Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pinnacle #126363 üzenetére

    Most az új HDD-re először telepítettél egy Windows 10-et és utána másoltad rá a fájlokat, vagy a másik HDD/SSD meghajtóról futó Windows 10 alól és utána telepítettél, vagy mi van? :F
    A mappa eltűnése akkor reális, ha be volt kapcsolva a gyorsindítás, úgy másolva a fájlok a HDD-re, majd leállítva a Windows 10 és a HDD másik Windows alól piszkálva, lásd más esetét. + Ha a CHKDSK lefutott a bootolásnál, akkor fájlrendszerhiba / lemezhiba esetén az is lenullázhatta, eltüntethette.
    Ha UEFI/GPT séma szerinti Windows 10-telepítés, akkor alapesetben a Windows Boot Manager opció van a boot lista 1. helyén.
    Ha eleve van SSD-d és arra Windows 10 telepítve, ami jól működik és oké az SSD állapota, akkor szvsz felesleges a tárolónak szánt HDD-re is telepíteni +1 db Windows 10-et. Vagy ha már igen, akkor pl. az előbb említett gyorsidítást javasolt kikapcsolni, vagy Shift + leállítás módszert / újraindítást használni a normál leállítás helyett, stb. Bár ha a Metro Bootloader az aktív és ott van mindkét Windows 10 indítóbejegyzése, akkor a másik indítása előtt történik +1 újraindítás, hogy ne legyen gond a bekapcsolt gyorsindítás miatt. Vagy másik lehetőség a másik Windows 10 telepítése helyett inkább teljes rendszermentést készíteni a meglévő telepítésről a Windows 10 beépített eszközével / külső programmal, ahol ha egyáltalán nem bootol a rendszer, vagy elszáll alatta a HDD/SSD, akkor a Windows 10 telepítőjét / külső program WinPE/WinRE változatát pendrive-ról bootolva a korábbi mentésből 1:1-ben helyre lehet állítani, akár másik lemezre is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák