Új hozzászólás Aktív témák

  • Kazakovian35

    kezdő

    válasz Pyttawrx #134949 üzenetére

    Kedves Pyttawrx, illetve neked is szól, BigManus, úgy néz ki megoldódott a probléma, de mint ilyenkor lenni szokott, sem az okot nem tudom pontosan, sem azt, hogy mi volt a konkrét megoldás, ezért ha nem bánjátok, leírnám a folyamatot, hiszen van még pár kérdésem, amikre szeretnék választ kapni, és ti talán tudtok ezzel szolgálni. Ezen felül a sztorim talán hasznos lehet másoknak, hasonló problémával.

    Probléma: Windows 10 Pro egyszer csak szólt, hogy aktiváljam
    Offban a topik végén van egy kis leírás a használati szokásaimról, ha ez érdekes lehet

    Megoldás (valszeg): Jó eséllyel minden lépést ki lehetett volna hagyni, ha futtatok egy chkdsk C:/r -> sfc /scannow parancsot, de akit érdekel, az olvassa végig nyugodtan.

    A dolog érdekessége, hogy aktivált a Windowsom, lövésem sincs, hogy mi miatt dobhatta el az aktivációt. Tegnap megjelent a kép jobb alsó sarkában a felirat. Nem csináltam semmi olyasmit, ami triggerelhette volna, csak elindítottam egy Steames játékot. Ma már bekapcsolás után egyből kiírta hogy aktiváljam tegnap viszont miközben próbáltam megoldani a dolgokat nem, csak egy kis idő elteltével (pedig közben sem volt aktiválva a Windows), ennek nem tudom, hogy van e bármi jelentősége.

    1. Lépés: vásároltam új OEM termékkulcsot eBayen. Az instant megjött, de nem fogadta be a rendszer. Irtam a srácnak, adott újat, ugyanaz volt a gond. Feltűnt hogy egy 0xc0000022-es hibakódot ír ki, amikor beírom a kulcsot, úgyhogy nem a kulcs volt hibás (ezt az eladó le is ellenőrizte), hanem valamiért nem fogadta be a Windows. A hibakód alapján a SoftwareProtection szolgáltatás nem üzemelt.

    2. Lépés: Megpróbáltam elindítani a SoftwareProtection szolgáltatást, de a jobb klikk -> Start egy Error code 5: Access Denied hibaüzenetet dobott ki. Ezt követően 2 leírást is végigjátszottam, hogy el tudjam indítani a szolgáltatást, egyik sem járt sikerrel.
    Ez az egyik, ez pedig a másik leírás, amiket végigzongoráztam (ezzel kapcsolatban még lesz kérdésem).

    3. Lépés: A 2 fent linkelt leírást követően sem sikerült elindítani a SoftwareProtectiont, amíg az nem megy, addig pedig nem fogok tudni semmilyen termékkulcsot elfogadtatni, úgyhogy itt már egy clean installon gondolkodtam, viszont a BigManus által linkelt leírást elővettem újra és végigmentem az SFC és DISM scan opciókon amolyan végső próbálokzásként. a DISM lefutott, az SFC viszont 38%-on jelezte, hogy nem tudja elvégezni a szükséges eljárásokat.

    4.1 Lépés: Utánamentem, hogyan lehet az SFC-nek megfelelő körülményeket biztosítani, hogy el tudja végezni, amit kell. Sajnos a safe mode nem hozott sikert, pedig a legtöbb helyen ezt írták, míg nem egy leírásban egy Check Disk futtatást javasoltak, úgyhogy beállítottam, hogy a kövi indításnál menjen le egy chkdsk C:/r majd restart. Lefutott a lemezellenőrzés, ezt követően pedig szerencsére az SFC is eljutott 100%-ig, majd törölte a korrupt fájlokat. Ezen a ponton néztem meg újra a Setup -> Update&Secutiry -> Activation fülecskét, ahol most az van, hogy a windowst digitális licensszel aktiválták. Szóval újra fasza minden.

    4.2 Lépés: habár fogalmam sincs, hogy szükség volt, vagy van e rá, visszamentem a Services fülre, ahol most már működött a SoftwareProtection szolgáltatáson a jobb klikk -> Start opció, el tudtam indítani a folyamatot, aminek gondolom akkor lett volna jelentősége, ha egy még aktiválatlan Win kapcsán ügyködtem volna, de így, hogy nem kell elfogadtatnom uj termékkulcsot, valszeg feleslegesen indítottam el. Csak kiváncsi voltam, hogy működik e.

    Kérdések:
    -Az említett 2 leírást, amiben a SoftwareProtection elindítását magyarázzák, feleslegesen csináltam végig? Az, hogy a registryben meg más helyeken szórakoztam a security tab alatt az problémás lehet? Fejtsem vissza őket, a beállításokat, a kiosztott jogokat, stb., vagy felesleges ezzel foglalkoznom?
    -Számíthatok arra, hogy megint lesz valami probléma?

    A gépet kb egy hete pakoltam ujra clean installal. Én elég agresszíven letiltok mindent, meg korlátozom az adatküldést, de semmi olyat nem csináltam, aminek problémát kellett volna okoznia. Christ Titus Tech debloating sciprtjét futtattam, illetve az O&O Shutup 10 appjában van a legtöbb dolog letiltva. BleachIt-tel rendszeresen tölrök minden junkot, ott egyedül a free space pipa nincs bejelölve. A napokban 2 kékhalál is volt, de ezt a problémát sikerült valszeg megoldani, a device manager hibát írt ki néhány eszköznél (memory management volt a kékhalálos hibaüzi) és a DriveEasy segítségével sikerült megtalálni azokat a drivereket, amik hiányoztak, így most már a Device manager sem jelez semmi hibát. Ezen kívül nincs semmilyen szokatlan felhasználásni forma.

    A válaszokat, véleményezést, tanácsot, javaslatot előre is köszönöm. Leginkább az érdekel, hogy a linkelt leírásokban említett dolgok végigcsinálása utána vissza kell-e állítanom valamit

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák