Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz hito #7845 üzenetére

    Teendők a Windows 10-es eszköz vagy az Xbox One konzol eladása vagy elajándékozása előtt
    Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)

    Nem derült ki, hogy HDD-ről vagy SSD-ről van-e szó, de ha az utóbbi, akkor ott adott a Secure Erase futtatásnak lehetősége (példa), ami korábban a társtopikban is le lett írva.

    "Mit javasoltok, hogy elérhető legyen rendszer alól a teljes gyalu, adattörlés és újratelepítés?"

    Miért kellene ezt okvetlenül Windows alól futtatva megoldani, amikor pl. pendrive-ról bootolva is opció, lásd SSD esetén az előbb linkelt Samsung specifikus Secure Erase módszert, + akár másik programmal is elvégezhető (példa).
    Hagyományos módon újratelepíteni a Windows 10/11-et és úgy eladni az asztali PC-t vagy laptopot meg akkor indokolt, ha Windows 10/11-gyel volt gyárilag is előtelepítve, vagy még akkor sem, lásd alább részletezve. Ellenkező esetben viszont szvsz teljesen felesleges, majd telepít magának az új tulaj Windows 10/11-et, beállítja ahogy akarja, stb.

    Reset Windows 11 PC

    Az alaphelyzetbe állítás normál esetben nyilván működik, az hogy esetedben nem, az már egyéni probléma, amire nem nagyon lehet mit írni, mivel a részletek nem derültek ki, nem lett mellékelve screenshot a lemezkezelőről, stb.

    + Ha gyárilag Windows 10/11-gyel van előtelepített a PC, akkor ilyenkor a standard alaphelyzetbe állításnál van egy 3. opció, a restore factory settings, ami a gyári recovery partícióból visszaállítja a laptopot a gyári alapállapotba, sőt egyes gyártóknál akár külön fizikai kapcsoló is van erre a célra pl. egy laptopon (példa). Ha a gyári alapállapotba történő visszaállítás a cél és megvan még a gyártó recovery partíciója, akkor nyilván azt a megoldást célszerű használni a hagyományos újratelepítés helyett, meg ugye az előbbinél eleve az OOBE setup beállításával kezdődik a használatbavétel, ahogyan az alapesetben egy gyárilag újabb Windowszal előtelepített laptopnál lenni szokott az első bekapcsoláskor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák