Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Exodius #102263 üzenetére

    Attól is függ, hogy mit akarsz vele csinálni. Ha eddig bevált nálad ez a program és nem okozott gondot, akkor használhatod akár tovább is, a te dolgod. De egyébként alapesetben, általános használat mellett különösebben nem szükséges semmilyen ilyen program, elegendők a Windows 10 beépített karbantartási lehetőségei. Na meg ha külső programot használsz ilyen célra, akkor azt is ésszel célszerű, mert vannak olyan esetek, amikor pont az ezekkel végzett "optimalizálások" okoznak rejtélyes gondokat...

    A külön uninstaller és defrag program megint nem feltétlen létszükséglet, alapesetben elég a beépített. De ha mindenáron külön program kell, akkor a már említett GeekUninstaller egynek jó, portable és adott esetben alaposabb programeltávolítást tesz lehetővé. De másrészről ez lehet akár kontra is, ha pl. a registry-be nem kívánt módon beletöröl, bár eddig még nem futottam bele. Külön defrag program meg max. HDD-khez kell, SSD-khez modern Windowson teljesen felesleges. De az előbbiekhez is általában megteszi a Windows 10 beépített töredezettségmentesítője, a háttérben szükség esetén az is automatikusan defragol, viszont egyik-másik külső program adott esetben valamivel hatékonyabb, gyorsabb lehet.

    A kérdéseddel amúgy a "Milyen program, ami...?" topikba is fordulhatsz, ott lehet jobban részletezni a milyen célra pontosan milyet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák