Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pajoz
őstag
Üdv!
Következő problémám akadt:csak így egyszerűen nem bootol be a gépen az XP.Egy PIII-ról van szó.Bocs,ha szájbarágós lesz és hosszú,de ilyen szinten már marhára nem vágom a pc-t meg,hogy mi-mi.
Szóval bejön az első fekete képernyő:
Main processor
Memory Testing stb.Aztán a következő:
CPU:...Mhz Cache memory:...
Diskette Drive:...
Pri.Master Disk:... stbItt talán ez egy fontos sor:
Primary HDD S.M.A.R.T capability....DisabledEz pedig az utolsó sor:
Updating ESCD...Success
Building DMI Pool
Innen nem megy tovább.Meghalt a vinyó?Kerestem a topicban hasonló postokat,de nem tudok mit csinálni.Átállítottam a first bootot cd-reHDD0ra,HDD1re,semmi.Beletettem a vinyót egy PIIbe,csak egy kék villanás aztán újraindult.Gondolom nem bírta.De a régi gép vinyója sem jutott túl a fekete képernyőkön win98cal a PIIIban.
Ha valaki tud valami okosságot azt igen megköszönném! -
CallaoW
tag
Sziasztok,nemrég telepítettem fel az XP-t(SP2),eddig ME-t használtam.
Biztos valamit én néztem el,de a a 3 (cd,dvd,dvdr) optikai meghajtómból,csak 1 et(cd) lát.
Igazából csak azért nem értem,mert a plugnplay ből kiindulva fel kellene ismernie,nem?
Ötlet? -
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #13298 üzenetére
igen, arra gondoltam!
amit Te írtál, letöltöttem, majd megnézem mit tud!MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Problémával állok szemben, és túl sok(k) nekem.. Story: Reggel laptopot anyám bekapcsolta, vmilyen frissítésre rákérdezett h leszedje-e, leszedte. erre feljött neki a rendszerkonfig segédprogram (msconfig) ablaka, leokézta aztán újraindítás később. Megnézte a leveleit és kikapcsolta a gépet.
Következő bekapcsoláskor Nod32 köv hibát írta ki: "Hiba történt a NOD32 Kernel szolgáltatásával való kommunikáció során" és a következő hibákat produkálja amik feltűntek a keresgélés során:
net nincs, hálózati beállítások eltűntek, Eszközkezelő teljesen üres, súgó-t nem lehet megnyitni mert egy rendszerszolgáltatás nem fut (javításhoz nyissam meg a súgót ), Esemény napló köv hibát írja: Nem lehet befejezni a műveletet a következőn: "Alkalmazás". Az objektumfelület ismeretlen
zene megnyitásakor wmp nem nyitja meg mert probléma van a hangeszközzel, lehet hogy nincs hangkártya a számítógépben...Egyszóval totál káosz mindenhol. Hasonló hibákat az sp3 telepítése után láttam pár helyen és Itt találtam is egy cikket, csakhogy nincs fent symantec termék és ez a progi nem is talál hibás registry-t.
Ötelet a megoldásra? Én már teljesen kifogytam :-S
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
localhost
Közösségépítő
Egon!
Hát úgy ismersz engem, hogy nem segítenék ??? De nem tudom én sem, csak azért hallgattam róla, mert féltem bevallani, de most, hogy kikényszerítetted belőlem :¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
rien
senior tag
Előzmény
Fejlemény: nem tudtam megcsinálni az ajánlott törlést, mert be se kapcsol a gép egyáltalán semmi, meg se moccan semmije, mintha nem is nyomtam volna neki indítást
Áram alatt van szerintem, mert szisszen ha ki-behúzom a 220-as kábelt, meg az alaplapon egy zöld led világít.
Vélemény vajon mi mondhatta fel a szolgálatot?[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Vincent81
csendes tag
szia
nem raktál fel előtte valamiféle boot optimalizáló progit? nekem is volt egyszer egy ilyen jelenség (fogyott folyamatosan a helyem), nekem egy ilyen program okozta. folyamatosan adatokat gyűjtött a rendszerről... a végtelenségig...
leszedtem a progit, letöröltem a logokat és kész.
nekem ez segített -
rien
senior tag
válasz Vincent81 #13309 üzenetére
nem raktam fel semmi ilyesmit
hónapok óta ugyanúgy volt a rendszer, egyedül egy vnc került rá egy hete, de ennyi
mikor elkezdte mindezt csinálni próbáltam rendszervisszaállítást is de semmi nem történt, ugyanúgy megmaradta a probléma----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
anulu
félisten
ha lehuzol minden vinyo + optikai cuccot, akkor is megall itt, vagy kiirja, h nem tud bootolni? ha nem irja ki, akkor probalkozz egy CMOS resettel, ha azutan sem irna ki, akkor vmi alaplap gaz lesz valszeg
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
ez a file a "MS Office Name Space Extension" resze. szvsz ha van office-od (elmeletileg kell lennie ), akkor probald meg annak a telepitojebol visszaheggeszteni, lehet, h vmitol megserul. ha nincs, akkor passz
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Pajoz
őstag
Köszi!Megpróbálom,ha haza mentem melóból.Főleg,ha tudnám mi az a cmos reset? Leírnád?
Annyi még hozzátartozik az előzményekhez,hogy a lányom játszott a gépen.De csak a "gyáriakkal"(passziansz,aknakereső).Valahogy belelépett a biosba,de onnan kiléptem mentés nélkül.Mikor megunta a játékot kilépett szabályosan: start menü-leállítás.De nem jelent meg a "most már kikapcsolhatja a gépet" felirat.Ekkor kinyomtam a kapcsolóval és azóta semmi.Vagyis annyi,amit írtam. -
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Jogtiszta XP pof-om van SP2-vel.
A problémám az, hogy az óra állandóan előre ugrik 2,5 órát.Mindig csak előre , és mindig pont ugyanannyit.
Naponta többször kelll állitanom.Próbáltam már biosba is, de mindig előre ugrik.
Baromi idegesitő.Mi a rákot csináljak?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Bdanyy
addikt
Helló!
Éppen most tettem újra az xp-t, sp2-es. Frissítéseket telepítettem meg egy rakás segédprogit amiket használok. Nos, az a probléma, hogyha thunderbirdben vagy bármi másik progiban van egy link, akkor ugye azt az alapértelmezett böngésző nyitja meg, ami nálam a Firefox. Firefoxban beállítottam hogy ellenőrizze hogy alapértelmezett-e, és a programok telepítése törlésénél is az alapértelmezett böngészőnek Firefoxot állítottam be, mégis hogyha rákattintok valahol egy linkre nem nyílik meg senki.
Mi lehet a probléma, merre olvassak utána szerintetek?
Előre is köszi szépenhttp://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
-Nemtom-
őstag
du. kicsit takarítottam az xp-t, de túl jól sikerült és eltüntek az optikai meghajtóim, eszközkezelőben ott vannak, de újratelepíteni nem lehet
van valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
-
mm00
aktív tag
Hali!
Adott egy eredeti XP HOME sp1 OEM telepítőlemez, ebbe integráltam bele nlite-al az sp3-at. Innentől nem fogadja el az eredeti serial-t. Ha sp2-őt integrálok bele ott okés a serial.
Valakinek van ötlete, hogy lehetne megoldani a problémát?
-
Steelmanus
addikt
En elobb feltelepitettem a mar regebben SP2-vel integralt XP-t, pontosabban mar eleve azt hasznaltam, es az alol keszitettem az SP3-as integralast, majd ujra tettem az XP-t.
Az is jo ha elobb felteszed az SP3-as javitast, majd az alol keszitesz egy uj lemezt.
Amugy itt olvashatsz rola.[ Szerkesztve ]
-
mm00
aktív tag
válasz Steelmanus #13328 üzenetére
Köszönöm! Nálam is ez lesz a probléma Akkor csinálok sp3at virtuális gépen
[ Szerkesztve ]
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Az XP SP3-at SP2-es XP-re lehet telepíteni vagy sima XP-re, illetve SP1-esre is?
Előre is köszi az infót!
-
fero02
nagyúr
Hi all!
Miért van az, h mióta SP3 van a gépen nem tudja magát frissíteni.
Megjelenik kis ikon, h van frissítés, elkezdi aztán a végén kiírja, h ezt meg ezt nem tudja frissíteni. Screenshotom nincs róla, de legközelebb csinálok, ha szükséges.
Üdv!
-
Ace Ventura
addikt
13322-re valaki?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám az XP-vel, mégpedig az, hogy amikor megjelenik a login képernyő bejelentkezek, majd miután betölti az asztalt, ikonokat, stb. egyszerűen újraindul a gép. És ez így megy minden bekapcsolásnál, néha a bejelentkezés után rögtön. Nagyon fontos cuccok vannak a partíción, a Vistáról meg egyszerűen sehogy se tudom őket lementeni, mert mindenhez engedély kell és nagyon nem tudom, hogy hogy kéne beállítani, vagy inkább helyrehozni az XP-t. Valaki tudna ebben segíteni? Az XP CD-jével nem lehet valami helyreállítást csinálni?
-
Winner_hun
titán
válasz Ace Ventura #13334 üzenetére
egy vírusírtást megnéznék csökkentett módban.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Lenry
félisten
válasz Ace Ventura #13334 üzenetére
tiltsd le az automatikus időszinkronizációt, illetve nézd meg hogy nem véletlenül vmi arab időzónában vagy-e
(a mi időzónánk GMT+1 óra)[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
greatchaos
addikt
üdv!
az a kérdésem, hogy a rendszertulajdonságok fülnél a telepítéskor beállított név az valamilyen módom megváltoztatható?
ha igen, akkor hogyan?
köszönöm előre is
-
Winner_hun
titán
válasz greatchaos #13341 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz, van több lehetőség is, valamelyik csak jó lesz:
Sajátgép jobb klikk tulajdonságok / Számítógépnél / Módosítás
Vezérlőpult / Felhasználói fiókok / Fiók megváltoztatása / kiválasztod a júzert / A név megváltoztatása► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Jazz
veterán
válasz Winner_hun #13342 üzenetére
Üdv!
Bár nem pont XP kérdés, remélem elfér itt:
Online tv adás, Hir Tv-nek nincs hangja. Sem más Tv lejátszó progi alatt (pl. JLC), sem a honlapon lévőnek.
És csak a hír tv ilyen, az összes flash playeres vagy nem az adás, youtube....minden rendesen megy, csak ennek nincsen hangja (sose volt).
Valaki tud segíteni? köszi!free your mind
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz greatchaos #13341 üzenetére
Mire gondolsz?
Arra, hogy "A termék használatára jogosult" (név pl. a Sajátgép - Tulajdonságoknál), vagy arra, hogy mi az alapértelmezett, elsődleges felhasználó neve?Sk8erPeter
-
brumi1024
veterán
Hali!
Szerintetek miért van az, hogy a windows kiírja a tálcán, hogy az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva, és a biztonsági kp-ban nem tudom bekapcsolni, hanem azt mondja kapcsoljam be a vezérlőpult/rendszer alatt, de ott be vannak kapcsolva, és még manuálisan a webhelyről se tudok frissíteni?
előre is köszönöm a választ
-
Ace Ventura
addikt
Friss telepitésnél is csinálja, de most rájöttem, hogy kabuli időzónában voltam.
Átállitottam a mienkre, remélem mostmár jó lesz.
Köszönöm.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Lenry
félisten
válasz Ace Ventura #13347 üzenetére
mondtam én hogy arab
nagyon szívesen...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Jhonny06
veterán
válasz Winner_hun #13336 üzenetére
Köszi!
Megy Safe Mode-ban, de a vírusírtás nem segített rajta, mindegy, mert így is sokat segítettél, mert le tudtam menteni az adatokat és így már simán mehet a reinstall. Mégegyszer köszi!
-
Jazz
veterán
válasz Winner_hun #13345 üzenetére
Időközben megoldottam (Win Media playerrel kellett vackolni....) azért thx.
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest