Új hozzászólás Aktív témák

  • MrCsiT

    addikt

    válasz MrCsiT #15472 üzenetére

    Sziasztok!

    Fenti, nVidia driver után csak szép fekete kép van problémára - most nem tudom tesztelni - lehetséges megoldás e szerint a cikk szerint, a

    BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY LEGACY parancs futtatása a telepítő lemezzel indított parancssorban.

    (letiltása a BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY STANDARD futtatásával, de szerintem, ha már fut a Win, akkor a többek által írt msconfig-ban is látszania kellene, hogy engedélyezett a boot menü, tehát logikusan, ott is kikapcsolhatónak kellene lennie a safe mód-nak. :F )

    Elvileg, az itt leírt módszer is működhetne, csak bonyolultabbnak tűnik.

    Valaki erősítse/cáfolja meg, hogy ez megoldás a problémára.

    Sajnos, a többi weboldal a telepítő lemez "további opciók" alatti safe mode kiválasztását javasolja, de ennél az ingyen W10-nél - legalábbis abban a szakaszban, mikor még csak a korábbi rendszer, pl. 8.1 frissítése történt meg W10-re - a "további opciók" helyén a "visszaállás előző verzióra" lehetőséget kínálja fel a telepítő.
    A visszaállítás működik, de köszönöm szépen..

    Elkerülő megoldás, hogy a W10 frissítést követően, mikor a W10 elindult, azonnal készíteni kell egy visszaállítási pontot, és ezek után, a telepítő CD-vel van mire visszaállni. (nekem sajnos nem volt, és az nVidia telepítő pedig nem csinált ilyet.)
    Beleszólhat a problémába - bár mindenképp logikus - hogy a driver telepítés során tiszta telepítést kértem.
    Ez első körben leszedte a Win 8.1 alatt még rendben lévő korábbi drivereket, a PC újraindult úgy, hogy valami 640x480 vagy hasonló alap felbontásban, majd a telepítő továbbment, befejeződött. A befejezést követő újraindítás során azonban már a windows köröcske - azaz,az operációs rendszer betöltődése - után már csak egy teljesen fekete ablakot mutatott a monitor, "no signal" felirattal.

    Javasolták még többen a shift+F8 lenyomását az UEFI bios letiltása mellett, de nekem fogalmam sincs, hogy pl. egy Z77 alaplap esetén egyáltalán van-e a BIOS-ban ilyen lehetőség. Ha van is, akkor sem nevezhető normálisnak ez az eljárás, szerintem.

    MS Supportot próbáltam elérni telefonon a probléma megoldásáért, de akkora urak, hogy 8:50-kor a telefonos automata szerint, "kollégáink még nem érhetőek el."

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák