Új hozzászólás Aktív témák

  • Arpee78

    senior tag

    válasz vhw #5998 üzenetére

    Oké, tényleg nem jó megnevezés a szerencsefaktor. Nevezzük át, legyen a neve WNWRW, fantasztikus név ugye? A WNWRW egy hányada pedig legyen a szerencsefaktor, ez így sem egészen pontos, hiszen 0 WNWRW mellet is lehet nullától eltérő szerencse, mert egy másik tényező elfedi. De ezt most hagyjuk.

    Abban igazad van, hogy a csaták számának növekedésével a WNWRW egyre kisebb része lesz szerencsefaktor. Ez szépen kijön a szokványos járműállománnyal rendelkező, nem szakaszozó és sok csatát játszott játékosoknál. Az ilyenek nagyon közel vannak a piros vonalhoz, mint például jómagam. Az is igaz, hogy a globális statoknál az extrém WNWRW értékek valószínűleg nem magyarázhatók jó-rossz szerencsével. Hogy hosszabb távon ki mennyire szerencsés a WNWRW-ből nemigen hámozható ki, de valamilyen mértékben mindig része lesz, szerintem ritka akinek pontosan nulla ez a bizonyos meghatározhatatlan értéke.

    Tegyük fel, valami módon mégis kiszedhető lenne a statokból és egy teljes játékosállományt egy grafikonon ábrázolhatnánk. Szerintem valami normál eloszláshoz hasonló eredmény lenne, olyasmi mint a win ráta + játékoslétszám. A legtöbben a 0 érték közelében, kevesebben a szélső értékek felé, néhányan épp a nulla pontnál foglalnának helyet. Kb pont annyian a 0 pont felett, mint alatta. A teljes, sokmilliós játékosállományból van aki a legszerencsésebbnek mondhatná magát és van aki a legszerencsétlenebbnek. Kár, hogy nem tudhatjuk kik ők, de gyaníthatóan Homeless09 pályázhatna... Szerintem 5000 csata felett max 1-2% eltérést okozhat a szerencsefaktor a win rátában, de egy hétvége ~100 csatájánál nem szokatlan a 10-20% eltérés sem.

    A globális statok után nézzük mi van a rövidebb időperiódusok szerencsefaktorával, pl kideríthető e tényleg zöldségek játszanak hétvégenként. Az alacsonyabb csataszám miatt a szerencsés avagy szerencsétlen sorozatok sokkal jobban érvényesülnek, csak sajnos az egyedi tank jellemzők és egyéb módosító tényezők is. Ez utóbbiakat azonban ki lehet szűrni. Valaki megy több mint 500 csatát egy tankkal és szakasz nélkül, itt a szerencse tényező valószínűleg nulla közelébe redukálódott, a WNWRW érték pedig többé-kevésbé beállt egy állandó értékre ami megfelel az adott tanknak és a játékos stílusának. Ez a WNWRW a normális tankoknál viszonylag stabil, a Maus és egyéb fura járműveknél ingadozóbb. Tehát egy sok csatát ment normál tanknál egész jól kimutatható a szerencsefaktor akár egy csatánál, akár egy hétvége termésénél.

    A hétvégi zöldségtöbbletet ezzel a módszerrel nemigen lehet kimutatni, azt magasabb win ráta és jobb WN7 jelezheti, a WNWRW pedig ennek megfelelően kb változatlan.

Új hozzászólás Aktív témák