Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zlcsi
senior tag
egyébként ha mást is érdekel a téma a fizetős vpn szolgáltatok nem logolnak semmit,
ezen az oldalon van még pár csavarási lehetőség[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ha csak a virtuális gépemen (VMWare) futó Windows 10-ben kapcsolom be egy külföldi szerverre a VPN-emet (ExpressVPN), akkor abban a virtuális gépemen indított böngészéskor kideríthető az IP címem?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz 4Grider #1404 üzenetére
Köszi. Arra is ügyelek, hogy ne lépjek be jelszóval különböző helyekre, mert akkor is könnyen lehet azonosítani az identitást. Különben találtam egy nagyon jó oldalt, ami megmutatja a böngésződ biztonsági lyukait: [Web Browser Security — BrowserLeaks.com]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
doodi
csendes tag
Sziasztok!
Digi 1000-es nethez keresek megfelo routert ami openvpn szervert tamogat es stabian tudna a 50-60 megat a kliens fele tovabbitani. Nem kell, hogy wifi kepes legyen.
Koszi! -
doodi
csendes tag
rpi nem alkalmas ekkora sebessegre, erosebb vas kell, kerdes ki milyen routert hasznal openvpn szerverrel.
-
Noxy
veterán
rpi nem alkalmas ekkora sebessegre,
RPI 4 Specifications:
Broadcom BCM2711, Quad core Cortex-A72 (ARM v8) 64-bit SoC @ 1.5GHz1GB,
2GB or 4GB LPDDR4-3200 SDRAM (depending on model)
2.4 GHz and 5.0 GHz IEEE 802.11ac wireless, Bluetooth 5.0, BLE
Gigabit Ethernet
2 USB 3.0 ports;
2 USB 2.0 ports. [link]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Formaster
addikt
Sziasztok! Kezdek hülyét kapni, jó ideje nem használtam a OVPN-t, de maradt minden a régi. Synology szerveremen fut, letöltöttem a config és cert fájlokat, betöltöm az új v3-as kliensbe, de a cert fájlokat már nem is engedi berakni, nem ismeri fel. Anélkül pedig cert hibát dob. Baromi fontos lenne csatlakoznom, mert külföldön vagyok, de sehogy nem tudtam rávenni. A régi megszokott certification mappa nem is eléhető már a ProgramFiles/OpenVPN mappában.
-
-
paizinho
tag
Szia !
Én is ezzel a problémával küzdöttem.
Ebben a fórumban találtam infokat, segítséget:
[Re:] Mini-ITX router/tűzfal BOX házilagVégül a pfsense-nél kötöttem ki, ami önálló gépen fut és gond nélkül kezeli a Digi1000-t, a távoli hozzáféréshez a VPN-t most "hegesztem".
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok! Tök amatőr vagyok VPN tekintetében. Telefonomra szeretnék csak US-ben elérhető appot telepíteni. Azon gondolkodok, hogy a telefonra rakjak egy softwares vpn-t vagy pedig otthon a routerre?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
zolee001
őstag
válasz MCGaiwer #1414 üzenetére
minek software?
Kell egy vpn server cime,username+password és connect,ennyi mindenféle hokusz pokusz app nélkülPPTP Server: getusvpn.com
PPTP Username: free
PPTP Password: www.websitevpn.com[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz ElektrikusDE #1417 üzenetére
Köszönöm, a jelszót adó oldal (www.websitevpn.com) nem tölt be
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-
-
rErEaT
senior tag
Sziasztok!
OpenVPN-t állított be valaki Padavan fw-n routeren? :D
Esetleg L2TP (w/o IPSec) verziója hogyan tudok csatlakozni?
PPTP működik, de azt sokhelyen tiltja a tűzfal :( -
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok,
Van egy ac65p routerem amin futtattok vpn szervert amit távolról el is érek így a hálózaton megosztott fileokat is elérem és tudom kezelni. Sajnos a sebesség már nem elég megfelelő 30/30 és szeretném, ha 100/100 lenne legalább (otthoni net 1000/300) ahogy néztem a router gyenge lesz hozzá. Így az otthoni gépen elkezdtem futtatni egy pptp alapú vpn szervert amin hálón belül el is érek be is enged de sajnos interneten keresztül nem tudom elérni GRE hivatkozva. Fontos kiemelni, hogy otthon dinamikus ip-vel rendelkezek így a routerhez kapott illetve szolgáltatott ddns-el próbálnám elérni. (aktuális ip-vel sem enged be)
Valakinek van valami tippje mi lehetne a gond? Esetleg az elmondottak szerint így eltudnék érni barátságosabb sebességet?
1723 portot nyitottam tcp protokollal (ez lenne a gond?)
TCP UDP Both illetve other opció van de ott nem negedi nyitni a 1723 csak 250-ig enged[ Szerkesztve ]
-
xtro
aktív tag
Üdv!
Cyberghost VPN en vacilálok. Valakinek valamilyen tapasztalata vele?
Vagy bármilyen más olcsóbb alternatíva. -
jozefgucci1
addikt
Sziasztok !
Orosz játékkulcsot szeretnék regisztrálni , így ehhez VPN kellene a regisztráció idejére ezt szerintetek milyen oldalon tudnám gyorsan megtenni és hogyan ?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
hramon94
tag
válasz jozefgucci1 #1429 üzenetére
TunnelBear
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Nos, már átkutattam az egész netet érdemleges válaszért sikertelenül, azért megpróbálkozom itt is, hátha van köztetek egy nagy koponya.
Röviden: VPN és SSH szerver. Azzal képben vagyok, hogy a NordVPN-nél nem támogatott a Port Forwarding, ezáltal lőttek a VPN-en keresztüli SSH tunnel-nek, de nem lenne-e megoldható, hogy az SSH szerver ne a VPN által létrehozott adapteren keresztül kommunikáljon, hanem a rendes helyi hálózaton ISP-n keresztül? Természetesen mindezt valós időben VPN hálózat mellett.
Ubuntura találtam ugyan homályos leírásokat, megkérdőjelezhető sikerességgel, de nekem Windows-ra kellene.
Köszi, ha valaki tud valamit.[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz MasterMind #1431 üzenetére
A windows saját vpn settings tcp/ip advancedjének az advanced beállitásánál van egy pipa a "use remote default gateway" ami pont azt hivatott állitani,hogy a kliens összes forgalmát a vpn tunnelen keresztül küldje illetve ne küldje
A vpn szolgáltatodnál nézelödj mivel gondolom vmi install progi intézi a vpn kapcsolatot -
chros
őstag
válasz MasterMind #1431 üzenetére
De meg lehet openvpn-el: traffic splitting. Keress ra itt a topicban, linkeltem tobbszor.
-
MasterMind
tag
Ígéretesnek tűnik, még nem ástam bele magam részletekbe menően, de lássuk jól értem-e:
Az OpenVPN egy opensource szabvány, tehát nem önállóan működő VPN szolgáltatás és erre épül rá, ahogy látom többek közt a Nord és az Air is, amit használsz. A legsarkalatosabb pont a sebesség, erről mit tudsz elmondani? E tekintetben a Nord-dal meg vagyok elégedve és nem szívesen adnám alább.
Beszéltem amúgy a Nord support-tal, ahol annyit sikerült belőlük kiszednem, hogy egy külön hálózati kártyával elméletben megoldható a dolog, de további segítséget nem hajlandóak adni ez ügyben. Egyáltalán nem vagyok IT analfabéta, még azt elméletet is értem többé-kevésbé, de egy ilyet felkonfigurálni, lehet meghaladja a képességeimet. -
chros
őstag
válasz MasterMind #1434 üzenetére
Egyaltalan nem nehez, csak par soros script-et kell irni Windows ala (a linkben benne van).
Magyarul: OpenVPN kliens-el csatlakozol a Nord-hoz (ha tamogatja), s attol fuggoen mit akarsz, a 2 script kozul futtatod valamelyiket.
Alapbol OpenVPN is ugy muxik, mint a tobbi: minden kapcsolat a PC-rol a VPN kapcsolaton megy keresztul.(A linux-os link pedig egy igazi mestermu.)
-
zolee001
őstag
PL P shell
Set VpnConnection -Name "VPN kapcsolat neve" -SplitTunneling $True -
rErEaT
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a probléma ami miatt nem sikerül csatlakoznom a VPN szerverhez?
Ki exportáltam az ovpn fájlt, azzal nincs is gond, logban írja a csatlakozási kísérletet.Ilyen hibát kaptam első körben:
Oct 31 11:35:13 openvpn-srv[759]: 37.76.102.55:45709 WARNING: INSECURE cipher with block size less than 128 bit (64 bit). This allows attacks like SWEET32. Mitigate by using a --cipher with a larger block size (e.g. AES-256-CBC). Oct 31 11:35:13 openvpn-srv[759]: 37.76.102.55:45709 WARNING: cipher with small block size in use, reducing reneg-bytes to 64MB to mitigate SWEET32 attacks. Oct 31 11:35:13 OpenVPN server: peer 37.76.102.55 (client@ovpn) disconnected, sent: 2 KB, received: 1 KB
ezután átraktam a servert is és a clientet is AES-256-CBC-re, de így meg csak annyit látok, hogy csatlakozott és ledobta. semmi hiba üzenet.mobilnetről próbálkozom felcsatlakozni, PPTP-vel nem volt gond, de azt rengeteg tűzfal tiltja így inkább OpenVPN-t szeretettem volna.
Már az alapértelmezett portot is megváltoztattam, mi lehet a problémám nem tudjátok?
Csatolok pár képet a szerver beállításairól!
[kép] [kép] -
törölt tag
Cyberghost vagy SurfShark?
Ki melyiket miért? -
törölt tag
Utóbbi lett. Előfizettem 39 hónapra. Majd meglátjuk mit tud.
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Orosz cd kulcs aktiválását szeretném elvégezni VPN-el a kérdésem az lenne, hogy a google touch vpn-je megfelelő erre a célra?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
VPN-t keresek torrentezéshez. Melyiket ajánlanátok? Nordvpn-re gondoltam.
Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest