Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz isti732712 #14506 üzenetére

    A Windows 11 alapvető működése és a programok futtatása nagy méretű fájlok másolása, mivel az előbbieknél eleve a kis méretű fájlokkal végzett műveletek sebessége számít és nem a nagy méretű fájloknak megfelelő szekvenciális írás. Vagyis akkor az előbbieknél nyilván nem nagyon van ennek érezhető hatása. :N
    A fájlmásolásnál meg ugye egy dolog mit mutat a CDM szintetikus teszt pillanatnyi értéke, ellenben ha nincsen az SSD-nél kellő méretű DRAM cache / HMB, kellő méretű szabad terület az SLC cache hatékony működéséhez, meg QLC helyett lehetőleg TLC NAND, akkor simán belassulhat írásnál egy NVMe SSD is és nem fogja tudni tartani végig a magas értékeket.
    Egyébként az említett SSD adatátviteli sebességét jelenleg amúgy sem tudod kihasználni, mivel eleve PCIe 4.0 x4 típus, ellenben a hardverkonfigurációd csak PCIe 3.0 x4-et támogat, azért lettek ilyen értékek az ilyen helyett.

    Igen, nyilván javítva lesz ez az egyes felhasználókat és hw/sw környezeteket érintő probléma, mert ugye itt sem mindenki tapasztalta NVMe SSD-knél, mint írták az imént. Na meg ugye a Windows 11-nél is jelenleg csak a 22H2 verziót érinti, ellenben a 21H2-t elvileg nem, meg vélhetően a jövőbeli 23H2, 24H2 stb. verziókat sem fogja, pont ezért még általánosítani sem feltétlen lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák