Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Impressa #36118 üzenetére

    Szia!

    Nekem egyetlen tippem van: talán ezek a netbook-ok csak a saját telepítőlemezükkel hajlandóak (együtt)működni. A nővéremnek is ilyen Eee PC számítógépe van, a hozzá adott jogtiszta 32 bites Windows XP-vel.

    Csakhogy ez egy "speciális" XP telepítő. Ugyanis integráltan tartalmaz minden beépített alkalmazást is. (Nagyjából olyan, mintha egy "képfájlt" készítettél volna a feltelepített, használatra kész, bekonfigurált XP operációs rendszeredről.)

    Van egy olyan tippem, hogy bármi más (tehát "hagyományos") OS telepítő lemezekkel - legalábbi Windows rendszerek használata esetén - a telepítés nem megoldható, mert nagy valószínűséggel keresi azt az azonosító fájlt, amely hozzá tartozik (és amely a gép mellé adott WinXP telepítő lemezről történő install esetén lesz csak felmásolva a számítógépre).

    Remélem, hogy hasznos az információ! Ha már úgyis rászánad az időt, próbáld ki az eredeti telepítőlemezével (szükséged lesz egy külső CD olvasóra), és ha azzal gond nélkül tudod használni a számítógépet, akkor ez a megoldás.

    És írd meg, kérlek, hogy mire jutottál, hogy mások is okulhassanak belőle!

    Üdv: Piftuka

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák