Új hozzászólás Aktív témák

  • sanyula

    csendes tag

    válasz gabor# #3599 üzenetére

    Ahogy mi használjuk:
    Van egy VPS szerver Hollandiában, azon fut az asterisk. Ez jó, mert nagyon közel van hozzá a Dellmont szerverparkja és nem nő nagyon a latency egy plusz gép beiktatásával.

    A szerveren több "kimenő vonal" van. De ami a lényeg, hogy egy accountot többször be lehet regisztrálni a Dellmontnál. Így pl ugyanazt a vonalat használva a testvéremnél az ő számát, nálam az enyémet írja ki a hívó oldalon. Ez remekül megy is.

    Ami fontos volt és ami miatt saját szerver mellett döntöttünk és nem mondjuk a FreePBX-nél, hogy mi családon belüli beszélgetésekre is használjuk és így folyamatosan kell online állapotban lenni. Viszont minden voip szolgáltató csak UDP csatlakozást kínál. (Kivéve a FreePBX) UDP-vel nagyon gyorsan lemerül a telefon. A FreePBX kínál TCP kapcsolódást de ott nekem sokszor volt bajom, hogy szakadozik, nagy a késleltetés stb.
    Szóval a szempont az volt, hogy TCP SIP szerverünk legyen ami így mobil kliensek esetén is hosszú készenléti időt ad és persze a technológiai kihívás is benne volt. :) Ami jó, hogy teljesen free cuccokkból van, könnyen használható és nagyon és kényelmes. Vannak tárcsázási szabályok, milyen számhoz milyen vonal. Egy igazi kapcsolóközpont. PBX. :)

Új hozzászólás Aktív témák