Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
válasz Csorbi #19493 üzenetére
Semmit, nem piszkáltam meg.
Az alaplapi BIOS - t szeretném frissíteni. Csak abból is ki vagyok zárva.Egyébként tök mindegy mit piszkáltam vagy nem piszkáltam elvi kérdés, hogy a saját programom hagyja már ha hülye akarok lenni!
Mi az, hogy letilt?
iert
Akkor nem tudjátok miért tiltott ki, és hogy hogy lehet feloldani a Windows biztonságot,Szép, a jó qrva.... kat! 😪
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
initio
csendes tag
Sziasztok! Aki StartAllBack, vagy BÁRMILYEN személyre-szabó szoftvert használ, nekik mondom: Az MS blokkolni akarja ezeket a 24H2-ben, a mostani build-ben 26100.1-ben már részlegesen él a blokkolás, de van megoldás!
https://youtu.be/cDNuUQMNZjg
Remélem segítettem valamit!
Egyedi tisztított, reklámmentesített Win11-et fejlesztünk, és itt jött szembe a bibi, de külföldi fórumokon találtunk megoldást.
A rendszerünkről vannak még videók a csatornán, már-akit érdekel az efféle fejlesztés.
Üdv[ Szerkesztve ]
Rubeus Hughrid
-
edeleny
őstag
válasz konci79 #19502 üzenetére
Külső virusirtót nem használok már nem is tudom mióta. Talán a Win7 óta.
A Fast Boot - ot, meg nem tudom. Ugye itt kérdeztem hogy miért lassul be a Win Boot.
A BIOS - ba nem tudok belépni, a Gigabyte app azt mutatja, hogy be van kapcsolva, de az is inaktív. Windows alól nem tudom mahinálni a BIOS-t.
Szóval küzdök mint disznó a jégen.
Amikor feltelepitettem a Windowst, be állítottam, azóta rá se néztem ezekre!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz Doky586 #19505 üzenetére
Köszönöm!
Egy "itsten" vagy!
Meg is csináltam amit akartam!De még mindig ki vagyok zárva a gépház egyes résziből.
Ezt nem is értem hogy gondolja a Microsoft!
A saját gépem, a saját szoftverem, megérne egy EU eljárást!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
tutis
őstag
feltettem egy win 11 home-ot, kérdésem az lenne hogy szabad hozzá venni windows 11 oem termékkulcsot?
[link]http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
vlevi
nagyúr
Biztos volt már róla szó a scrollbarról, csak én nem találom.
Ott nem vettem észre, de melóhelyen pár napja frssültünk 11-re, és itt feltűnt, és zavar, hogy nem jelenik meg folyamatosan a scrollbar, csak, ha odahúzom az egeret.
Részben javíttottam ezen azzal, hogy a kisegítő lehetőségekben bekapcsoltam, hogy mindíg jelenjen meg, de a két végén lévő nyíl az továbbra is csak akkor látszik, ha odahúzom az egeret.
A helyen azonban ott marad üresen, ezért úgy néz ki, mintha még lehetne feljebb görgetni, pedig nem.Elég sok alkalmazás használja a default scrollbart, és azokban is ilyen
Érdekes mód, az Outlookban (Office16) meg tudták oldani, hogy ott mindíg vastagabban jelenjen meg a scrollbar, és folyamatosan kinn legyen a nyíl a végén.
Mintha két UI dizájner csapat lenne a Microsoftnál, és ezek szándékosan egymás ellen dolgoznának.Vagy a snippet tool is ilyen. Normális scrollbar.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz edeleny #19507 üzenetére
Nem értek hozzá, de nem váltott valamiért aktiválatlanra a win, vagy tett át olyan felhasználói fiókba, amivel nincs jogod módosítani? Mutathatnál képet a win verzióról, vagy az aktuális felhasználói fiókról.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
aktív tag
-
Geth
veterán
válasz Janika--1982 #19512 üzenetére
Mire gondolsz?
-
Kbali
nagyúr
válasz Janika--1982 #19512 üzenetére
Mindezt úgy, hogy nem tudjuk, ki és mit csinált, ami előidézte ezt az állapotot.
-
t72killer
titán
Teljesen legális oem kulcsot venni, csak nem feltétlen műkődik hosszú távon. Legalábbis office oem kulccsal ez a tapasztalatom.
#19512: mesélj ! Nekem eddig egy hárklom volt, hogy a M$ accounthoz ragaszkodott, de azt telepítés után 3 csuklómozdulattal kiiktattam.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
hárkli. a M$ accountozgatás miatt. De azt win10 telepítés alatt sima ügy volt megkerülni konkrétan ott ahol az logikus, 11-nél ha nem bogarászol ELŐTTE akkor már bukta, csak M$ fiókkal ereszt tovább/vissza meg sehogysem.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
-
Armagedown
őstag
válasz King Unique #19492 üzenetére
Ilyenkor nem kapcsol a MS, hogy vissza kellene néhány funkciót tenni?
Ugyanis azért telepítették a felhasználók ezeket a programokat, mert hiányolnak valamit a Win11ből.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
nagyúr
válasz Armagedown #19522 üzenetére
Annyi kiegészítéssel, hogy ezek a funkciók XP óta benne voltak minden OS-ben, tehát nem új dolgot/fejlesztést várnának el az userek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Geth
veterán
válasz Armagedown #19522 üzenetére
Gondolom nem akarnak azzal foglalkozni, ahol ezek miatt egy update után összeszakad az egész rendszer.
Van így is elég baj, én erre annyit tudok mondani, hogy hatékony -
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
A tálcát be lehet úgy állítani hogy 1 soros legyen?
Mert laptopon, alapbeállításon annyira magas hogy pl. itt a fórumban másfél sort kitakar.
Nézelődtem, keresgéltem de én nem találtam rá megoldást. -
King Unique
titán
válasz heavygrip #19498 üzenetére
De, az aktuális verzióra frissít a Windows Update, viszont ha "teljes" in-place upgrade (≤ 1909
—►
≥ 20H1) és nem csak engedélyező csomag (eKB) telepítése (20H1—►
22H2) kell, akkor az eleve időigényes lehet, meg ugye +1 kör ahhoz képest, mintha csak az aktuális verziót kellene naprakészre frissíteni a telepítés után. Na meg értelme sincs túl sok egy 5 évvel korábbi telepítőt használni, ha közben eleve letölthető az aktuális verzió (22H2) telepítője is, meg ha eleve kapásból az aktuális verzió telepítése a cél.(#19509) tutis:
Lásd a #8834 és #18988 számú hozzászólásokban leírtakat.
Ha biztosan működő és jogtiszta termékkulcs, szoftverlicenc kell, akkor az nem feltétlen a pár ezres árkategória, ami mostanában többször ki lett itt újra tárgyalva pl. ennél és ennél az esetnél, elég csak rákeresni az ilyenekre.(#19515) t72killer:
Az OEM és a Retail termékkulcsokkal is eleve tartósan aktiválható a Windows 10/11, ezek nincsenek időkorláthoz kötve mint pl. a KMS aktiválás, vagy nem tilthatják le utólag mint a MAK termékkulcsokat ha túllépik az aktiválási limitet. Az OEM-nél max. a jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) utáni újraaktiválás nem támogatott hivatalosan, de a gyakorlatban akár annál is megoldható.(#19496):
Ha az ilyen 3rd party rendszerbuheráló programokat nem tudják úgy normálisan megírni és optimalizálni, hogy ne akadjanak rendre össze a havi kumulatív frissítésekkel vagy akár egy új Windows-verzióval, akkor érthető hogy miért akarják tiltani ezek használatát a stabilitás fokozása érdekében.
Álljál, nálam az max. dual boot megoldással jöhet szóba, nem véletlenül.[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz King Unique #19527 üzenetére
Az ilyen 3rd party programokra elsősorban nem is kellene, hogy szükség legyen. Nem ők a hibásak, hanem a Microsoft, ahol nem jöttek rá, hogy több évtizedes, rögzült elemeket nem változtatunk, ráadásul úgy, az égvilágon semmi előremutatót nem hoznak, inkább csak bonyolítanak. Ne szüntessék meg a "fejlesztését" a start menünek, csak adják meg a választás lehetőségét annak, aki nem akar kettőt kattintani egy helyett (én pl. hányok ettől a béna karácsonyfa win11 start menütől, és a gépháztól is). De nem, ők erőből lenyomják a felhasználói igényeket. Naná, hogy születnek egyre másra a mindenféle 3rd party megoldások.
-
heavygrip
senior tag
válasz King Unique #19527 üzenetére
Igen, tapasztaltam egy hónapja kb hogy sok idő volt mármost azon vagyok hogy csináljak egy telepítőt. Ha a fentebb leírtak szerint csinálom, tehát MCT vel,akkor az UEFI/GPT lesz? Vagy kell hozzá rufus?
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Petrónius
aktív tag
Windows 11-en hogy lehet előhozni a lemezkép (iso) csatlakoztatását? A 10-esben egér jobb gomb és ott van a feldobott menüben. Itt nincs még hasonló sem.
-
Petrónius
aktív tag
válasz Armagedown #19535 üzenetére
Nekem felhoz egy alkalmazás kiválasztása ablakot.
Társítsam a Winrar-ral?[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Világos, csak nekem nem megoldás. 30 éve használok számítógépet és a beidegződések... Nekem így nem jó, csak ahogy megszoktam. Ott van például a tálca, aminek a beállításai win11 alatt gyalázatosak. Linux, mondjuk xfce alatt pixelenként lehet növelni vagy kicsinyíteni a tálcaikonokat és annak függvényében változik a tálca magasság. A szélességét is lehet változtatni. A színét, a helyzetét, mindent. Vagy az ablakstílusokat. Akinek nem tetszik az xfce, ott a kde, a gnome, az lxde, a cinnamon, az enlightenment stb. Tizenöt éves gépek is használhatók velük. Mert valakik gondolkodtak. A számítástechnikailag analfabéta 80 éves apám 10 éve lazán linuxozik, mert minden a keze alatt van és működik, logikusan. Ráadásul nem kell azon fosni, hogy melyik héten mit csesz szét a frissítés, vagy hogy ebben a hónapban hova teszik ezt vagy azt a menüt. Miért nem lehet valami hasonlót megcsinálni windows alatt is? Ne tegyék kőbe vésve kötelezővé az egyetlen lebutított, primitív dizájnt és funkciókat. Mi ebben olyan kurva nehéz? Jelenleg csak a rohadék photoshop miatt kényszerülök windowsra, és mert a (céges) gépeim windows-zal jöttek és ha linuxot teszek rá, ugrik a támogatás, sajnos megtapasztaltam a Dell-lel. Na, ezért örülök a 3rd party megoldásoknak, és mert azokat gondolkodó emberek fejlesztik, kényszerből, mert a microsoft sötét, mint az éccaka. Pedig lehetne cool és elegáns, több pénzhez jutna. Ok, kidühöngtem magam, eof.
-
Geth
veterán
Az a bajom, hogy a felvetésemre semmit nem reagáltál.
~30 éve használok win-t, ritkán kényszerültem kompromisszumokra, és amikor igen, akkor sem bántam meg hosszútávon.
Ha a pixelb*szás jobban megy linux alatt, akkor azt mondom hajrá. Nem vagyunk egyformák, én a hatékonyságot előbbre helyezem a kinézetnél, és ha folyamatosan azt tapasztalom, hogy én a hatékonyságban nem szenvedek hátrányt, valamint a legtöbbb panasz arra jön, hogy túl vastag a tálca (jó méretű monitor jó skálázással, helló!) és hasonlók, akkor nem érzem zsákutcának a döntésemet. Próbáld meg a valódi problémákra helyezni a hangsúlyt, nekem bejött.[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Milyen felvetésedre? Leírtad, hogy TE hogyan csinálod. 🙂 Én nem a te szokásaiddal élek, hahó.
"én a hatékonyságot előbbre helyezem a kinézetnél"
Pont a hatékonyságról beszélek. Hogy egy katt helyett ne kelljen kettőt, és ha vékonyabb tálcát akarok, akkor lehessen akár pixelenként is méretezni, mert a csóró linuxosok meg tudták csinálni csilliárd dolláros költségvetés nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Pont az a vicc, hogy nincs is okvetlenül szükség az ilyen programokra, vagy legalábbis nyilván nem minden felhasználónak, a többség elvan ezek nélkül is, mivel a tipikus átlagos felhasználók tömegei nyilván nem feltétlen fognak ilyenekkel vesződni, ahogyan szervezeti (vállalati, intézményi) használatnál sem éppen jellemző, mégis tudják használni a Windows 11-et így is.
A Windows 11-féle Start menü és tálca lehet nem pont olyan, nem ugyanúgy testreszabható mint a Windows 10-nél, na de ez nem feltétlen minden felhasználónak akkora probléma és a többség az említett 3rd party programok nélkül is tudja használni, lásd az előző pontban leírtakat. A gépház meg szerintem pont hogy jobb lett, tetszetősebb és rendezettebb a megjelenése, mint a Windows 10-nél.
A másik meg az, hogy a felhasználók többsége a gyakran használt programikonokat eleve az asztalra + a tálcára rögzíti és onnan indítja, a gyakori rendszereszközök eléréshez Windows 8 óta eleve adott a Win+X menü, ott van a tálcán a kereső is, stb. Vagyis a Start menü nyomogatása korántsem minden esetben szükséges.
Ha kiadnak egy új Windows-verziót, akkor annál azért szokás valamit újítani a felhasználói felületen is, elég olcsó húzás lett volna 1:1-ben újra kiadni egy Windows 10-et Windows 11 néven. Ahol még mindig a jobbik eset, hogy nem a Windows 10 lett az eredetileg Windows 10X nevű fejlesztésnek induló projekt keretében 23H2 vagy 24H2 funkciófrissítéssel átvariálva, hanem inkább kiadtak egy új verziót Windows 11 néven és a Windows 10 megmaradt a megszokott formájában. Ezzel pedig pont hogy adott még a választás lehetősége, mert akinek annyira nem felel meg a Windows 11 Start menüje és tálcája, az használhatja még kb. 1,5 évig, vagy az ESU-frissítésekkel akár 4,5 évig a Windows 10-et. + Az említett 3rd party programok a jelenlegi Windows 11 22H2 és 23H2 verziókkal még működnek, amik támogatása Home és Pro, valamint Enterprise és Education kiadások függvényében még 1,5 és 2,5 évig biztosított, nem feltétlen muszáj most ősszel 24H2 verzióra váltani, aminél ugye a hírek szerint blokkolva lesznek ezek. + Majd a 24H2 verziónál is vsz lesz lehetőség "trükközésre", mint azt a #19503 számú hozzászólásban már szemléltették.
Az eleve az említett 3rd party programok és azok fejlesztőinek a hibája, ha nem képesek a vackaikat úgy megírni és optimalizálni, hogy ne okozzanak rendszeresen ilyen-olyan hibákat (pl. fagyások, nem működő Start menü, nem működő jobbklikkes menü, stb.), az ilyen cikkek sem véletlenül íródnak, ezen nagyon nincs mit magyarázni.(#19533) heavygrip:
Az MCT-vel kreált USB-s telepítési adathordozó eleve bootolható legacy (CSM) és UEFI módban egyaránt, a mindkét bootolási módot támogató UEFI-s PC-knél az F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben lehet kiválasztani, hogy melyik szerint történjen.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Én azt vettem észre, hogy minden windows változatnál kb. 2-3 kattintással beljebb teszik a beállításokat. Egyre macerásabb egyszerű dolgokat állítani, vagy megtalálni. Pl. win 10-nél vért izzadok, mire egy nyomtató tesztoldalt ki tudok nyomtatni egérrel. Win7-nél start menü-eszközök és nyomtatók, aztán ott van. Win10-nél asszem görgethetem fél napig az ny-hez a start menüben, elvileg ott a nyomtató. A kereső használata nélkül fakírnak kell lenni az átláthatatlan start menühöz. Aztán bedob az új gépházba ott meg szintén semmi se logikus, ha jól emlékszem, ott is inkább a kereső használatával tudok csak boldogulni. Pedig nem lenne egy komoly feladat, de egy nagymama, vagy titkárnő Marika nem biztos, hogy meg tudja manapság oldani.
A pontos részletekre nem emlékszem, mert ritkán használom a 10-et, 11-et.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
heavygrip
senior tag
válasz King Unique #19542 üzenetére
Közben már meg is csináltam. Érezhető volt a Ryzen 2600ról 5600x re való váltás,de így friss rendszerrel még jobb lett
Szerintem nem volt fél óra a telepítés meg úgy az egész folyamat,nem is kellett frisitenie. Érdemes volt új win telepítőt csinálniThey are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Geth
veterán
válasz Csupingo #19544 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy minden windows változatnál kb. 2-3 kattintással beljebb teszik a beállításokat. Egyre macerásabb egyszerű dolgokat állítani, vagy megtalálni.
Én nem ezt vettem észre. Tegyük hozzá, telepítés után beállítgattam amit szerettem volna, azóta nem nagyon szoktam beállítgatni semmit, max. ha valami újdonság kerül fel.Pl. win 10-nél vért izzadok, mire egy nyomtató tesztoldalt ki tudok nyomtatni egérrel.
Nyomtatóval egyszerűbb. Viccet félretéve Win11-nél Settings, Bluetooth & devices, Printers & scanners. Ez amellett, hogy logikus (főleg ha látod a többi lehetőséget, kontextus sokat gyorsít! Például nyilván nem az Accounts alatt lesz a nyomtató...), nincs is eldugva.A kereső használata nélkül fakírnak kell lenni az átláthatatlan start menühöz.
És kereső használatával? Én úgy gondolkodtam, hogy nem csak dísznek rakták bele a rendszerbe a keresőt, vagy azért, hogy kerüljem a használatát.
Btw, ha a keresőben elkezdem begépelni, hogy "pr" és már ki is adta első helyen közvetlenül a Printers & scanners oldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...