Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz crocy #111653 üzenetére

    Közvetlen W7/8.1 —► W10 upgrade-et a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartásával a frissítési segéddel/MCT-vel/felcsatolt ISO-nál setup.exe futtatásával lehet csinálni. Ha "tiszta" telepítés a cél pendrive-ról, akkor az nem upgrade, hanem új telepítés a 0-ról.
    Amúgy igen, az utóbbi is működhet, meg a 1511-es verzió óta amúgy is elfogadja a W10 telepítője közvetlenül a W7/8.1 kulcsokat. Vagyis nem, nyilván nem kizárólag csak az MCT és társai eszközök használatával lehet ilyen módon W10-re váltani. Plusz nem is muszáj feltétlen megadni a telepítésnél a termékkulcsot, lehet akár szkippelni is és utólag bepötyögni a gépházban.

    "az elsö gepnel(amit elsö körben csak updateltem) lesz egy hattertar(hdd-röl ssd-re) ill. memoria csere. a hardver csere ellenere, akkor erre a gepre is mehet ugye az MCT-vel keszitett szüz telepites, fel fogja ismerni automatikusan a licencet?"

    Ha eleve tiszta telepítés volt a cél, akkor teljesen felesleges volt az MCT-s upgrade-et eljátszani, mehetett volna egyből a W10 clean install W7/8.1 kulcsával, lásd az előbb leírtakat... A licencnél, illetve digitális licencnél pedig hardvercsere szempontjából leginkább az alaplap számít, ellenben a HDD/SSD, meg a RAM cseréje nem, az még belefér. Azt pedig világosan leírja a Windows 10 telepítője az aktiválásnál, hogy újratelepítésnél - vagyis ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a gépen a W10 - nem kell újból megadni a termékkulcsot, ott a nincs termékkulcsom lehetőség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák