Új hozzászólás Aktív témák

  • Janaboy

    veterán

    Sziasztok,

    Most már eltelt egy kis idő amióta használom Mi Band 3 után a Honor Band 4-et, igy hátha érdekel valakit egy kis összehasonlítás.
    Amit érdemes tudni, hogy engem főleg két funkció érdekel az az alváselemzés és az ébresztés. Ennek ellenére teszt erejéig kipróbáltam pár dolgot rajta.

    Egyszerűség kedvéért kezdjük az ár szerinti összehasonlítással, a Band 3 jellemzően (global) olyan 25 dollárért megvehető durván 8000Ft körül, ezzel szemben a Honor Band 4 itthoni ára 17eFt. Hogy miért lényeges az itthoni beszerzés? Kb olyasmi mint a Bandnél, lehet kapni Gearbest és társairól is a Honor Band 4-et, de kb ugyanazt csinálja a MiB3, ha angol a telefon angol a Band ha magyar akkor meg Kínai. Mivel nekem a MiB3 kínai ezért nem akartam megint a „csirkelábakat”, hát megvettem a Honor Band 4-et itthoni forrásból.

    Van pár leírás a HB4-ről a neten, ezért minden részletbe nem mennék bele, de ugye ebben színes amoled kijelző van, ami picivel nagyobb mint a MiB3-ban.

    És akkor a funkciók, amik a HB4 javára döntenek:
    - Van benne intelligens ébresztés
    - Van benne alapból bluetooth kapcsolat figyelés (nem teszteltem még)
    - Jól kezeli az ékezeteket.
    - Tudja mérni a napközbeni szundikat is (bár ez nem tökéletes, nem mindig rakta bele 5 esetben 1x nem)
    - Részletesebb alvásfigyelés (3 részre bontja, sok-sok infóval)
    - Jól látható kijelző (normális napfényben még nem volt lehetőségem tesztelni)

    Miben gyenge:
    - Gyengébb akku (bár nekem nem aktiv a folyton a pulzus mérés és nem használok értesitéseket) csak a TrueSleep funkciót, igy kb 10 napig birja (ami szerintem nem olyan vészes)
    - A folyamatos pulzusmérés nem állítható vagy folyamatosan mér vagy sehogy.
    - A hívásértesítés nem kapcsolható ki (csak teljes néma funkcióval, viszont ilyenkor egyéb értesítések se jönnek) – bár remélem ez a funkció később belekerül.
    - A szoftverből (Huawei Egészség app néven fut) több apróság hiányzik, például ha mérek egy egyszeri pulzust, azt nem viszi át az appba, a hisztorikus adatoknál csak a lépés szám látszik, de a megtett táv (km-ben nem).
    - Nincs igazán részletes akku info, se a banden se az appban (az appban csak 10%al ugrál le)

    Alapjában hogy megér-e a 2xes árat azt mindenkinek magának kell eldöntenie, nekem tetszik a HB4, ha kap később még pár funkciót és adnak hozzá dolgokat, akkor igen csak megszorongathatja a MiB3-at.
    A kijelzője elég fényerős, szerintem ha azon lehetne még csökkenteni tovább, akkor az akkun elég sokat lehetne még nyerni.
    Ha esetleg bármi egyébre kíváncsiak vagytok, igyekszem válaszolni 😊

    üdv

    [ Szerkesztve ]

    Janaboy

Új hozzászólás Aktív témák