Új hozzászólás Aktív témák

  • addikt

    Sziasztok!

    Laptopot használok egy kiterjesztett külső monitorral.
    Szinte mindig az íroasztalomnál használom, így gyakorlatilag folyamatosan össze vannak dugva.
    Minden szép és jóó.

    Egészen addig, amíg a laptopomon meg nem nyomom a monitor kikapcs gombot, ilyenkor a laptop működik tovább, csak elsötétül a kép. Innen ha újra próbálok belépni, már többet nem ismeri fel a külső monitort. De sehogysem. Se restart, se áramtalanítás, kibe húzogatás se drivercsere (!), tényleg sehogy sem ismeri fel. Kb 1 óra szenvedés után, aztán nagy nehezen mégis újra lesz kép.

    Mitől lehet ez és hogy lehet, hogy nem érzékeli egyszerűen, amikor be van dugva? Bedugom a kábelt, a monitor felvillan, aztán kis idő után kiírja, hogy no signal detected. A widows meg egyáltalán nem jelzi a második monitort. Nézem a control panelben a felbontás változtatásnál. Ott általában kifeketítve mutatja a nem aktív / letiltott eszközöket is. De ilyenkor a monitor ott sem látható.

    Ha egyébként altatás közben a külső monitort áramtalanítom, akkor is elő szokott jönni a probléma és utána az istennek sem találja. Ha csak simán altatom a gépet és alszik mellette a monitor, akkor nincs gond, együtt felébrednek és van kép. Sima újraindításnál vagy ki-bekapcsnál is azonnal megtalálják egymást.

    Érthetetlen a probléma. Valaki találkozott már ilyennel?

    ''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

Új hozzászólás Aktív témák