Új hozzászólás Aktív témák

  • Malachi

    addikt

    Helló.

    A napokban kinyírtam az egy éve hibátlanul működő optimálisra csiszolt XP-met valami köcsög vírussal, aminek az lett a vége, hogy kénytelen voltam újra telepíteni az egészet. Mivel a cucc elbírná, gondoltam akkor már lecsekkolom a Vistát, hátha már használható az SP1-el megtámogatva. Lényeg a lényeg, a telepítés nem sikerült, mielőtt bármi történt volna, még a grafikus telepítő felület (vagy mi) betöltése közben/után lefagyott az egész a francba, a monitor 3/4-én piros csíkok, a maradék rész fekete. Több próbálkozás után sem változott a helyzet, szóval ennyiben maradtunk, a Vista és én.
    Rövid (3-4 órányi hajnalba nyúló) szívás után sikerült újra életet lehelni a jól megszokott XP-be, egyelőre egy eléggé bicegős driverhiányos félmegoldás viszi a rendszert, amit még mindenképpen újra telepítek hamarosan.

    Azért még motoszkál bennem a kisördög (miazmár, hogy egy k*rva oprendszert nem tudok telepíteni) szóval a kérdésem a következő.

    Érdemes-e újra megpróbálnom az XP helyett a Vistát? Nagy veszély nincs, ezt ami most van úgyis leszedném, lenne egy format és újratelepítés, vagy ilyesmi. Egy Ultimate 64bites verzió lenne már SP1-el. Olvasgattam itt a hsz.-eket és annyian szívnak vele, hogy az ijesztő, sokaknak viszont remekül megy. Na most ez hogy van? Driver gondok? Létezik, hogy hardver összeférhetetlenség? És egyáltalán. Miért fagy le telepítés közben?

    Mit csináltam rosszul? Vistát lehet telepíteni üres (XP nélküli) vinyóra, vagy kell mellé a régi oprendszer is? Nem akarok 2 win-t egymás mellett, nekem csak a Vista kéne, szóval a mostani XP helyére raknám. Így menne?

    Előre is kösz a válaszokat, kicsit csapongtam, de nézzétek el. Baromira zavar, hogy 6*10 a huszonharmadikon XP telepítés után jön egy ilyen Vista és nem tudok mit kezdeni vele. Nekem az is jó, ha kapok egy linket, amin szájbarágósan le van írva, hogyan fogjunk hozzá egy ilyen baromi bonyolult művelethez.

    Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák