Új hozzászólás Aktív témák

  • tkazmer

    addikt

    válasz Louloudaki #2857 üzenetére

    a minimál design nincs a feltételek között (nyilván az "iskolai feladat" éppen a minimáldesignra utal, de normál esetben egy panziónak nem elég annyi), egy "design szolgáltatás" (3 rendes, profi designterv + sitebuid) meg ott kezdődik, hogy 80-100e. Admin felület ugyan valóban nem volt kikötés, de szerintem a "normális" weboldalhoz hozzá tartozik, hogy van admin felülete - legalábbis mi nem szállítunk weboldalt admin felület nélkül.
    azt, hogy nem kért adatbázist a foglalásokhoz ebből még nem lehet látni (tőlünk kértek már úgy fórumot, hogy "ne fórum legyen, mert azokban mindig alacsony színvonalon megy a társalgás, hanem témák, amikhez hozzá lehet szólni, amikről lehet beszélgetni"), ha meg végül kell adatbázis, az azért is macera (tehát idő=>pénz), mert ugye intézni kell adatkezelési azonosítót, stb.
    és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy egy profi projectmegvalósításnak menete az igényfelmérés, a rendszerterv készítés, konzultációk, stb., amik mind-mind dobnak az áron nyilván való okokból kifolyólag.
    profi szinten én ezt 200 és 250 közé lőném be, most nem kalkulálok utána hogy pontosan mennyi lenne meg ugye mint írtam, ehhez meg kell lennie az igényfelmérésnek is (egy pársoros fórumhozzászólás nyilván még nem specifikáció, amire rendszertervet lehet alapozni). persze a magyar piacon, főleg vidéken, ez sok esetben ágyúval a verébre-ként érződhet, de egy ennél fejlettebb piacon a weboldalfejlesztésnek is megvan a maga menete és rendje.

    amit leírtál, az tényleg jó lehet 50-60ból (+áfa), de én azt meg nem érzem megfelelőnek (hosszú távon a tulaj sem, hiszen sokba kerül neki pl. a frissítés, a bővítés, stb.), a fentebb leírtak 50-60ból történő megvalósítását (nyilván a részletes igényfelmérés, rendszerterv-készítés elmarad, a 3 designterv vagy 3 paca vagy 1 paca vagy jobb esetben 1 rendesen kidolgozott terv, stb.) neveztem pistike bt. színvonalnak, nem akartalak megsérteni:)

    (#2858) Sk8erPeter
    Azért a többszázezer forint egyébként is kicsit túlzás. Ez sztem legfeljebb akkor lenne igaz, ha valami nagyon komoly oldal készülne, teljes mértékű testreszabhatóságot lehetővé tévő admin felülettel, dizájnos külsővel és számos egyéb feature-rel.
    így igaz, egy apartmanháznak meg inkább ez kell, ha tényleg akar pl. online szállásfoglalókat. (ugye nem vitás, hogy a gagyi felület nem ébreszt bizalmat a látogatókban...).
    azért írtam az 50-60-at, mert az iskolai feladat szőrszálhasogatóan a fentieknek megfelelő (tehát nem megoldás, hanem specifikáció centrikus) megoldása tényleg olyasmi árban van, általánosságban említettem a több 100ezret, mint egy remek panzió honlap árat, ami kb a fentieket tudja.

    [ Szerkesztve ]

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Új hozzászólás Aktív témák