Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Croft-21 #110484 üzenetére

    Az a gép alaphelyzetbe állítása, ami bár lényegében hasonló/kb. ugyanolyan eredményt ad, de a klasszikus újratelepítés a külön bootolt telepítési adathordozóról (pendrive-ról) történő, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ha az utóbbi nem megy, vagy számodra egyszerűbb/elég az előbbi, akkor lehet azt is használni. Ahol egyrészt a speciális rendszerindítást használva is elérhető az a funkció, ha nálad a gépházban állítólag nem tudod megoldani. Másrészt a gép alaphelyzetbe állításánál max. a személyes fájlok tarthatók meg, a telepített programok, alkalmazások nem, azok eltávolításra kerülnek. Ha az utóbbiak megtartása a cél, akkor az ebben a válaszban említett módszert lehetne megpróbálni.

    (#110486) bacsis:
    Első körben ki kellene próbálni a HDD-t másik SATA-porthoz csatlakoztatva, szükség esetén akár másik adatkábellel. AMi a másik hozzászólásod alapján úgy látszik megoldotta a problémát. Az meg egyébként akkor lehet mondani, hogy egyáltalán "nem látja" a Windows, ha sem az eszközelőben, sem a lemezkezelőben, sem a tárolóhelyeknél nem jelenik meg a HDD, ellenkezelő esetben viszont nyilván nem.

    (#110501) Ferink:
    Ott a gépházban a gép alaphelyzetbe állítása, ahol választható a személyes fájlok megtartása és a minden elem eltávolítása lehetőség is. + Ha W10-zel előtelepített laptop és megvan még a gyári recovery partíció, akkor ott a factory reset lehetősége is a gyári állapotba. Vagy másik lehetőség a klasszikus újratelepítés, pendrive-ról bootolva a W10 telepítőjét, szükség esetén előtte biztonsági törlést (HDD: lassú formázás | SSD: Secure Erase) futtatni a rendszermeghajtón, hogy a rajta lévő személyes fájlok biztosan ne legyenek visszaállíthatók.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák