Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    Feltettem én is tisztán. Durván negatív élmény alapértelmezetten használni, te jó ég mennyi felesleges szarság és logikátlanság. Sokat kell gazolni és valamit még gyomirtóval se lehet. Hihetetlenül összegányolt rendszer. Amit eddig észrevettem:

    Paint 3D, View 3D, Mixed Reality Portal ezeket nem lehet eltávolítani! A 3D buildert legalább lehetett törölni. Ezeket nem! Jobb klikkre nincs uninstall lehetőség, a settings-ben is inaktív az uninstall gomb. Sőt, a Mixed Reality Portal meg sem jelenik itt! Elindítva pedig nem történik semmi, csak egy üres szürke ablak. Remélem lesz rá powershell gyomirtó. Miért nem lehet elrejteni a start menü ABC listájából ezeket? Sok szarság közül kell kinézni az én programjaim. Egyelőre sufni megoldással kikapcsoltam az ABC listát, pár ikon kitűzve a csempés részre, három leggyakoribb a tálcára. Többit keresővel nyitom majd meg. Csak inkább egérrel szoktam navigálni, de vizuálisan nagyon béna a Win10. Levelezőre se bírok ránézni, meg kell várni a Project Neont talán akkor. Ennél még böngészőben is jobb emailezni. Az áruház tele szeméttel, nem találni minőségi UWP cuccot, ami kiváltaná a win32 programokat. VLC-t próbáltam katasztrófa.

    Tálcán Defender ikonra kattintva semmi, jó kattintsunk jobbal menüért, hát egy árva open felirat. :) Akkor miért nem nyitja meg simán bal gombra?

    Quiet hours miért csak egy kapcsoló, miért nem lehet ütemezni? Vagy érzékelné magától éppen filmet néz az ember teljes képernyőn akkor ne spammelje az értesítéseket. Amiből alapértelmezetten rengeteg felesleges van.
    A Night light nem rossz, ez kiválthatja a Flux programot. Ez már ütemezhető, kár nem lehet kivételt adni, hogy film elindításakor szüneteljen. Érdemes az értesítési központba berakni a kapcsolóját.

    A Film appnál új a mini mód, sajnos a feliratokat még mindig csak fapadosan kezeli. Balra zárja, dőlt betűt nem ismeri. MPC-HC marad a király, okos csak kicsit ronda program de beállítva minimál módba vagy teljes képernyővel induljon akkor nem is látni a spártai UI-t.

    Win+Shift+S kijelölhető a képernyő egy része és vágólapra teszi. Képmetszőbe bekerült az ablak mód.

    Be van állítva 10 perc tétlenség után záróképernyő, erre nem kéri a jelszót. (PIN kódot) Ki érti ezt? Pont ez lenne a zárolás lényege. Aludni se akar elmenni magától.

    Edge: mintha fürgébb lenne, cserébe egyszer már szó nélkül elszállt egy villanással, az évfordulós ilyet nálam nem csinált. Végre a tab előnézet ki is írja az oldal nevét, nem egyedül egy pici képből tippelj a 10 megnyitott oldalból melyik mi. Félre is lehet pakolni oldalakat későbbi megnyitásra, de megint MS logika: egy kiválasztott lapot nem lehet, csak mindent vagy semmit. Jobb klikk Google is hiányzik még mindig.
    A weblapra jegyzetelés hibás mint eddig, továbbra is csökkenti a kivágott részlet minőségét, homályossá teszi a képet ahogy a Windows Ink gondolom arra épül az Edge-ben lévő is. Kiegészítők hiánya engem annyira nem izgat, van külön Adguard program szűrni a net szemetét rendszerszinten. A megosztás gomb végre nem egy óriási oldalsávot tesz be, már aki használja mert csak újfajta appokkal kommunikál.
    Címsor bugos, kattintásra vagy F4-re gyakran nem jelöli ki a címsávot csak odadobja a kurzort így a felülírandó cím helyett elé gépelem az újat. Kedvenceket végre lehet fájlba exportálni.
    A beállítások menüt nem javították ki. Miért nem egy új lapon jeleníti meg a beállításokat egy helyen mint a Chrome, FF? Legtöbb MS appban a beállítások egy teljes oldal minden egy helyen, kivéve az Edge és Mail ahol oldalsávba eldugják almenükbe. Buták.
    A Flash-t végre kérdezi oldalanként, azt nem teszteltem a nagyítást meg tudja már jegyezni oldalanként vagy csak általánosan. A görgetés viszont annyira finom, hogy a Chrome-ot fel se teszem már. Edge lesz az alap, kár mobilra nincs így nem fog elterjedni.

    Azt nem tudom mitől Creator. Erőltetik a 3D és virtuális izéket, de egy alap videószerkesztő nincs. Se normális képnéző. Candy Crush helyett is több értelme lenne a Word, Excel, PowerPoint UWP verziót előtelepíteni. Talán azért Creator Update, mert lehet kreatívkodni: színbeállításoknál visszakaptuk a színkeverőt! :D

Új hozzászólás Aktív témák