Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz Pécsi gyerek #68395 üzenetére

    Gondoltam, hogy pár embert kiakasztottam vele.
    Én főleg több éves laptopoknál tapasztalom, hogy friss telepítés után (mikor már minden frissítés/driver...) fönt van bekapcsoláskor még órákat kell várni, hogy megnyugodjon a rendszer (a feladatkezelőben a lemezhasználat megy 100%-on). És nem csak egy-két alkalommal (szóval az előtöltés a ludas).

    Ahogy utánam írták, asztali hdd-knél lényegesen jobb a helyzet, de az sem egy álom.
    Ma tettem be anyóspajtásnak egy ssd-t a win7-es (kb 8 éves) asztali gépébe, és gyorsabb lett, mint az i54200u-s (a kor miatt írom ezt az adatot) hdd-s asus laptopja. SSD nélkül már macera volt használni. Pedig ő csak a szögegyszerű számlázó programot, az adóbevallásos ányk-t használja, illetve szövegszerkeszt és böngészik mint mindenki.

    A fizetős internetet arra értettem, hogy pl itt ph-n is már kérnek, hogy kapcsold ki a blokkolót, vagy legyél prémium tag. [link] (remélem így már érthetőbb a fizetős teszt)

    Lehet internet nélkül élni, nem fogsz éhen halni, de nagyon nehéz. Én pl egyszer megpróbáltam google nélkül meglenni, de kb egy hétig ment. A google térképtől, és a gmail-től már túlságosan függök. Egyébként az alap dolgok (pl a fb oldal a böngészőben) a legerőforrásigényesebbek. (vagy a fb app androidon...). Ezek (szvsz) mind a mesterséges elavultatás eszközei. Mindent a pénz irányít (minek optimalizálják a weboldalt/programot plusz pénzért, inkább vegyenek a felhasználók erősebb gépet, úgyis hozzászoktak az emberek, hogy a régit el kell dobni)

    Nekem nagy kedvenceim a régi hp laptopok, van is a családban pár, mint pl: nc6400, 6910p, 8440p, 8460p). De amelyikben nincs ssd (csak a 8460p-ben van még), az használható jól a mindennapokban (hdd-vel az is nyűg volt az i7-2620m-mel) (az nc6400 a t7600-as cpu-val még gyenge, de a 6910p-s t7700-stól már elég a cpu, a hdd jelenti a nagy hátrányt tapasztalataim szerint). Persze ezek csak az én tapasztalataim, és én csak hobby informatikus vagyok, full mást tanulok a sote-n.
    Tisztában vagyok vele, hogy sok embernek C2D-s gépe van csak (anyámnak is), sőt indiában (és sok más hasonló helyen) nyilván rosszabb a helyzet. De ettől még szvsz a hdd, ami nagyon megfogja ezeket a gépeket, és emiatt a használhatóság határát súrolják manapság (főleg a laptop hdd-k).

    2Az utólsó programomig ingyen van minden"
    Mint pl windows, vagy vírusirtó? (nyilván létezik linux is, de azt a c2d-s falusi marikanéni nem tudja használ még annyira sem mint a win-t)

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák