Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Teodor52 #130296 üzenetére

    1909-es verziónál januárban a KB4598229 számú "B" frissítés jött ki, + nemrég választhatóként a KB4598298. Ahol normál esetben ezeket nyilván felajánlja és telepíti a Windows Update, mármint csak az előbbit, mert az utóbbi csak opcionális. Ha esetedben tényleg (?) nem, akkor akár manuálisan is letölthető a Microsoft Update katalógusból és telepíthető. De mondjuk ha már felajánlotta telepítésre a 20H2-t, akkor annyira nem megelepő, ha az lesz elsődleges és nem a januári CU telepítése, meg ha eleve upgrade-elve lesz a rendszer.

    A Windows Update alapesetben csak választhatóként ajánlja fel az új funkciófrissítést és nem telepíti automatikusan, max ha a felhasználó külön kattint a "Letöltés és telepítés" opcióra. Kivétel ez alól, ha az adott Windows 10-verzió a támogatása végéhez közeledik, ami 1909 Home, Pro kiadásoknál lassan aktuális.
    Ha a funkciófrissítés halasztása a cél, akkor az megoldható többféleképpen is, Pro kiadástól 2004-esnél korábbi verzióknál adott a gépházban a 365 napos halasztás lehetősége, + általánosan a csoportházirend illetve ott a WUfB használatának lehetősége (bővebben). De még Home kiadás esetén is megoldható pl. registry szinten, valamint külső programmal (példa). + Az adott frissítés elrejtése is akár opció lehet.
    Ha Home/Pro kiadást használsz, akkor azok támogatása a 1909-es verziónál lassan véget ér és ezért előbb-utóbb értelemszerűen váltani kellene egy újabb, támogatott verzióra. Ami lehet pl. a 20H2, ha azt ajánlja fel a Windows Update, aminél ha nem érintenek az egyes ismert hibák, akkor elvileg mehet a telepítése, sőt ha érintene, akkor eleve blokkolva lenne az eszközön és max. értesítés jellene meg az új funkciófrissítésről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák