Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Nite #133717 üzenetére

    A másik topik alapján volt írva a CSM stb. beállítások, amik ugye itt először nem lettek említve, csak most utólag. :)

    A nem tudsz róla és a ténylegesen nincsen hardverhiba vagy ki tudja milyen probléma annál a laptopnál, nem feltétlen ugyanaz, meg pláne ha a HP laptopban gond nélkül működött a telepítés arra a HDD-re, az ASUS esetében meg nem...

    "a megfelelo csinalasrol nincs informaciom, a rufus alap beallitasait hasznaltam! hozzateszem, soha sem csinaltam meg igy, windows iso tartalmat egy ntfs particiora masolva majd a particiot diskpart-al aktivva teve eddig meg minden gepet tudtam telepiteni, amihez szerencsem volt! ISO-m van, MSDN elofizetesem van!"

    Pedig linkelve lett többször hogyan kell, TenForumrs komplett útmutatók ott vannak hozzá, stb. + Az is le lett írva, linkelve hogyan, milyen beállítással kell használni a Rufus programot a bootolási, telepítési módtól függően. Az NTFS fájlrendszer meg alapesetben Legacy/CSM telepítéshez jó és oda kell az aktív partíció vagy boot code is a pendrive-ra, ellenben UEFI-nél FAT16/32 kell, illetve utóbbinál az NTFS max. akkor működik natúrban, ha támogatja az UEFI FW. ;)

    Más az, amikor gyárilag W10-zel előtelepített laptopnál UEFI OEM Key van és amiatt nem jelenik meg az aktiválás és nem kér termékkulcsot a telepítő, meg megint más a digitális licenc, meg hogy utóbbinál megjelenik újratelepítésnél az aktiválás ablak, de nem kell termékkulcsot megadni, amít világosan le is ír a telepítő.

    A Rufus használata az előbb linkelve lett, ahol ha az install.wim 4,1 GB (MCT-s ESD ISO-nál kisebb az install.esd), akkor ott ráadásul darabolni kell FAT32 használatához, Rufus annál GPT-UEFI séma esetén a már említett UEFI-NTFS módszert használja ami csak kikapcsolt Secure Booot mellett működik, stb.
    A 1909-es verziót esetleg max. tesztelési célra lehet kipróbálni, de annak támogatása a Pro kiadásnál most májusban véget is ér és ennek okán eleve újabb verzióra kell váltani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák