Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz inci67 #96826 üzenetére

    Nem teljesen világos, hogy pontosan mit is szeretnél...

    Ha a Windows 10 rendszerpartíciója (C) mellett van másik partíció is, ami az adatokat tartalmazza, akkor egy klasszikus újratelepítésnél elég a Windows partícióját + a telepítésnél létrehozott kicsi partíciókat törölni, majd az ott létrejött szabad területet megadni telepítési célnak. Az adatpartíciót nem kell törölni/formázni, az maradhat érintetlen. Viszont mivel újratelepítést csinálsz a 0-ról, ezért a korábban telepített programok, beállítások értelemszerűen elvesznek. Max. ha Microsoft-fiókkal használod és telepíted a rendszert, akkor egyes beállításokat lehet szinkronizálni.

    Ha a C-n is vannak fájlok, akkor pl. a gép alaphelyzetbe állítása lehet opció, ahol van lehetőség a személyes fájlok megtartására. Viszont a telepített programok és beállítások megtartására nincsen, azok ez esetben szintén mennek a levesbe.

    Ha a személyes fájlokat, programokat, beállításokat is meg akarod 1:1-ben tartani, akkor meg nem kellene újratelepíteni a 0-ról... :D Ha egy újabb Windows 10-verzióra akarsz váltani (pl. 1803 —► 1809), akkor arra való a gépházban a funkciófrissítés (build upgrade), vagy az MCT-vel / letöltött ISO-val (gyökerében setup.exe futtatásával), ahol az előbbihez hasonlóan szintén van lehetőség a fájlok, beállítások stb. megtartására.

    Ha csak átméretezni a partíciókat, akkor ahhoz felesleges újratelepíteni a Windowst. Az megoldható a lemezkezelővel, vagy külső particionáló programmal attól függően, hogy pontosan mi a cél, hogyan helyezkednek el a partíciók. Ha a jelenlegi 700 GB-os partíciót akarod zsugorítani, majd az unallocated területet hozzáadni a C-hez és lehetőleg adatvesztés nélkül, akkor viszont eleve külső program kell, mivel a helyi lemezkezelő csak destruktív módon, vagy dinamikus lemezzé konvertálással tudná megoldani, amit inkább nem kellene erőltetni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák