Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ToniSoprano

    addikt

    válasz forgonati #8047 üzenetére

    "Ha szoftveres élesítést kell ráadni ahhoz hogy éles képeket lőjön az már nem túl jó szerintem"
    Uhh, te még nem láttad a G4 raw/raw képeit, mennyire színzajos és rossz minőségű és mosott, sokszor színzajos. Szoftveresen, a G4 szoftver baromi sokat javít élesít rajta, de ez mindegyikre prinyó szenzoros mobilra igaz sajnos.

    "Ott a szenzor jóval nagyobb, és F1.6 a rekesz"
    Uhh. ezt is rosszul tudod G4-nél F1.8 a rekesz, itt F2 de ez igazán ez is csak egy szám, önmagában semmit nem jelent.

    Ha "kiváló" képminőségnél lassú és téveszt akkor mire jó a "kiváló"?
    Röviden: szerintem semmire. Kb ugyanaz, mint QHD felbontás G4-en parasztvakítás? Szerintem bőven jobb a normál mód 4-5 MP-en. Kb. annyit csinál a kiváló mód, hogy felskálázza valahogy 7-9 MP-re és ttöbb zajt tesz bele és sötétebb lesz.

    "Annyit mondtam hogy ne mondjuk már hogy ez a telefon egál kamerában a G4-el."
    Jó ez túlzás , de az G4 tájképeknél bírillírozik, és manualban jobb és este is tényleg sokkal jobb főleg manualban,és összeségében G4 tényleg jobb. A Redminél a legfőbb furcsaság, hogy a HDR többnyire ront a minőségen, mos és túlszaturál, igazán erős fényben érdemes csak használni a HDR-t. Igen ez egy szoftver hiba, de a Redmi HDR nélkül viszont egész jó képeket lő, 90%-ban így használom. Sok sznob élből mindig bekapcsolja a HDR-t velül nem lehet mit kezdeni idóták.

    "Nem sok értelme van a G4-el összevetni mert az a telefon lemossa ezt kamera terén. "
    Ez sem igaz bár jobb a G4, de pl. borús szeles esőre álló időben nem tudtam volna lőni G4-gyel, ott fakók lennének a színek és kicsit mosott az egész: [link] általános használatra nekem pl. jobb a RN3SE mert sokkal gyorsabb nem ég ki annyiszor mint a G4, a G4 első kameraindításkor 2-4 mp-ig fókuszálgat sajnos ez ismert hiba. És sajnos makróban is elég lassú és sokszor félrefókuszál hiába a lézeres autófókusz. De tényleg jobb a G4 az felső szint ez közép.

    "A teszek alapján a Note 4 javult a Note 3 SE-hez képest, akkor ezek szerint az majd most leveri a G5-öt?"
    Ez is butaság a G5 rosszabb képeket csinál mint a G4 ha fotós fórumból megkérdezed bárkit, pl. tulajt ayron87-et akinek volt mindkettő. Az S7 rosszabb képeket csinál nappal, mint az S6 itt is megkérdezhetsz több S7 tulaj van aki ezt elismeri. Éjszaka persze az S7 a jobb, de most nappalról beszélünk. Persze a tesztek azt hozzák mindig ki mennyivel szuperebb az új de ez sajnos nem igaz. De azok egy része fizetett hirdetés szint kb. ki fizet többet.

    Ha több dolog érdekel itt a fórum vagy írj privátban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák