Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz vlevi #38626 üzenetére

    Maga a Windows telepítése nem tart sokáig, az újabb 8.1/10 esetén talán valamivel hamarabb is megvan, mint a 7-esnél. Ami utána plusz idő, az a driverek & programok felrakása | testreszabás | frissítés. Igazából előbbi 2 se nagy idő általános esetben, nekem pl. előre le vannak töltve a gyakori programok (böngészők, lejátszók, egyéb toolok) telepítői és azokat felpakolni kb. 5-10 perc. Persze, ha valaki MS Office-t, combos játékokat, vagy éppen tervezőprogramokat (pl. Inventor —► 12 GB-os telepítő!) akar feltenni, az nyilván el fog tartani egy ideig.
    A Windows 10 a drivereket is automatikus leszedi és felrakja, illetve ahhoz van a legkevesebb frissítés. Egy Win7/8.1 esetén ez már kicsivel tovább eltarthat, de ott is főleg a WU frissítés időigényes. Különösen a 7-es xar ilyen téren, ami képes akár órákig keresni a frissítéseket... na annál lehet elmegy rá egy egész nap. :DDD Bár az is felettébb érdekes, hogy rejtélyes módon ez a lassú keresés kizárólag a Win7-et érinti és Win8.1/10 esetén rendszerint nincs vele gond. Így persze + 1 ok, hogy mért is frissítsen mindenki a legújabb Windowsra, ha telepítés után nem akar több órát várni míg megtalálja a frissítéseket. Vagy éppen a Win7 topik is azzal van tele, hogy már a patch keddeken is rendre 30 - 60 perc, vagy akár még több idő mire megtalálja a havi adagot, holott a 8.1/10 esetén ez max. pár perc...

    "telepítése csak addíg tart, amíg a next-next-next finish után megjelenik a login ablak?"

    Vannak ilyen rendszerek, amiknél restart után már kb. használható is rendesen. Max. pár perces kis testreszabás, illetve a rendszer frissítése jön rá pluszba. Utóbbi szintén nagyon hamar lefut, egyáltalán nem tart addig, mint egy Windowsnál. Illetve, ha olyan telepítőt használ valaki, amibe szinte minden egyéb extra program, driver stb. bele van pakolva, akkor utána a frissítésen kívül szinte semmi dolga nincsen [link]. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák