöltésre.
-
kano
nagyúr
válasz Degeczi #1202 üzenetére
És közben lekérdezve az állapotát meg lehet valamit tudni róla? Neked minden 433-as gatewayed van? Rendeltem egy CC2531-et, de lehet lemondok a zigbeeről és 433-as érzékelők lesznek. Azokból is van minden fajta m
Köszi[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Degeczi
nagyúr
Sonoff RF Bridge, alig vmivel $10 fölött. Tasmota firmware-rel rögtön egy MQTT topikba küldi tovább a 433-as érzékelő azonosítóját, ott már egyszerűen földolgozható.
Mozgás-, nyitásérzékelők tökéletesen megoldhatóak így fél-harmadáron, a Xiaomi hőmérőkről viszont a pontosságuk miatt nem mondok le (nomeg mert azokkal kezdtem a kiépítést, amikor még csak Xiaomi Gateway-em volt, és távolról kellett monitoroznom a még nem lakott, nem fűtött ház szobáinak hőmérsékletét) -
Ferike81
senior tag
Használ valaki kültéren Xiaomi kamerát? Arra gondoltam tennék egyet a teraszra az udvart szemmel tartani. Fedett helyen lenne, így max a pára meg a hőingadozás lenne a gond. Mennyire életképes ötlet? A DVR kamerarendszer 2 beltéri kameráját is raktam már kültérre és évek óta mennek télen nyáron. Gondolom ez sem annyira érzékeny.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
Degeczi
nagyúr
válasz DarkByte #1218 üzenetére
Nem igazán értem az aggályaid, mert eleve filléres AAA elemekről van szó, de minden arra mutat, h valóban nem bírja úgy - hanem jobban...
(ami nem meglepő a 433-as eszközöknél, hiszen azok csak esemény idején adnak, és akkor is a jobb terjedésű alacsonyabb frekvencián. A Zigbee szenzorok rendszeresen kommunikálnak a gateway-el, és 2.4 GHz-en)A gyártók általában 2 évet adnak meg ilyen ajtószenzorokra, és az feltehetően korrekt is, pl. ezen az oldalon is azt számolja a tesztelő, h napi 4 küldéssel kb. 4 év várható egy 1000 mAh kapacitás (amit egy tartóselem meghalad) esetén
De várj ki pár évet, akkor lesz valós hosszútávú tapasztalat.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ez működik magában?
[link]
Valós idejű videóra keresek ip kamerát,aminek a képét mobilon barmikor nezhetem.Gyerekszobába.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
bl4ze
veterán
Tegnap megjött a XIAOMI Mijia DFB201CM Small Rice Cooker 1.6L a Banggood-ról , mely kínai. Találtam itthon egy 220-as tápkábelt ma, így végre be tudtam kapcsolni. (BG ígérete ellenére sem csomagolt adaptert pedig ott a hirdetésben - no comment)
Mivel Hungary az ország nálam a MiHome nem találja, még nearby devices-ben sem, mert csak EU cuccaim vannak. (GEN1 roborock, és Smart Kettle)
Amit a gép QR CODEja behoz egy katyvasz : http://el.bbqk.com/obkdu/0.html
Itt nincsen másik app, a másik QR meg a MiHome-ra mutat, de az ugyebár nem találja. (EU Region miatt)
Most csináltam olyat, hogy átraktam az országot az 5.5.6 MiHome-ból "China" és úgy fel tudtam venni a DFB201CM Small Rice Cooker-t.DE : sokkal kevesebb opciót látok, hiányoznak funkciót.
Pld RICE COLLECTION alatt : (Scan, Add, Edit stb.) Csatolok két képet.
A "fullos" az egy másik usernél van, a másik "üresebb" pedig nálam. Gondolom azért mert valami full Angol "EU" MiHome verzióm van fent a telefonon a 2 EU cuccom miatt. Ez lehet az oka?? Kizárásos alapon igen.
Gondolom a megoldás : a GEN1 porszívót hack rootolt fw és költözzek át a CHINA régióba? Előtte EU-ból a porszívó + Smart Kettle eltávolítása és a MiHome törlése ???
Ha ez: porszívó hack a megoldás : mi a legbiztonságosabb, leggyorsabb módja?
Klónozni az app-ot nem tudom, nem Xiaomi telefont használok, de a butított opciók miatt a klónozás pont ki is esne...
Kicsit megüt a guta, kérlek segítsetek. GW-m nincsen, 1 db porszívó, 1 okos vízforraló van - mindkettő EU, meg most ez a CN Mijia DFB201CM Small Rice Cooker 1.6L. (Xiaomi mérleget nem számolom ide, mert az MiFit nem MiHome)
.:. bl4ze .:.
-
Sziasztok! Pár napja elnémult a Dafang (ha a környezeti hangokat nem is mindig, a mozgatáskor a motorhangot szoktam hallani, most azt sem). Másnak vannak hasonló tünetei? Frissítés lehet az oka?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
bl4ze
veterán
Van itt aki GEN1 porszívót rakott át EU-ról CN-re?
Kérdeznék privátban, ha lehet.:. bl4ze .:.
-
idegen lény
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a Xiaomi JIMMY JV51 porszívó jobb, erősebb, mint a Hoover H-Free? A Xiaomi-nak nincs motorizált keféje.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Elkezdtem kiepitgetni az okos otthonom, ami jelenleg smart sensor setbol, nehany plusz szenzorbol, rgb izzokbol illetve egy ip kamerabol all. Elkezdtem rendelni gearbestrol nehany extra kieget, amik nincsenek benne a hazai kinalatban. Az lenne a kerdesem, hogy ezeket a kiegeket hogyan fogom tudni hozzaadni a mostani rendszeremhez? Ha a szervert china-ra allitom, akkor az egesz beallitast ujra kell csinalni. Mas lehetoseg esetleg nincsen?
Elore is koszi! -
sambenez
addikt
válasz Anthony001 #1235 üzenetére
Ha itthon vetted a GW-t jó eséllyel nem fog működni kínai szerveren. Nem igazán lehet keverni az itthoni és a kínai eszközöket.
-
szat8
tag
Üdv!
Nem rég érkezett meg a kínai dugaljas aqara GW-em, de sajnos nem sikerült developer módba tennem, nincs About menüpont.
Mainland China-ra van állítva a szerver.
Mi home és GW firmware frissítve (talán kár volt).
Amennyire utána tudtam olvasni külföldi fórumokon, kiszedték ezt az opciót, pedig szerettem volna kikerülni a kínai felhő részét az egésznek.
Tudnál esetleg erre megoldást?
(domoticz lenne a terv majd, de még nem vágtam bele, ehhez kéne a lan támogatás aktiválása)
Köszönöm! -
derrik
őstag
Eu-s Smart Home Kit ami Szingapúri szerveren megy szükségem lenne plusz egy nyitás és egy mozgás érzékelőre!
Egy linket tudnátok adni a rendeléshez? -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Használja valaki a gateway-t rádióhallgatásra? Esetleg egy rádióadó reggeli ütemezett megszólaltatására?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
tyielow
aktív tag
Üdv!
Mindig van valami problémám, jelenleg ez aktuális:Adott egy Yeelight YLDP02YL Colorful Light Smart LED Bulb Generation I.
(Ipontól rendeltem, ott ez volt a kódja: GPX4002RT)Gearbesten láttam leírást, hogyan lehet áthidalni a kapcsolódási problémát. Androiddal esélytelen, iOS-en sikerült követni a lépéseket, elvileg csatlakozik a Mi Home apphoz, majd mikor "Let's get started" van, kilép az app kezdőképernyőjére, az izzó pedig sehol..
Van itt valaki akinek sikerült összehangolnia a Mi Home appjával? Ha igen, hogyan?
Yeelight appal megy hibátlanul, de nem arra van szükségem
YouTube: toty1ka
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
EU Smart sensor set-em van, es vennek hozza egy aqara gatewayt.
A kerdesem az lenne, hogy az Eu-s csomagban levo szenzorokat ill. Eu Rgb yeelight izzot ossze fogom tudni parositani az aqara gateway-jel?
Ha nincsen kompatibilitasi problema, az aqarahoz tobb tartozekot tudnek parositani a jovoben.Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
válasz Anthony001 #1246 üzenetére
Én úgy tudom az aqara GW-hez csak aqara cuccok használhatóak. Ha ugyanarra gondolunk, a legújabb GW ami Apple Homekit kompatibilis.
-
kano
nagyúr
válasz sambenez #1247 üzenetére
Elvileg Xiaomi Mija eszközök is csatlakoztathatóak hozzá. Szerintem az izzónak mennie kellene. Vagy rosszul tudom?
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Van valakinek tapasztalata ezzel a Xiaomi Mijia IP kamerával? [link] Beltérre kellene lakás megfigyelésére.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Anthony001
senior tag
Írtam az Aqara supportnak ezzel kapcsolatosan, amint írnak, beírom ide is a válaszukat!
Egyébként, az EU szerver eszközlista bővítésével kapcsolatosan nem tudja valaki, hogy hol lehet informálódni? Nem mindegy, hogy 2-3 hónap alatt akarják a kínaiak bővíteni, vagy ez egy sokkal hosszabb folyamat lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- ÚJ - KRUPS EA8738 Intuition automata kávéfőző tejtartállyal
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest