Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz #73959936 #119121 üzenetére

    Mi is a kérdés? :D

    Az előző válaszban, meg az ott linkelt másikban világosan le van írva, hogy mi a helyzet... Vagyis ha az MSDN ISO-nál 4+ GB az install.wim fájl mérete, akkor ilyenkor a Rufus GPT-UEFI sémánál nyilván nem tudja FAT32-re formázni a pendrive-ot, ezért formázza NTFS-re, hoz létre UEFI-NTFS telepítőt, ami a csak FAT16/32 fájlrendszert támogató hardvereknél, UEFI BIOS-verzióknál is lehetővé teszi a bootolást UEFI módban NTFS fájlrendszerű pendrive-ról, viszont ehhez szükséges a Secure Boot kikapcsolása, ami több helyütt szintén világosan le van írva. Vagy ha natívan támogatja az alaplap, UEFI BIOS az NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozót, akkor lehet arra formázni a pendrive-ot és az ISO-fájl felcsatolása után rámásolni 1:1-ben a telepítőfájlokat.
    Vagy másik megoldás a 4+ GB-os install.wim fájl kisebb méretű install.swm fájlokra darabolása, akkor már használható FAT32 fájlrendszer, meg akkor a Rufus is eleve FAT32-re formázza a pendrive-ot, ilyen egyszerű. Ez is világosan le van írva abban a hozzászólásban... Vagy lehetett volna pl. az oprenden lévő ISO-t használni, ott a 64 bites kb. 4 GB méretű és kisebb benne az install.wim fájl 4 GB-nál, annál nem lett volna ilyen probléma. De amúgy hivatalosan még nem is elérhető a 2004-es verzió a Microsoft weboldalán és a Windows Update-en sem, hanem csak a 1909-es, az meg a másik...

    Egyébként oké a Rufus használata is, nincsen vele semmi gond, megbízhatóan működik, sőt megbízhatóbban mint az MCT (pl. [link], [link]), csak ugye tudni kellene használni, meg ha leírnak valamit világosan, akkor azt annak megfelelően alkalmazni. ;) Az MCT is használható, vannak előnyei mint pl. a kisebb méretű install.esd fájlt tartalmazó ESD ISO, lehet vele közvetlenül upgrade-elni a Windowst, meg azoknak jöhet jól, akik nem tudják megfelelően, meg az adott bootolási módnak megfelelően kiírni az ISO-fájt pendrive-ra. De mellette van néhány hátránya is, meg olyan dolgok, amikben a Rufus eleve jobb és többet tud, lásd egy másik válaszban leírtakat. :D :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák