Hirdetés
Aktív témák
-
priti
addikt
válasz Morden24 #32748 üzenetére
Oké, átgondoltam miért nem fogy a win7.
Ha lenne olyan szakértői mód a telepítő DVD-n, ahol normálisan ki lehetne jelölni hogy mit akarok telepíteni és mit nem ott kezdődne a történet. Talán nem kerülne fel hatszáz teljesen felesleges szolgáltatás. Nonszensz, hogy úgy kell kideríteni, hogy most éppen mit csinál a gép egy telepítés után, mert rogyásig van terhelve a HDD ütemezett feladatokkal. Ostoba dolgokkal van tele, amik csak dühítik az embert. Mondok egy példát: például default-ban leállítja a másodlagos HDD-t állandóan az energiagazdálkodás. Tök jó, csak utálom, hogy mindig leakad a tallózás meg kinyírja a HDD-met ami így naponta harmincszor leáll meg elindul és mivel 30000 felpörgetés az élettartama a motorjának így 1000 napra csökken az élettartama. Utálom, hogy nekem oda kell menni és ki kell ezt kapcsolni és ilyen intézni való százával van. A másik száz dologgal együtt egy telepítés után órákat szopakodok egy win7-tel, mire úgy-ahogy az van telepítve amit eleve fel szerettem volna tenni. Most én nyomozzam ki utólag hogy lehet kikeresni, átállítani vagy letiltani vagy leállítani vagy uninstallálni stb., a helyett, hogy eleve fel se telepíteném ami nem kell. Gyűlölöm ezt a "felhasználóbarát" baromságot, az idegeimre megy. Ütemezze, telepítse annak, aki a telepítéskor a "hülye vagyok hozzá" gombra klikkel.Lenne itt mit csinálni. Átgondolom én a második részét a hsz-nek, de ha párhuzamosan futtatok több régi külön-külön egy magot terhelő programot azokat illene már külön magra tenni automatikusan. Ha manuálisan meg lehet oldani a feladatkezelőben, akkor meg lehetne azt oldani automatikusan is, de magától elég béna hatásfokkal használja a procit a win még mindig. Van ott mit csinálni. Meg lehet magyarázni, de nincs lehetetlen csak tehetetlen. A másik tök alap, hogy a hálózati kapcsolatokat illene végre hatékonyabban priorizálni és a helyi böngészést előre venni. Miért kell ehhez külön program, pl. cfos és társai még mindig? Ez nem fér bele egy oprendszerbe, de a tököm tudja milyen médiacenter az meg igen?
Én azt látom, hogy a csilli-villi asztal, meg az ilyen-olyan médiaközpont nem teszi vonzóbbá a windows-t.Hardverlesen
-
Morden24
nagyúr
Ja értem,tehát sorba veszem a dolgokat.
1. Egy spekulatív cikk után úgy gondolod, hogy szerinted konkrétan NEM FOGY JÓL a Win7
2. Szakértői telepítést akarsz, de nem tudod ezek szerint, mi az az AIK
3. Alapjában véve idle-ben lövi le a másodlagos vinyókat, és nem mellesleg elég gyorsan ki lehet kapcsolni
4. Igen, neked kell kiderítened a dolgokat, mert senki nem fogja helyetted elvégezni; ugyanis az alapkoncepció az, hogy az átlagfelhasználónak NE KELLJEN órákat szarakodnia; a hozzáértő viszont nyugodtan szarakodhat PERCEKET; akinek ez derogál, húzza fel magát az első köcsögfára
5. Ha ilyen okos vagy hozzá, akkor vegyél résztaktívan egy Linux fejlesztésben is részt vehetnél; VAGY, és megint mondom, esetleg nézz utána, hogy mi a fasz az a Windows Automated Installation Kit, mert olyan szinten nyitott ajtókat döngetsz, hogy a végén koppanással estél be a házba+1. Használj olyan appokat, amik képesek a többágú futtatásra. Ha olyan kibaszott lényeges, amiért 6 magos gépet használsz, akkor feltételezem ez sem jelent problémát. Ja, hogy valami fosadék játékról van szó? Írj a fejlesztőknek, és mondd el nekik, hogy hogyan kéne csinálni a munkájukat.
+2. Biztosan az UAC is roppant sok idődet emésztette fel, mire sikerült kikapcsolnod a felesleges és haszontalan védelmi vonalat, hiszen "te úgyis tudod, mit futtatsz a gépen"; Hello Neo, milyen zöldben látni a világot?
+3. Ebből a sok ökörségből jól levontad, hogy nem fogy jól a Win7. Tehát neked azért nem kell, mert a tömegekre lett tervezve, ergo nyilván ezért nem fogy. Hm. I admire your logic.
+4. Nehogy nekiállj majd picsogni arra is, hogy a WAIK-hoz oolvasni kéne, mert ha már ilyen fene nagy advanced fucking szakértő vagy, akkor gondolom megérős lenne egyszer egy Windows ~3 éves életciklusa alatt csinálni egy kurva egyéni telepítőkészletet, pusztán azért, hogy a további szakértéseid ne vegyenek el az életedből ÓRÁKAT
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
bobsys
veterán
a program amit keresel WAIK ezzel normálisan ki lehetne jelölni hogy mit akarok telepíteni és mit nem
Soha nem jutott eszembe priorizalni a bongeszest. Nem tudom elkepzelni, hogy mi miatt kell nalad ezt tenni, mert hiszem gondolom percek alatt tolt be egy websiteot.
Meg annyit, hogy a Windows regota nem csak operacios rendszer hanem egy szolgaltatas/komplett termek resze amiben a core os funkciok is ott vannak termeszetesen
#32752) Morden24 sirva, fetrengos smiley
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Morden24
nagyúr
Ja még egy: a több mag kihasználásáról. Hát nem is tudom, én bárhogy nézem azt a tetves task managert, nagyon szépen látszik, ahogyan az OS próbálja elosztogatni a processeket a magok között.
Namármost, ha valami egy magra van írva, és teszem azt jó alaposan meg is pörgeti az adott csóri szerencsétlen magot, akkor mit is vársz a Windows-tól? Fordítsa újra a programot, és tegye lehetővé a nagy terhelés megosztását a magok között? Erre sosem lesz képes, ezért kár megvárni a Windows10 SP3-at. Ha meg azt akarod, hogy ilyenkor amit tud, dobáljon át más magokra (és itt főként az OS processekről van szó), azt tádámm, ma is megteszi.Sectumsempra - For Enemies
-
Воланд
titán
válasz Fire/SOUL/CD #32750 üzenetére
Szvsz simán telepítheted a w7-et anélkül, hogy előtte feltennéd a vistát, hiszen a gépen rajta van a matrica (egyébként is, ha legyalulsz mindent a telepítésnél a rendszerpartícióról nem mondja meg senki, hogy volt-e előtte vista fent vagy sem). Fél órát gugliztam, de konkrétan erre vonatkozó írást nem találtam sehol, biztonság kedvéért csörögj rá a supportra, hátha mégse így van, ahogy én írom.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
énvagyokAdam
tag
válasz kukac1999 #32598 üzenetére
Hali!
Szerintem a windowsnak semmi köze ahhoz mennyire húzod a procit. Legalábbis húzva nem terheli jobban. Nekem a Q6600 150% tuning mellett másfél évet húzott le Vista alatt, és még 1-et Win 7 alatt mindenféle probléma nélkül. Szerintem a hibád inkább hardveres mint szoftveres lesz...
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
HZoli87
veterán
válasz - = Zk = - #32722 üzenetére
Üdv!
Nem egyedi eset a tiéd, nálam sem egyezik meg az Everest által kiolvasott kulcs, a gép alján találhatóval. A géphez kapott telepítő lemez elvileg nem is kéri a kulcsot telepítéskor, vagyis nálam 5-6 éve így működik, XP ás W7 esetében is (mindkettő OEM).
-
törölt tag
válasz HZoli87 #32765 üzenetére
Ha a gépen lévő kód nem egyezik az Everest által kiolvasottal, akkor ott valami nem kóser. Nálam a régi Windows XP Home-nál, és a Vistánál is megegyezett a két kód. Ha valahol nem egyezik, az több dologtól lehet. A címke nem a megfelelő Windows-hoz tartozik. Vagy feltették a gépre egy kóddal a Windows-t, majd egy aktivátorral beaktiválták. Egyes ilyen cuccok néha kicserélik a Windows telepítőkódját, hogy az eredetiség ellenőrzésen átmenjen. A másik lehetőség, ha egy gépen rajta maradt a régi rendszer címkéje, és azóta egy újat tettek rá. De egyik sem jó, mert az eredeti Win címkéjének rajta kell lennie a gépen, és egyeznie kell a gépen lévő rendszer kódjával. Ha új Win-t vesz az ember, akkor azt is fel kell tenni a régi címke mellé, nem felülragasztani.
[ Szerkesztve ]
-
Dexter68
addikt
Nagy nehezen rátaláltam erre a lehetőségre:
De azt nem tudom, hogy melyik folyamatot hívja meg, mert rá szeretném programozni a billentyűzetem egyik gombjára.
Tud segíteni valaki?Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
-
törölt tag
válasz HZoli87 #32768 üzenetére
Elolvastam, amit írtál! A lemezekbe más kód lett beégetve, mint ami a gép alján lévő matricán van. Csakhogy az a helyzet, hogy ennek nem kellene így lennie! A csomagoláskor a nem megfelelő lemezhez a nem megfelelő címke lett adva. Ennyi az egész.
Erről is írtam, ha elolvastad volna: "A címke nem a megfelelő Windowshoz tartozik"[ Szerkesztve ]
-
Dexter68
addikt
válasz Psychonaut #32769 üzenetére
Az első módszert tudtam, de ezt nem tudom rátenni a billentyűm szundigombjára, a második nekem (Win+ Right) átdobta az Operát a jobboldali monitoromra
Sőt azt is tudom, hogy ha kikattintok a desktopra és Alt+F4-et nyomok, akkor ezt kapom.
De nekem a folyamat kéne, amit akár egy parancsikonba bele tudnék tenni.[ Szerkesztve ]
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
D@ni88
addikt
Hali,
olyan problémám van, hogy sokszor nem ismeri be a hálókártyát a win7, ekkor eszközkezelőben eltávolítom és feltetetem vele újra a drivert, és máris jó.
Próbáltam már újratenni a win-t. 1hétig jó aztán megint szar.
Nem, nem hálókártya, mert vettem egy PCI-osat, amivel ugyan ez a hiba.
jah és az oldalak kicsit akadozva jönnek be, pedig tölteni nem töltök semmit.
Rámegyek az oldalra, elgondolkozik, 2-3 másodperc, aztán kezd csak el bejönni az oldal -
D@ni88
addikt
##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##
milyen fasza szolgáltatásra találtam a win7 szolgáltatásai között
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz D@ni88 #32776 üzenetére
Ez nem annyira meglepő, ha telepítettél Safarit, vagy valami Apple cuccot... ez a Bonjour.
Egyébként a géped biztosan malware-mentes? Mert ha a hardveres hibát és a szoftveres hibát is kizárhatjuk, akkor ez fog maradni a végére. Azt mondod, pár hét után szállt el megint, tehát nem a Win telepítés kezdetétől ilyen. Meg tudnád mondani, hogy miket telepítettél akkor, amikor elkezdett szarakodni a gép?
Esetleg van olyan ezek között, amit akkor kezdtél el először használni, amikor előjött a probléma?[ Szerkesztve ]
-
D@ni88
addikt
-
D@ni88
addikt
Ennek amúgy van valami haszna is, vagy csak a userek sz*p5tására teszik bele?
-
-
félisten
válasz Воланд #32763 üzenetére
Köszönöm a választ!
Te legalább méltattál arra, hogy segíts.(felhívtam a supportot, igaz a magyar support átkapcsolt az english supporthoz, "kicsit" húzós pénzért, de legalább mondtam, hogy egy bennfentes személyhez kapcsoljanak, és oda is kapcsoltak, aki megmondta a tutit). Vannak ebben a topic-ban(legalább is eddig azt hittem) olyan szakik, akiknek adtam a szavára, de most olybá tűnik, hogy arra van idejük, hogy hülyegyerekek faxságaira reagáljanak, arra, hogy valami fontos(legalábbis számomra) dologra meg nem tudnak(vagy akarnak) mondani semmit.
És mielőtt valamelyik level 0-ás Pinokkió beszólna: Az előző évezredben is gépeket pakoltam össze, meg most is(többek közt), eredeti szakmám meg rendszerprogramozó matematikus, szóval hardver és szoftver szinten is eléggé benne vagyok a témába.
Ennek ellenére szívesen segítek bárkinek(sokszor olyan dolgokat is leírok, amihez kell a tapasztalat), nem tartom "égőnek vagy lámaságnak", ha olyat kérdezek, amivel nem találkoztam.(Jó szakember holtáig tanul ebben a szakmában és én ha tanulok valami újat, annak örülök, néha elég unalmas tud lenni, ha összerakok majd telepítek egy gépet, akkor az működik bammeg...)UI: A Pinokkió(k) az egy cast, én ragasztottam rá egy bizonyos user group-ra, mert:
1. Fafejű - mondhatsz neki(k) bármit, vagy nem azt csinálja vagy hót ziher, hogy az ellenkezőjét
2. Hazudik, mint a vízfolyás - Azt sem hiszem el neki, amit kérdez, amit meg mond, azt osztom 10-el. Ha olyan ütemben nőne az orra, mint amennyit összehazudik, akkor akkora orra lenne, hogy az artista mókus egy zsák mogyoróért nem menne ki a végére....
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32793 üzenetére
Bocs en el is siklottam felette. Termeszetesen woland_y2k jol mondta. Nem kell elotte Vistat felpakolnod.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Morden24
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #32793 üzenetére
Jogos, igazad van...
Egyébként az upgrade azt jelenti, hogy rendelkezned KELL egy olyan érvényes licenccel, amit az upgrade licenc elvár tőled (Win7 esetében érvényes Vista vagy XP licenc), a telepített rendszer konkrétan nem előfeltétel.
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy Winowsba megjelenik a rendszer számára fenntartott hely, egy 100mb-os partícióként. Win7 32bit van a gépemen. Eddig nem volt ilyen. Ez mitől lehet? El lehet-e tüntetni? Mert restart után még mindig ott van
-
Morden24
nagyúr
válasz kertsa #32796 üzenetére
A Bitlocker/WinRecovery használja azt a partíciót. Hol jelenik meg a Windows-ban, mert nem szabadna látnod, ez egy rejtett partíció.
Ha látod, akkor gondolom betűjelet adtál neki. El lehet rejteni, egyszerűen vedd el a betűjelét disc management-ben, és pápá.Sectumsempra - For Enemies
-
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest