Új hozzászólás Aktív témák

  • diegho

    nagyúr

    TD dologról.

    Amikor kezdtem a játékot nem volt tier10 med sem td. Ott rohangáltam a T-54-el és a 704-el minden probléma nélkül a 10-es csatákban. Minden jó volt. Most T30-al simán elvagyok olyan csatában is, ahol rajtam kívül nincs 9-es tank, csak 10-es. WZ-120-al imádtam játszani, teljesen mindegy milyen tier-ben voltam. Feleslegesnek tartom a sok tier10 tankot. A TD-k pedig pofátlanul erősek lettek, de az artyk is azok voltak. Az arty nerf teljesen jogos volt, de most a TD-k lettek túl erősek, bár nem mindegyik OP. Viszont a táras TD-k eltakarodhatnának a játékból, mert ezek miatt van óriási campelés. Először csak a foch volt, ami laza 3x850-et tudott rádtolni, egyedül a Maus rendelkezik annyi HP-val, hogy ezt szinte biztosan túlélje, a többi tankot nagy eséllyel a 3 lövésből kiszedi (E-100-hoz kis szerencse kell).

    Most bejött a WTF100, ami még ennél is borzasztóbb tűzerőt képvisel. 6x560 sebzés 2 másodperces közökkel, azonnal szűkülő irdatlan pontos ágyúval...(aki a másik löveggel használja az agyhalott) Ennek mi értelme volt? Kellett valami, ami a Maus-t is kilövi egy tárból? Sikerült. Aki jó játékos a WTF100-al olyan dolgokra képes, hogy az agyamat eldobom. Minden a helyezkedésen múlik, de olyan helyzeteket is túl lehet élni vele, amit mással kb lehetetlen.

    Mondok egy példát. WTF100 védi a bázist, jön egy o268 1000hp-val és egy jpze100 maxon, WTF100 maxon. Rálő mindkét TD, de túléli, hiszen annyi HP-ja van, lő kettőt az objectre, ami meghal, majd lő 4-et a jpze100-ra, ami szintén meghal. Mindez lezajlik 10 másodperc alatt. Tanúja voltam a szituációnak. Ez egyszerűen botrányos. Hogyan lehet olyan járművet betenni, ami egy vele azonos szintű maximum életerejű és egy 50%-os tankot 10 másodperc alatt minden trükközés és skill nélkül simán elintéz? Ennyi idő alatt a legtöbb tank csak egyet tud lőni.

    Nem mondom, hogy rosszabb a helyzet, mint az arty korszakban, de nem is jobb. Nincs meg a balansz az osztályok között. A medium tank lényege régen az volt, hogy megkerülgetted vele az ellenséget, spotoltál, zavart keltettél. Most simán kiállsz egy heavy elé és dpm-ből kinyírod, mert neked nagyobb az átütésed, gyorsabban töltesz... Régen a heavy tankokkal lehetett menni elöl és vezetni a támadást (most is lehet, csak már kell hozzá skill) mert pattogtak róla, de most a 8-as scout betolja a goldot és szétlövi a 10-es heavy-t szemből. Elég sokat változott ez a játék idén és ez nem biztos hogy jó irányba történt. Hatalmas rebalance-re lenne szükség.

Új hozzászólás Aktív témák