Új hozzászólás Aktív témák

  • zelikocc

    senior tag

    válasz trance89 #3105 üzenetére

    "Nemtudom te hogy vagy vele de én pl nem 1 évre veszek routert, az utóbbi években pedig elég drasztikus fejlődések voltak a wifi hálózatok terén"

    És továbbra is minden telefon és minden laptop 2 antennás :) hogy miért azt ne kérdezd, én sem értem miért nem lehet 4 antennát belepakolni ha már olyan sok router támogatja. Innentől fogva mégegyszer mondom hogy semmi értelme a felárnak +2 antennáért amire semmi szükségem nincs és nem is lesz.

    Nagyon nagy parasztvakításnak tartom ezeket a hiperszuper sok antennás és sok gigás routereket, mivel a mindennapi életben nincs kliens ami kihasználná...

    802.11ac 2x2mimo antennával max sebesség: 866Mbit/s
    802.11ax 2x2mimo antennával max sebesség: 1200Mbit/s (1024QAM)
    4 antennával ezeknek a duplája
    (az AX3600 esetében 4 antennával 5Ghz-en WIFI6-al 2400Mbit/s), de ugye nincs olyan telefon vagy laptop ami ki tudná használni a 4 antennát. (ha csak nem kötsz rá egy USB kábeles 20 ezer forintos WIFI6 adaptert - de ne legyünk idióták, akkor már inkább az 500 forintos UTP kábel lógjon belőle)

    Egyébként egyetemista vagyok (hálózat spec) szóval sajnos erre futotta, nekem most számít az árkülönbség és az olcsóság. A lehető legjobb áron kerestem egy olyan AX routert ami kihajtja a maximumot egy telefonból és laptopból. Nem többet, mert annak nincs értelme. Majd pár év múlva ha már lesz lehetőségem akkor lehet veszek mégegyet (vagy ha már megtehtem akár egy AX3600-at) és Mesh-be kapcsolom őket. De az is lehet hogy akkor már inkább egy jobb márkát veszek.
    Eddig csak egy régi ASUS 2,4Ghz-es routerem volt ami kiszolgálta az ADSL internetet, de hamarosan elkészül az optikai hálózat ezért vettem az AX1800-ast.
    ______________________________________

    Időközben az OpenWRT oldalán találtam egy leírást ehhez a routerhez hogy hogyan tudok SSH hozzáférést szerezni. Úgy látom ugyanúgy, egy régebbi firmware sebezhetőségét kihasználva.

    Kérdés: jól gondolom ha felrakom azt a régebbi kínai rendszert, akkor többé nem tudom visszatenni a Global firmwaret? (mivel a neten sehol sincs fent global firmware ehhez a routerhez)
    Vagy az AX3600 esetében se kell visszatenni a global-t ahhoz hogy működjön pl. a telefonos alkalmazás? Menne a kínaival is teljesértékűen?

    Ezt valahogy nem sikerült leszűrnöm a leírásból hogy azután kínai rendszeres marad a router vagy global rendszer kínai régióval, vagy...?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák