Új hozzászólás Aktív témák

  • Motyi

    senior tag

    Sziasztok!

    Ma meglepett asszony egy prémium harckocsival, így a kínai 112 szépen elfoglalta a helyét a garázsomban.
    Gondoltam írok róla pár sornyi "első benyomást". :)
    Ez a tank fantasztikusan jó lett! A front páncélja valami brutális: 120 mm, 68 fokos szögben döntve , még beforgatás nélkül is troll, de beforgatva nem igazán kell aggódni amiatt hogy átütik.Nehéz tank, de elég jól gyorsul és a végsebessége is kellemes (45 km/h). Igaz a hasa papír (80 mm) és a tornyon a 2 kupola is gyenge pont, de a gyakorlatban törekedni kell arra, hogy a hasa rejtve legyen és 2 lövés között kis ide oda mozgás + "toronyrisza" és jó eséllyel pattanni fognak.Itt megjegyzem, hogy jelenleg félelmetes, hogy mennyire nem tudja a játékosok többsége, hogy mit is kezdjen face to face ezzel a tankkal, kb. 20 csatát mentem vele és az ilyen esetek (f2f) többségében a sok mongoloid folyamatosan a beforgatott ufp-t és a torony elülső részét lőtte (néha a lánctalpat), persze nem sok sikerrel. Gondolom idővel ez elmúlik és nem lehet erre alapozni, de most jókat lehet rajta derülni. :D
    Az ágyú elsőre elég ijesztőnek tűnhet: 0.46 pontosság , 3.4 célzásidő, 175 mm pen normál lőszerrel (250 prémiummal) és 4,55 rof. Ez ismerős lehet jópár orosz és kínai tankról. Kezdetben elég szkeptikus voltam, de kellemesen csalódtam. Közelharcban és max közepes távolságból szépen használható, de persze kiemelten kell ügyelni arra, hogy csak gyenge pontokra célozz. Persze lehet prémiummal is lövöldözni (250 pen), de akkor felesleges a prémium tank hiszen az 5.600 kredit/lőszer ár mellett még ha minden lövésünk talál és sebez is elég minimális lesz a profit. 100% legénység + venti + rammer + BIA mellett kb. 11 mp az újratöltési idő ami nem rossz, de pl. az IS6 ágyúja ami kb. ugyan ez (csak a prémium lőszer átütése és típusa más) gyorsabban tölt újra. A pontosságról annyi, hogy idáig 81% a találati arányom vele, itt nagyon érezteti a hatását a 8.6-ban bevezetett "pontosság buff".
    Az eddigi 20 csata alatt ki még nem gyújtottak (bár nálam a prémium tűzoltókészülék alap), és egyszer sérült a lőszeres rekesz (nem robbantam fel, csak megsérült).
    A tank fenntartása nagyon bagatell, egy kilövés utáni javítás kb. 7000 kredit, a lőszerköltség pedig 1.025/db.
    Kínai (orosz) csoda létére elég jó az ágyú lefelé irányuló dönthetősége (6 fok).
    Összességében nagyon jó tanknak tartom, idáig minden meccset élvezettel mentem vele, függetlenül a végeredménytől. :)

    Ha esetleg valakinek van kérdése szívesen válaszolok rá.

    És itt egy kép az első csata végeredményéről amit mentem vele:

    Ui. majdnem kimaradt, pedig fontos infó: a tank az ágyú átütése miatt max. T9-es tankokkal kerülhet egy csatába, idáig 4 olyan ütközetben voltam (kb. 20-ból) ahol voltak T9-es ellenfelek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák