Új hozzászólás Aktív témák

  • JamesHolden

    aktív tag

    Sziasztok!

    Végső elkeseredésembe fordulok hozzátok :(((
    Haverom huga megkért nézzek rá a gépére, mert bekapcsolás után, win boot előtt folyamatosan kékhalálozott. (msi pt8 neo, sata merevlemez)
    Elhoztam tőle a gépet, vinyó ki, adatokat rámentettem az én gépemre, majd megformáztam a vinyót. Utána vissza az ő gépébe, majd bekapcs, boot XP lemezről és nem látta a vinyót!
    Kicsit utánaolvasva láttam kell hozzá egy VIA-s SATA raid driver, amit floppy-ra kell rátenni.
    Mondom ok, floppy-ra rámásoltam a drivert, bootoltam újra az XP CD-ről, nyomtam egy F6-ot hogy hozzá tudjam adni a floppy-n levő drivert! Meg is történt, látta is a vinyót, majd megadtam melyik partícióra másolja fel az XP-t. Kiválasztottam a meghajtót, elkezdett másolni, majd pár másodpercre rá kiírta, hogy nem tudja felmásolni a viamraid.sys, viamraid.inf, viamraid.cat fájlokat!
    Felajánlotta a kihagyást vagy az újraindítást. Előbbinél a többi fájl felmásolása (és egy restart) után kékhalál, utóbbinál kezdődött minden előről. Mondom OK, megint egy kis guglizás. Olvastam valaki úgy cselezte ki ezt a problémát, hogy egy másik gépről felmásolta floppyról ezekt a fájlokat arra a vinyóra a már elkészített félkész Windows mappába. Na mondom próba!
    Vinyó újra ki, gépemre rádug, felmásoltam a 3 kérdéses fájlt a Windows/System32 ill. Windows/System32/Drivers mappákba, de visszarakva a gépbe, ugyanúgy kiírta hogy nem tudja felmásolni a 3 kérdéses fájlt!!! Újra gugli!
    Következő próbálkozásom, hogy nLite-tal az XP-be belegyógyítom ezt a drivert, hogy majd úgy felteszi! De nem, ugyanúgy kiírja hogy nem tudja felmásolni a 3 fájlt!
    Nem tudom már mitévő legyek! :( Ötlet????
    (Floppy meghajtó amúgy tuti hogy jó, floppy lemez is)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák