Új hozzászólás Aktív témák

  • Bocsek

    aktív tag

    Hi all!

    Ebben segítsegetek, plíz:
    helyzet:
    1. vinyó - egy ATA vinyó IDE secondary SLAVE-en (mobilerack, nem mindig van bent)
    2. vinyó - egy SATA2 vinyó SATA 1-es helyen (adatok, 3 partíció)
    3. vinyó - egy SATA2 vinyó SATA 2-es helyen (rendszerpartíció+adatok, 3 partíció)

    Namármost ha úgy telepítem fel az xp-t a 3. vinyó 1. partíciójára hogy mind3 vinyó bent van akkor telepítés után nem a c:\ meghajtóra kerül a windows hanem az e:\-re ami tényleg a 3. vinyó első partíciója. Ez még nem is lenne gond. Viszont! A c meghajóra kerültek a rendszerindításhoz szükséges fájlok. A c meghajtó azonban az 1. vinyó 1. partíciója, vagyis a mobilrack. Ergo ha viszem a mobilrack-et akkor nem indul a rendszer.
    --------eddig próbáltam------------
    Megpróbálom azt hogy feltelepítem a rendszert úgy hogy az összes vinyót letiltom bios-ba kivéve a 3.-at. Viszont ekkor a boot.ini-be
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP x64 Professional -eng" /fastdetect
    bejegyzés lesz. Ekkor a rendszerindító fájlok és maga a rendszer is ugyanarra a partícióra megy fel. Gondolhatnám hogy a probléma megoldva, de!
    Ha újból engedélyezném a többi vinyót akkor a rendszert tartalmazó 3. vinyó már nem a disk(0) lesz. Ha csak a 2. vinyót engedélyezem, akkor simán átírom a boot.ini-t disk(1)-re, de szerintem ekkor még mindig meglesz az a probléma hogy ha berakok rack-be egy vinyót, ami az 1. lesz, akkor a boot.ini-ben már disk(2)-re kéne átírni a boot.ini-t. Az pedig elfogadhatatlan hogy mobilrack ki-berakásnál mindig át kelljen írni a boot.ini-t. Az se megoldás számomra hogy csinálok még egy bejegyzést a boot.ini-be és akkor rendszerinduláskor ki kelljen választanom mindig hogy most van-e a rack-be vinyó vagy se.

    Remélem rosszul tudom hogy így lenne, illetve remélem érthető volt a leírásom.
    Nyugtassatok meg hogy ha csak a kívánt vinyó van bent mikor feltelepítem a rendszert, majd utána bekapcsolom a többit, akkor nem fog jelentkezni ez a probléma.
    Válaszokat előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák