Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz mzso #123430 üzenetére

    A hivatalos ISO az, ami a Microsoft szoftverletöltő oldaláról volt/van letöltve, vagy pl. MWOIDT és TechBench forrásokból, amely utóbbiak a Microsoft letöltőszervereire mutató letöltési linkeket generálnak.
    De, Pro kiadástól a Windows Update-nél, illetve csoportházirendben célirányosan beállítható a funkciófrissítés verziója (Select the target Feature Update version), lásd WUfB.
    Az, hogy kinél melyik Windows 10-verzió stabil, melyik nem, az lehet hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is. Illetve az, hogy esetedben a 1909 nem teljesen az, az említett hiba jött elő, attól még másnál lehet stabil és jól működő, ahogyan pl. nálam is. Az viszont elég érdekes, ha nálad támogatott hardvernél több verzió sem működik rendesen és állítólag nem VGA hiba az oka.
    Alaphelyzetbe állítás annak a neve és lényegében félérhet egy újratelepítéssel, ahol választható a személyes fájlok megtartása és a minden elem eltávolítása lehetőség is, a telepített szoftverek viszont mennek a levesbe az első esetben is. A klasszikus clean install a 0-ról meg az, ami az alábbi bejegyzésben van részletezve.
    Az adott BSOD problémákra, hibakódokra meg van a Microsoft weboldalán magyarázat: [link], [link]. + Általános megoldási javaslatok: [link], [link].
    A Hiberfil.sys fájl mérete alapesetben megközelítőleg egyenlő az adott hardvernél elérhető RAM méretével, mennyiségével, de nem feltétlen lesz minden esetben pont akkora lefoglalva, pláne ha ténylegesen nem is használod a hibernálást. Apropó, a lapozófájl remélem nincsen letiltva, vagy túl kicsi méretűre állítva, mert amiatt viszont lehetnek gondok (példa).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák