Új hozzászólás Aktív témák

  • Agyzuzo

    addikt

    Néhány nagyon érdekes "fícsört" vettem észre a Windows 10-ben (sajnos nem tudom hogy csak az elmúlt upate óta, elképzelhető hogy korábban is így volt, de most vált látványossá), más nem tapasztalta esetleg az alábbiakat?

    - Minden nap éjfél körül a CPU hőmérséklet felmászik 36-38 fokról 52-54 fokra idle állapotban. System Explorerrel nézem a processeket ami mindent megmutat, a CPU valóban 1-5% között ugrál, tehát semmi nem nyúzza jelentősen. Nagyjából hajnali fél3 körül a CPU hőmérséklet visszaesik a normál 36-38 fokra. Ez az 52-54 fok azért érdekes, mert ha valami erősebb CPU-igényes játékot játszom akkor is megáll a CPU 46-48 fok környékén és ott valóban látszik is, hogy melyik EXE terheli a CPU-t. Egyszerűen nem jövök rá mi a fene okozza ezt, ráadásul úgy, hogy se a Task Manager-ben, se a System Explorer-ben nem látszik...
    Vírus nincs, Malwarebytes rezidensen fut a Win Defenderrel, teljes scan is volt már és viszonylag friss install (nem update-eltem, hanem tisztán telepítettem a Win10 Pro-t).

    - Ha használok valamilyen Metro appot (pl. Áruház) van hogy beragad a háttérbe a "System and compressed memory" process. Folyamatosan terheli a CPU-t 30-35%-on - ha minden programot kilövök és hagyom a gépet futni, akkor se tűnik el - kipróbáltam, 24 óra idle után is ott volt, ugyanúgy 30-35%-on terhelve a CPU-t, csak a restart segít a dolgon...

    - Előfordul olyan, hogy egy program nem indul be elsőre (Adobe, Foobar, stb). Task Manager-ben fut az EXE, de nem indul el a program, ki kell lőnöm End Process-el, várni picit és újra megpróbálni, utána már OK.

    Nem igazán tudom mi lehet ezek hátterében, ötleteket szívesen fogadok. Konfigom az adatlapomon.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

Új hozzászólás Aktív témák