Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok tegnap kínlódtam eleget a partíciók betűkel ,utána inkább vissza ghostoltam a "régi" xp annál szépen helyre állt a betűjelek .Most az a kérdésem miképpen tudnám lefixálni,hogy a partíciók betűjele ne változzon meg ha ideglenesen letörlöm az xp.
-
félisten
Ezt nem értem pontosan, hiszen találkoztam már oylan esettel, hogy egy USB meghajtó meizzításakor megkérdezte a win, hogy kicserélje-e a Daemon Tools betűjelét, mert a meghajtó is ezt használja.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
dragonkiller
csendes tag
Egy kérdés:
Normál felhasználóként (de rendszergazda jogokkal) bármit akarok elindítani, a következő üzenetet kapom:
"A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel."
Magyarul, az a helyzet, mintha valami minden engedélyt megvont volna a felhasználótól. De ha pl kikapcsolni vagy újraindítani akarok, akkor a következő üzenetet kapom:
"Nincs engedélye a számítógép leállítására!"Ha indításkor F8-at nyomok, belépek csökkentett módban (rendszergazdaként, mint most is, mikor ezen sorokat írom), akkor enged bármit. Csináltam egy új - rendszergazda jogokkal bíró - felhasználót, de teljesen ugyanaz a jelenség, mint a másiknál.
Az egész úgy kezdődött, hogy a Gimp-pel akartam megnyitni egy jpg-t (jobb klikk a file-on, társítás, Gimp 2.4). Ezután a Comodo (nekem ez a tűzfal van, az ingyenes változata) végigkérdezte a az összes, Gimp által betöltendő exe-t, hogy engedélyezem-e, majd a legvégén kiírta (a Gimp), hogy a file-t nem tudja megnyitni.
Innentől aztán semmit nem tudtam megnyitni. Se Total Commander, Adobe Reader, Winamp, stb...Még az zavar az egészben, hogy ez az egész jelenség valahonnan ismerős. Mintha már találkoztam volna vele. De úgy rémlik, hogy gyorsan - WinXP reinstall nélkül - megoldódott.
Mi okozhatja ezt a hibát?
Dragonkiller // MS Lumia 640 LTE / Samsung Galaxy S Advance
-
qwertly
addikt
Szerinted megoltható az,hogy amikor egy szűz xp akarok telepíteni lekel gyalulni a régit és mivel 2db winyóm van és azok több partícióra van szeletelve,igy a régi win törlésekor újra kiosztja a partíció betűket .Most én olvastam olyat,hogy a partíción magical készítettek egy boot lemezt a flopira arról bootolva elrejtették a többi partíciót így a buta xp nem látja a többi partíciót de nekem nincsen flopi meghajtón de van Hiren's Boot cd és mintha azon is lenne ha arról be bootolok és elrejtem a többi partíciót ugyan így nem fogja látni az xp
-
-
derossi
aktív tag
válasz dragonkiller #13554 üzenetére
Vírus
-
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
A gépemen két fiókot szeretnék működtetni, az egyik a rendszergazda, jelszóval védve, minden joggal felruházva!
A másik lenne egy guest fiók!
Kérdésem: hogyan lehetne beállítani, hogy a guest az égvilágon semmihez ne férjen hozzá? Ne lássa a rendszergazda fájljait, ne tudja módosítani a programjait, és ne tudjon programot telepíteni??? Max menteni fájlokat? Az az opció, h korlátozott fiók, nem csinál semmit!Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Tosee
őstag
válasz zolikaDB #13561 üzenetére
start-> futtatás -> beírod, hogy "control userpasswords2"
Majd a felhasználóknál kiválasztod a Guest (vendég), és a tulajdonságoknál azon belül a csoporttagság fülön, Az egyéb beállításoknál válaszd ki a "vendégek" nevű csoportot...
Nem telepíthetnek, nem módosíthatják a rendszerfájlokat stb... Azt viszont nem tudom, hogy láthatják-e a rendszergazda fájlait, de szerintem nem!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
félisten
Hali!
Szerinettek egy külön 2gigás partíció elég a virtuális memóriának?
Mekkora kezdő, és mekkora max méretet érdemes beállítani 1 giga ram esetén?
Melyik a lassabb, ha én adok meg neki fix méretet, vagy hagyom, hogy a win állítsa be a méretét?Köszi!
-
malibu
tag
Üdv mindenkinek!
Lenne 2 problémám.Az egyik egy hibaüzenet, ami elég gyakran megjelenik az XP alatt.
"stack overflow at line 37".Néha pedig kék halál egy pillanatig és csak úgy újraindul a gép.Ezt mi okozhatja?
A másik pedig egy játék telepítése közben szokott jelentkezni.Eljut valameddig (mindig más) a telepítés, és szép lassan lemegy nullára a proci működése és csak a reset marad.Más gépen jó a játék.Már cseréltem játékot is, de nem jó.Elég új gépem van és eddig minden tökéletesen futott rajta. -
Gergo88
tag
hali
raktam fel egy 64 bites xp-t, és ugye olvastam én ezt már sok helyen hogy a driverekkel probléma lehet de gondoltam próba cseresznye
nem volt semmi közvetlen probléma, minden driver felment hiba nélkül
a kérdésem az lenne, hogy előfordulhat-e olyasmi, hogy pl játékon belül valami nem működik tökéletesen, és az a 64 bites os hibája lenne?
előre is kösziBasu gasu bakuhatsu busu basu gaido.
-
félisten
Sziasztok!
Egy szép, és új XP install figyel a gépemen, és olvastam (winortal.net), hogy célszerű sima user-ként, vagy power user-ként használni a gépet, mert így kisebb játszóterük van a kártevőknek is.
A probléma az, hogy nálam nincs power user opció, csak administrator, és user.
Ez mitől van?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Reinhardt
őstag
Vettem egy Toshiba Satellite P200-as notebook-ot. Alapbol Vista van ratelepitve, de nem nagyon jon be. Szeretnem lecserelni XP-re, de mikor telepitenem kiirja a szokasost, hogy nem talal merevlemezt amire telepithetne. Ugrok be a BIOS-ba, de semmi olyat nem talaltam, hogy nativ sata mod engedelyezes/tiltas. Frissitettem a BIOS-t de abban sem volt semmi hasonlo. Van valami megoldas?
-
derossi
aktív tag
-
S e t h
nagyúr
A gépem rendszertelen időközönként újra indul ,amolyan kék halálos fagyás kíséretében.Viszont a hibaüzenet csak egy pillanatra villan fel és nem tudom elolvasni.
Hol illetve hogyan tudnám a hibaüzenetet elolvasni ?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Lenry
félisten
hali!
a héten volt nálam kölcsönben egy Logitech MX1000 egér... használtam is pár napig, feltettem a driverjét, beállítgattam, tök jó...
aztán mielőtt visszaadtam, uninstalláltam a drivert, és visszadugtam a régi A4Tech egerem, aminek újraraktam a driverjét és az is jó, egy apróságot leszámítva, minden rendszerindításkor újra be kell állítani az egérérzékenységet... nagyon idegesítő, mert mindig fel szoktam maximumra húzni, alapon nekem nagyon lassúnak tűnik...mitől lehet, hogy mindig "elfelejti"?
lehet hogy ez azonnali kérdések közé kellett volna nem az XP topikba?... mondjuk XP alatt produkálja ezt[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
S e t h
nagyúr
válasz S e t h #13582 üzenetére
az alábbi képen látható hiba üzenetet kapom, mi okozhatja ezt és miként tudnám kiküszöbölni?
Előre is köszönöm a válaszokat!JA még annyit, hogy elsősorban játék közben jelentkezik a probléma, de akkor elég [link]hamar.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Benmartin
senior tag
válasz S e t h #13583 üzenetére
a hexa számokból nem sokan fogják neked megmondani hogy mi a probléma. ezek általában hardverhibára vezethetőek vissza, amit vagy a hardver fizikai meghibásodása vagy pedig az adott eszközt kiszolgáló meghajtóprogram inkompatibilis működése okoz. ezek lehetnek hibás megszakítási kérések, stb, szóval bármi.
amit ilyenkor rögtön javasolnak:
1. memóriaellenőrzés
2. driver-frissítésmivel a te esetedben játékoknál fordult elő a probléma lehet arra gyanakodni, hogy talán a vga illesztőprogramját kellene frissíteni, vagy az a hardver a hibás, de ettől függetlenül bármilyen más eszköz is okozhat ilyen problémát.
-
canniball
nagyúr
Készenlétből való visszatérés után minden alkalommal ezzel fogad a Win (ha rákattintok ezt kapom). Egyedül a (kikapcsolt) nyomtató és a UPS kommunikációs kábele csatlakozik USB-n (illetve be van kötve a ház front-USB-je, de arra nincs semmi csatlakoztatva). Valami ötlet, hogy mitől lehet? Nem szeretném ha valami kárt okozna (nem hangzik valami jól az üzenet)...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Benmartin #13592 üzenetére
1. Hibernálás után nincs ilyen üzenet, csak készenlét után.
2. To work around this issue, disable the USB 2.0-enhanced host controller.
Note When you disable the USB 2.0-enhanced host controller, you lose USB 2.0 functionality. That is, you revert to USB 1.1 functionality. - ez nem hangzik valami jól...
3. Nem tökéletes az angolom: akkor most ez lehet hw-s probléma (van oka az üzenetnek) vagy csak az XP hülyít?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Benmartin
senior tag
válasz canniball #13593 üzenetére
Error message when you wake up a Windows XP-based computer from hibernation or from standby
a cikkből nem derül ki, hogy hw hiba okozhatja-e, de szerintem nem az, ha nincs szükség az usb 2.0 funkcióira, akkor nyugodtam mehet 1.1-en. pontosan nem tudom, hogy mi a különbség a 2.0 és 1.1 között, talán az 1.1-nek kisebb az átviteli sebessége, de ez nyomtatónál még csak nem is jelentkezik.
egy próbát megér. -
canniball
nagyúr
válasz Benmartin #13594 üzenetére
"...pontosan nem tudom, hogy mi a különbség a 2.0 és 1.1 között, talán az 1.1-nek kisebb az átviteli sebessége..."
Így van: "az USB 1.1-nél a max 12 Mbit/sec 2.0-nál 480Mbit/sec.""...ha nincs szükség az usb 2.0 funkcióira..."
De van: (a már említett két eszköz van fixen USB-n, de) néha HDD-t is csatlakoztatok USB-re és több GB adat mozgatáskor nem mindegy, hogy 1.1 vagy 2.0..."...a cikkből nem derül ki, hogy hw hiba okozhatja-e, de szerintem nem az..."
Jól tippeltél: kipróbáltam és ha le van húzva mindkét eszköz akkor is jajgat. Akkor aggasztó problémából már csak kissé zavaró problémává minősítem a kérdést.
Az USB 2.0 tehát marad, más megoldás esetleg? Mondjuk ennek a hibaüzenetnek a letiltása valahogy (mint pl. ahogy a "túl kevés a vinyón a hely" üzit ki lehet irtani)?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
luw2win
őstag
Hali!
Egyik haverom nem tud wmp-11 nélkül élni és annyi lenne a kérédsem ha nem eredeti a win-je akk hogy lehet kiküszöbölni az elején lévő eredetiség ellenőrzést
vagy 1xübben h lehet feltenni az wmp-11 -et nem eredetni win XP-re?
thx
üdv luw.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest