Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Tesztelo.hu #2047 üzenetére

    "[..] illetve legalább 2 antennával rendelkezik (egyikbe megy az átlövő irányított antenna jele, a másik normál módon szórja a jelet az épületben)."
    Szia! Szabifotos kollégának igaza van, de egyébként sokszor leírtuk már wifi-topikokban is: ez így nem működhet normálisan. Ehhez nem két antenna kellene, hanem két külön rádiós (vagy két rádiómodullal rendelkező) eszköz, két AP. Olyan nincs, hogy az egyik antennával erre, a másikkal meg arra csatlakozunk, legyen szó szimpla access pointról vagy repeaterről. 802.11a/g/b-szabványú eszközöknél a kétantennás kivitel diversity-módú működést tesz lehetővé, azaz a jobban teljesítő antenna (amelyikről erősebb jelet vesz a router) lesz kiválasztva adásra és vételre is. Igen, megvalósítható az általad elképzelt működés is, de abban nem lesz köszönet: mivel a repeater nem tudhatja, hogy melyik antennával melyik irány érhető el (a diversity ugye nem arról szól, hogy külön tereket fedjünk le a két antennával), ezért állandóan kapcsolgatnia kell közöttük, ez pedig nagyon nyögvenyelős működéshez, durva lassuláshoz vezet.
    A nagytávú linket bízd két külön eszközre (pl. AP-kliens, WDS-WDS módban), de ezeknek ne legyen más dolga, csak ez, és a saját környezetükben vezetékkel csatlakozzanak a hálózat többi tagjához! Nem lehet cél egyik oldalon sem, hogy a távolsági link mellett helyi elérést is biztosítsanak, erre inkább külön wifi-eszközöket szánj.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák